Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Červená houbová směs s vepřovou tlačenkou

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

isindy isindy

Středně náročný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 768 kJ /
423 kcal
Bílkoviny23,52 g
Tuky30,26 g
Vláknina5,78 g
Cholesterol 107 mg
Sodík 2,02 g
Sůl5,00 g
Sacharidy12,73 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli nakrájíme na drobno a osmažíme na troše oleje. Krok 2: Přidáme na kousky nakrájenou tlačenku, rozmrazené houby, rajský protlak, utřený česnek, osolíme, lehce osladíme a dusíme doměkka. Krok 3: Ke konci přidáme hrášek a kukuřici, prohřejeme. Krok 4: Servírujeme do misek, posypeme nadrobenou Nivou. Podáváme s čerstvým chlebem.

Zveřejněno 20. 10. 2010

Poznámka autorky isindy

Původně byl v plánu zapečený květák s houbami, ale děti si vyžádaly květák v jiné úpravě. Houby už ale byly rozmrzlé a poslední kousek tlačenky z farmářských trhů už potřeboval také spotřebovat...a tak vznikl tento recept :)

Tlačenku lze nahradit kouskem pečeného masa, uzeninou...podle situace a stavu lednice.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Červená houbová směs s vepřovou tlačenkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/69wL

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Červená houbová směs s vepřovou tlačenkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/69wL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (45)

Isahu, když jsem psala, že tam chybějí ještě olomoucký, vůbec jsem nečetla od koho ten recept je, původně jsem si myslela, že ho vymyslel nějaký mlsný pánský jazýček. Naše nejlepší kuchařka, nositelka řádu Zlaté vařečky, dostala chutě, a trochu si zaexperimenovala na a co ? Dobrý!:yes:

Ivanko, mám tě ráda a mám ráda i sebe - jsem a budu se sebou celý život a nikdo mě nebude znát líp než já.
Tak pojďme vařit, já plánovitě, podle tabulky a ty intuitivně a spontánně, ale obě kreativně, myslím...;-)

Elizo, přijímám tvou omluvu - není to vykecávání se, některé věci je dobré si ujasnit stejně veřejně jako se s nimi začalo ;-) občas to člověk přestřelí a ani si neuvědomí, že to třeba vyznělo jinak, že měl původně v plánu :-8 myslím, že obě se navzájem respektujeme a už se dokážeme vzájemně odhadnout ;-)
ani mě nenapadlo, že by někdo ráno utíkal pro tlačenku, aby tento recept vyzkoušel, ale třeba by její "zbytek" (to slovo miluji :-8:-D, s tím tě budu dráždit často :-D:-D:-D:-D) neskončil v koši...až by "nadešel její čas" :-D
...a slibuji, že budu vařit dál...i ze zbytků i uváženě a plánovaně ;-)

Takže Ivanko, já se ještě jednou veřejně omlouvám. Byla jsem asi na pár facek. A když navíc teď čtu, že by tě to málem odradilo, možná si těch pár facek dám sama... Na tom, že bych tento recept nevařila, se sice nic nemění, ale těším se na tvoje další, jiné a těším se z předchozích. Sama říkáš, žes moji reakci tušila... Jsem děsná a přehodnotím své komentáře.

Doufám, že nevypadám jako snob v kuchyni, protože to fakt nejsem a nemám je ráda. Používám spoustu surovin, které nejsou "in", jako kečup, granulovaný česnek, mražený špenát, surimi tyčinky nebo hotové knedlíky. Zbytky mám také a také je spotřebovávám nebo nacpu do mrazáku. Jen mi to nepřišlo nějak moc jako recept, zdálo se mi, že si nikdo nekoupí tlačenku, aby ji pak smíchal s uvedenými surovinami. Mýlila jsem se.
Vař dál a inspiruj ostatní, prosím.
A doufám, že mi nebude vyčteno, že se vykecávám pod receptem.

isu ,nebud skromná;;-)

cesneku :-* díky, ale při současném přehlcení trhu by to asi nebylo nic tak bombastického ;-) nejsem novodobá M.D.R. ;-)

isu ,já to říkám pořád ty udělěj kuchařku:yes: všechny tvoje recepty jsou bomba:-p:yes: a ještě nejlepší je když se udělá recept ze zbytků nebo prostě co dům dá a nemá to chybu ,si jednička,někdy bohužel nejsou prostředky na pořádnou flákotu atd, a tady to je dobrý nápad:yes:

Ibi:yes:Ivo:yes:;-)

Ibo :-O:-O:-O no tos mě tedy dostala :-O:-O:-O tak já vymyslela něco dávno vymyšlené :-D:-D:-D:-D:yes: to je super, já jsem normálně pyšná na takové spojení s takovými kuchařskými kapacitami :-8:-O:-8
já snad na oslavu půjdu něco upéct s věnováním speciálně Tobě :-K pravda, nebylo mi z té spršky 2x dobře po těle, co si budeme povídat :-D fakt jsi mi moc spravila náladu a chuť zase experimentovat ;-)

Isahu to nebola poklona, ale objektívna pravda, snažila som sa svoj názor podložiť aj Malou kuchárkou pre hubárov a Tvoj recept určite vyskúšam:-))

Isahu, ešte by som si dovolila reagovať k Tvojmu receptu. Doma som si teraz prešla kuchársku knihu Malá kuchárka pre hubárov od známych a uznávaných českých autorov Jan Vrbka a Bohuslav Ježek. A našla som hned niekoľko receptov jednak v kombinácii huby, niva + paradajkový pretlak a na rôzne tlačenky s hubami, ba dokonca na červenú hubovú tlačenku s pôvabnicou dvojfarebnou - str. 144, na tlačenku s hubami a syrom str. 174 a dalšie chutné tlačenky. Ja mám 1. vydanie z roku 1982. Odvtedy vyšla niekoľkokrát a bola v okamihu rozchytaná. Píšem to preto, že Tvoj recept je naozaj super:yes::yes::yes::-))

já to taky vyzkouším ,mám rád různé kombinace a to ne ,že je to isu recept ale vypadá to moc dobře:-p:yes:

Ibo, děkuji moc za poklonu i za důvěru :-8

Isahu, je to možno neobvyklá kombinacia, ale chuťovo vynikjúce. Máš skvelú chuťovú fantáziu a ja si ju viem živo predstaviť. Práve tá tlačenka ma zaujala, ak sa rozpustí + huby a ostatné, navyše niva. Jednoducho vynikajúce :-p:-p:-))+11

Mosche, děkuji za důvěru, to budeš asi jediný :-D:yes:

Zvláštna kombinácia, ale musím priznať páči sa mi. Tym že ta niva je až na konci pridaná na vrh pokrmu presne si viem predstavit ako to chutí. Už len kôli tak rozsiahlej diskusii to vyskušam.;-)

každý recept nějakým způsobem a z nějakých ingrediencí vznikne, ať ze specielně zakoupených a nebo pobraných v lednici,proti gustu....je to zvláštní kombinace...ale přesto může chutnat výtečně...prostě zajímává směs;-)

Výbusna, nezlob se, ale Eliz je možná všechno, ale ne domýšlivá, řekla jen svůj názor, zbytečně možná prudce reagovala pak, jenže zas to vyznělo jinak než písla - tvrdím, že písemný projev je fakt něco jinýho nnež ústní, takže bych Eliz ani nikoho až tak neodsuzovala ;-);-) Výbusna, když tak mě vynadej do SZ jo, :-D:-D;-):-K
Ale myslím, že se tu budem bavit o receptu ne?
Líbí se mi právě schopnost využívat zbytky, dělá to řada lidí tady - pokud si vzpomínám - Bibinka, Mirka, a další a já taky a mám zkušenost, že ze zbytků kolikrát vzniknou mňnamky, že příště to už nejsou zbytky ale plánovaná jídla :-D:-D

Já to zkusím, ale bez cukru a ještě jeden nápad mám, ale to zveřejním, až jestli to bude jedlé ;-):yes:

Ivano, dík. Vážím si tě. Jako kuchařky, ale především jako člověka.
A tamto bylo myšleno na jeden čin, ne na osobnost.

hm....koľko receptom vzniklo (uvedených aj v kuch. knihách) premýšľaním a plánovaním a koľko len tak náhodne \"pri čistení chladničky a komory\"..... ja by som to nevedela od seba rozoznať, ak by to niekto nepriznal sám.... oj, oj, nie som veľmi šikovná ;-):-8

Elizo, ještě pro tebe - myslím, že tyto stránky si nehrají na profi kuchařský net, podle mě mají být i inspirací pro ostatní, že i z "prdu" se dá vytvořit jídlo...často poněkud nestandardní, ale jídlo to je....;-)
nemyslím si, že bych byla soběstředná a dětinská, a ani nijak ješitná, ale považuji se neskromně za celkem ucházející kuchařku a pokud jsem se recept vložila, tak jen proto, že mi to prostě chutnal:-)o Netvrdím, že se mi vždycky všechno povede - a pokud nemám z výsledku dobrý pocit, nikdy by mě nenapadlo ho sem dát...;-)

já myslím, že by to už stačilo ;-)
Eliza řekla svůj názor, na něj má právo :-) ostatně, když jsem recept vkládám, dopředu jsem čekala, že Eli "šlápnu na kuří oko" a že se ozve, už ji za tu dobu tady znám :-8:-D...obě jsme jiné, přistupujeme jinak k vaření a asi i k životu, ale to neznamená, že je jedna horší než druhá...já neplánuji - vařím a nakupuji intuitivně, je to pro mě hra - Eliza má jídlo promyšlené, každé z nás vyhovuje něco jiného. Vím, že Eli neuznává zbytky a tyto "recepty o dům dal", já je mám ráda. No a co? Každý, kdo sem veřejně recept dáme, musí počítat s kritikou, nikdo mu nebude tleskat jen proto, že minule jsem takhle spotřebovávala zbytek kaše a masa a vznikl recept, který se naopak líbil i jí - a vznikal stejně nahodile jako tento ;-).
Já všem moc děkuji za podporu, je pravda, že kritika se nečte moc dobře a nepotěší, ale už to prosím uzavřete :-)

Elizo,to jsem od tebe nečekala,čekala jsem trochu jinou úroveň.:-Sproč neříct kritiku,ale i ta se dá říci na úrovni.:no:

Omlouvám se, nechala jsem se vyprovokovat. Asi jsem si chvíli myslela, že mezi přáteli můžu vyjádřit názor. No tak asi ne. Nevím, jestli jsem domýšlivá, myslím, že nejsem. Zapomněla jsem na okamžik, že se mi všechno musí líbit, nebo musím mlčet, moje chyba. Chválím pomalu každý třetí recept zde, ale jiný názor mít nesmím. Dobře, beru to na vědomí... Protože se mi tu líbí, už budu jen držet krok. A to druhé taky. A zvyknu si, že čištění ledničky od zbytků je vlastně vaření.

Eliza prepac, ale v svojej domyslivosti si zabudla na jednu vec...naucit sa trochu pokory. :no:

Elizo měla bys ubrat:-(Isu není ani sebestředná a dětinská už vůbec ne a teď tě cituji doslova, abys zas neřekla, že mluvím zcestně:-((

Právě proto, že jsem Ivanku považovala za výbornou kuchařku (stále považuji), se mi tento recept-nerecept nelíbí. Kuchařka jejích kvalit nemá zapotřebí vkládat a psát takové slátaniny.
Zbytky si můžeme vyhazovat či spotřebovávat dle libosti, ale vydávat směs zbytků za recept je trochu nemístné a nevšímavé vůči případným čtenářům nebo lidem, kteří důvěřují a uvaří si tak. Vkládat recepty či něco jim podobného za každou cenu považuji za sebestřednost a dětinskost zároveň. To je můj názor a čekám na negativní reakce, ale budou mi lhostejné...

Dadule, neboj, už jsem se vyplakala a provaz zase schovala do sklepa :-D:-D:-D

Ivčo,máš tu spoustu skvělých receptů,tak se vykašli na tuhle diskuzi.Hlavně,že vám to chutnalo!:-)

ELIZ..ALE někdy to je dobrá rada;-)než ty zbytky vyhodit;-)je to vždy origální receptík....

Samozřejmě, stalo. Ale nevytvořila jsem z toho "nový" recept a nevystavila ho na internetu.

Elizo tobě se nikdy nestalo, že něco zbylo, že:-?

Nic ve zlém, ale pokrmy, které vznikly při "čištění ledničky" nepovažuju za recepty, o které je nutné obohatit ostatní lidi na webu o dobrém vaření. Vůbec je nepovažuju za recepty. Už jsem to někde zmínila. Nepotřebuju vědět, že na vojně se jedlo všechno možné, asi stejně tak, jako nepotřebuju informace o tom, že pětina světa nemá co jíst, protože to dávno vím... To, co někdo vyrobil ze zbytku tlačenky a rozmražených hub, nebo co bylo podáno jako polévka ze zbytků zeleniny - včerejší recept od Bibinky - není recept :-! Je to spotřebování zbytků nehospodárných hospodyněk, které začnou být hospodárné až ve chvíli, kdy se potraviny v ledničce začínají poroučet. Hospodaření ale začíná nakupováním.
Jsme na webu o dobrém jídle, proč se bavit o tom, co spatláme, když nám něco přebývá.

Tady zas někdo nerozumí srandě:-8Bodování ukončeno teď ve 21.24 hod 20.10.2010. Isu máš 5 bodů, ty ostatní už pak neplatěj:-D:-D

Mirku, armáda, nearmáda, jsme trochu někde jinde, ne? tak např. já nebudu klikat na každý recept, jen proto, že znám autorku. To je zase pro mne trochu smutné vzhledem k ostatním:-(
Pro Isahu - ráda jí ohodnotím, až zase oslní něčím jiným. Má tady hodně pěkných receptů, které se mi osobně líbí víc a mám je uložené. Nechtěla jsem vůbec reagovat, ale Mirek a Savlinka mě - dá se říct vyprovokovali.
Jak vidím rosol, tak si okamžitě představím utopence v aspiku+ocet+cibuli (to můj manžel miluje).
Isahu O.K., vím, že Ty bereš v poho i negativní komentáře. Nemusí být pořád sluníčko, může být mráček:-D:-K

mě by to určitě chutnalo :-p, jsem pro všechno zkusit :yes:

hele, neblbněte, já budu spát dobře i bey těch bláznivých bodů, kvůli nim tu opravdu nejsem ;-) nerada bych zase rozjížděla diskuzi o partách a podobně, těch tu už bylo dost :-8
jen to nikdo nezkusil a už zvrací, to mě trochu mrzí ;-)

Sice nevím jak to chutná:-O, zkoušet to taky nebudu;-), ale na fotce to vypadá sakra dobře:-p:yes::yes:

dávám bodík...ale ne jen proto,že ISAHU znám,ALE proto že i u nás v obchodě prodáváme tláču s houbama:yes:a lidi jí moc rádi kupujou:yes::yes::yes:ISAHU...dobrý :yes::yes::yes:jooo a bod je jasný armáda drží při sobě:-)):yes:

Já jsem taky Isu kamarád a aby nebyla smutná, tak ji ten bod dám:-*
Kdyby jste absolvovali vojnu jako byla dřív, byste se divili, co se tam všechno jedlo:-DŠavlinko naval taky bod, ať je aspoň armáda solidární:-D

tlačenka při bližším pohledu není klasika, jakou koupíte v Tescu, tu bych tam opravdu nepoužila...byly to vlastně velké kusy čistého masa v aspiku, který se teplem rozpustil a vznikla tedy jen směs čisté svaloviny-masa a hub na cibulce - a k tomu mi opravdu kečupový sos, který z rajského protlaku a cukru vznikne, nevadí...a těch pár kuliček hrachu a kukuřice mi tam opravdu nevadilo....ale výhrady samozřejmě beru, každý má mantinely někde jinde ;-)
Mílo - syrečky opravdu ne :-D
Elizo - smaženici nejíme a tlačenky s cibulí jsme měli už plné zuby ;-)
Radku - nebudu komentovat :-8
Jani - v poho ;-)

Ani já bod nepřidám, tohle je fakt moc. Sice obdivuju lidi, kteří vymýšlejí vlastní recepty, ale mělo by to mít určité mantinely. Počet surovin je spíše na škodu, chutě se tu musí nepředstavitelně mlátit... Raději bych z hub udělala smaženici a tlačenku posypala cibulí a polila octem.
Z kombinace rajského protlaku, tlačenky a hrášku se mi houpe žaludek...

Radku, na názor máš právo a popravdě mi tahle kombinace taky nesedí, ale to ještě neznamená, že to někomu nemůže chutnat. Jsem taky kámoška isahu a představ si, bod ji nedám. Překvapení, co?;-) Ivo, zdá se mi to hodně překombinované všemi možnými surovinami. ;-)

... strašný, vy už nevíte co splácat dohromady, aby byl další recept .. ale kámošky vás jistě pochválí a budou opět žasnout ...

Ještě tam chybí olomoucký syrečky:-D

Tématické fráze:
co s tlačenkou, houbová tlačenka, kečupový utopenci, houbové hody, vepřová tlačenka s houbami, vyroba tlacenky yhribku postup, chyby pri vyrobe domaci tlacenky, tlačenka domácí červená, těsto na pizzu + domácí pekárna, houbová tlačenka recept, vepřová směs s s houbami, houbo tlačenka, houbové utopence, houbová tlačenka recepty, vepřová směs na houbách, recept-houbova-tlacenka, recepty s tlačenkou, kdyz se udela rosol na utopenci sama, domácí houbová tlačenka, je mozno dat tlacenku do mrazaku

Suroviny:
tlačenka, cibule, houby, protlak rajčatový, olej, sůl, česnek, cukr písek, hrášek mražený, kukuřice mražená, sýr niva

Přidat fotografie receptu