Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dort tvarohový se sýrem ricotta

Nepečené dorty jsou osvěžujícím dezertem zejména v letních měsících. Sušenkový základ s máslem doplňuje lahodná smetana v kombinaci s ricottou. Dozdobeno a dochuceno je pak pikantní, nejlépe malinovou, marmeládou.

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

vseumel

Snadný

Doba přípravy 27 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 7 min bez doby chlazení

27 min (20 min příprava + 7 min tepelná úprava, bez doby chlazení)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 965 kJ /
2 382 kcal
Bílkoviny44,57 g
Tuky144,87 g
Vláknina4,00 g
Cholesterol 401 mg
Sodík 322 mg
Sůl0,87 g
Sacharidy222,91 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rozdrtíme, nejlépe ručně, máslové sušenky na "písek", přidáme rozpuštěné máslo a ručně spolu dobře promícháme. Krok 2: Vzniklou směs upěchujeme na dno dortové formy a dáme upéct do trouby (180 °C asi 7 minut). Krok 3: Smetanu vyšleháme, přimícháme ricottu a cukr. Mezitím necháme rozpustit v malém množství vody plátky želatiny a následně je rozpuštěné přimícháme do smetany. Krok 4: Krém pak vlijeme na upečený a vychladnutý sušenkový základ a dáme chladit, nejméně na 2 hodiny do lednice. Krok 5: Po ztuhnutí pomažeme vrch dortu kvalitní malinovou marmeládou. Nejlépe těsně před servírováním. Pokud není marmeláda dostatečně hustá, může se stát, že se vpije do dortu.
Dort je možné konzumovat až 3 dny.

TIP: Jednoduché nepečené dorty pro úplné začátečníky

Zveřejněno 22. 10. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dort tvarohový se sýrem ricotta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mypE

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dort tvarohový se sýrem ricotta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mypE

Marie

Komentáře (14)

vseumel:To věřím, že je dobrý, také jsem to tam napsala, ale slušně jsem se zeptala. Když je v názvu tvaroh, tak ho hledám v rcp.
Aby nedošlo k nějakému paskvilu při výrobě.
A když na něco reagujete, tak buďte slušný a reagujte k věci. Vaše odpověď mi opravdu nepomohla!!!
Je vidět, že nemáte co dělat a jen hledáte kde šťourat.

Název byl už asi 3x předělán. Pokaždé se někdo najde, kdo má s něčím problém :). Jak se říká: Na světě je zavedeno, že spousta hloupých si hraje na chytré. Z chytrých, kterých je na světě nedostatek, si jen ti nejchytřejší hrají na hloupé.;-). Říkejte domu dortu jak chcete, ale je fakt dobrý :-p. Přeji krásný den všem!

A kde je prosím tvaroh, tím je myšlena ta riccota? Jinak super. :-D:yes:

Jo znám ztužovač za studena a pracuje se s tím moc dobře,musí se dobře rozmíchat.Používám ho dost často vyzkoušejte.;-)

Jé to je milé, že někdo vyzkoušel tento recept. S želatinou za studena zkušenosti nemám, ale určitě to jde jak píše Biton. Recept je fakt moc povedený. Ještě jsem Ricottu jednou zaměnila za mírně slaný sýr Brouse (podobné jak Roccotta) a bylo to výborné.

Výborný recept! K máslovým sušenkám jsem přidala ještě bebe dobré ráno (mám větší formu). Použila jsem želatinový ztužovač za studena a do krému přidala trochu rumu. Navrch jsem dala višňovou marmeládu a posypala trochu kokosem! Super!:yes::-p

Dobrý den, bylo by možné použít želatinu za studena? Děkuji!:-p:-)

vseumel , hezký recept, jen prosím "č plátků":-D, z toho nejsem chytrá. Vítej na topreceptech:-K

riccota je sýr...??? už to vím...:yes::-K:yes:

Pravý cheesecake (cheese v tomto případě znamená tvaroh, takže tvarohový, nikoliv sýrový dort :) se vždy peče, většinou ve vodní lázni v pomalé troubě. Želatinou ztužená a vychlazená náplň patří k nepečenému tvarohovému dortu ;-):-).

Všeuměle, vítám tě mezi námi v naší Topácké rodině, jíž si se stal dalším novým členem a přeji ti, aby se ti tady líbilo a byl si spokojený;-)

...vypadá to zajímavě, ale není 5 plátků želatiny moooc na dvě decky smetany a riccoty?...

Díky za upozornění

Možná by nebylo od věci doplnit jaké množství sýru-ricotty použít;-)

Tématické fráze:
ricotta recepty, krém z ricotty, ricotta, riccota recepty, recepty riccota, sýr ricotta recepty, riccota, krém na dort z ricotty, krém z riccoty, recepty z riccoty, sýr ricotta jak ho použít, dort s ricottou, recept riccota, krém z ricoty, ricotta krém, dort z riccoty, syr ricotta, ricotta recept, riccota dort, cheesecake recept

Suroviny:
sušenky máslové, máslo, smetana ke šlehání, želatina, sýr ricotta, cukr moučkový, marmeláda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu