Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pivní škvarky

Škvarky, přezdívané též moravské müsli, krásně křupají v ústech a jsou oblíbené pro svoji jedinečnou chuť. Netradičně je můžete zkusit vyškvařit v pivě, získáte tak opravdovou lahůdku. Skvěle chutnají samotné, nebo také v pomazánce.

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Iriska Iriska

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 40 min

45 min (5 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 916 kJ /
4 043 kcal
Bílkoviny19,00 g
Tuky420,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 350 mg
Sodík 8,02 g
Sůl20,00 g
Sacharidy20,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Špek nakrájíme na kousky asi 2x2 cm. Krok 2: Do kastrolu nalijeme pivo, které na mírném plameni začneme ohřívat. Krok 3: Počkáme, až začne pěnit a vsypeme do něj nakrájený špek. Krok 4: Až se pivo vyvaří, špek se začne škvařit. Krok 5: Mícháme a hlídáme jeho barvu. Škvarky pustí sádlo a zezlátnou. Krok 6: Necháme trošku zchladit, škvarky vyjmeme a sádlo slijeme.

TIP: Jak připravit skvělou škvarkovou pomazánku?

Zveřejněno 21. 10. 2010

Poznámka autora Iriska

Když jsem tuhle dobrotu dělala poprvé, nechala jsem škvařit dlouho a škvarky byly tvrdé a hořké. Ony ještě v tom rozpáleném sádle dojdou. Můžeme je dále zpracovat na pomazánku, ale samotné jen osolené jsou křehké a moc dobré.

Zdroj: Pivní kuchařka časopisu Květy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pivní škvarky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KQNl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pivní škvarky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KQNl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

otto: Na takové dobrotě bych nešetřila, ale nejsou pak ty škvarky nahořklé? Plzeň je dost hořká.

...já používám Plzeň 12%...na škvarkách se nemá šetřit...:-p

Iriska, v sobotu som vyskúšala. Striehla som na ten správny moment a vypla sporák včas. Škvarky boli výborné, trochu iné ako obyčajne...Vďaka za recept!

áááúúúúúúú .. ježiš ty vypadaji lákavě žravě ... :yes: + bodík navíc máš jasnej

Irisko, děkuju za odpověď. Já zase kouknu po Klasiku.;-)

Děvčata, děkuji všem za bodíky. :-K

Elizo, já už psala v poznámce, že se mi povedlo napoprvé je trošku více osmažit a pak opravdu byly nahořklé a tvrdé. Teď jsem vypnula plyn ještě když byly škvarky světle zlaté a ony se v tom vřelém sádle ještě trošku dosmažily. Na té fotce na talířku vypadají tmavé, ale ve skutečnosti jsou jako na té předposlední fotce. Po té Ambrozii kouknu. Prozatím používám k vaření Klasik.

:-OŠkvarky vypadají božsky. :yes::yes:+

Hmm vypadá to super:-p:yes:

Pivní kuchařku, nebo něco takového jsem dostala meilem a jsou tam super receptíky:-p. Tohle se mi taky moc líbí;-):yes:

:-p:yes::yes:+

Škvarky vypadají úplně skvěle...:-p Ale musím se zeptat - není to hořké, díky tomu pivu? I když možná Klasik není tolik hořký, jako třeba Plzeň, neznám ho.
Ještě k tomu pivu - můj táta kupuje v Kauflandu pivo Ambrozie (nebo Ambrosia, teď nevím), myslím, že je úplně nejlevnější, já mu říkám "nápoj s pivní příchutí", ale na vaření je úplně super. Je takové nehořké a i k pití mi chutná. To bych mohla snad použít.

Irisko, to je pro mne balada a hned bych si ten talířek vzala domů, já totiž škvarky miluju a moc, což mi napovídá, že je musím podle tebe udělat:-p;-) Máš prostě 3.bod:yes:

Iris, jo tu kuchařku mám taky ;-):yes:

Tématické fráze:
škvarky, škvarky recept, královské skvarky, hořké škvarky, masové škvarky, francouzské škvarky, škvarky příprava, recepty se škvarky, jak zpracovat škvarky, škvarky ze špeku, jak udělat dobré škvarky, kořeněné škvarky, kralovske skvarky recept, škvarky na černém pivu, příprava škvarku, recepty ze škvarků, škvarky recepty, jak udelat skvarky, dobré škvarky, tvrdé škvarky

Suroviny:
špek, pivo světlé

Přidat fotografie receptu