Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ajun

Hodnocení receptu je 4,0 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Meszarosovabolya Meszarosovabolya

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 890 kJ /
2 842 kcal
Bílkoviny518,51 g
Tuky44,83 g
Vláknina22,00 g
Cholesterol 1,42 g
Sodík 2,43 g
Sůl5,82 g
Sacharidy80,12 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Prsia rozkrojíme na polovicu pozdlžne, ale nedokrojíme. Osolíme, okoreníme a opaprikujeme. Krok 2: Plnku pripravíme zmiešaním uvedených ingrdiencií. Naplnené kuracie prsia dáme do maslom vymazanej jenskej misy a vložíme k nim artičoky, ktoré sme naplnili zvyškom plnky. Krok 3: Pečieme v trúbe na 170 stupňoch do zmäknutia mäsa. Krok 4: Medzitým si obvaríme mrkvu a zemiaky v osolenej vode a scedíme. Krok 5: Na panvici s maslom opečieme mrkvu, až skaramelizuje a osolíme ju. Krok 6: Zemiaky pečieme na masle do zlatohneda v trúbe na 220 stupňoch. Na kuracie plnené prsia dáme hromadku strúhaného syra a zapečieme v trúbe. Krok 7: Na tanier dáme kuracie prso, z jednej strany dáme kolisko ananásu, na ktorý dáme plnený artičok, ozdobený olivou a z druhej strany priložíme karamelizované mrkvy. Obložíme zemiakmi pečenými na masle.

Zveřejněno 23. 10. 2010

Poznámka autorky Meszarosovabol…

Zdroj: Libanonský recept. Hovorí sa, že francúzska a libanonská kuchyňa sú tie najlepšie na svete.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ajun

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r9xB

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ajun

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r9xB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Teraz (január) je najlepšie obdobie na nákup čerstvých artičokov. Je to obdobie, keď dozrievajú a keďže teraz nie je tak veľmi teplo, sú najlepšie. V ostatných ročných obdobiach sú tiež dobré, ale nie tak ako teraz. (Dozrievajú niekoľko razy do roka.)Farbu, ktorú majú teraz, nemajú v inom ročnom období. Teraz sú krásne zelené s fialovým nádychom. V inom ročnom období sú síce zelené, ale s nádychom do svetlohneda, ako keby boli trochu trpeli kvôli teplu. Aj cena je teraz
najlepšia. Normálne nezvykne presahovať 5 EUR/kg. Už je po Vianociach a tak je cena nižšia.

Aha, dík.

žížalka, čerstvé artičoky som nemala, neviem koľko stoja. Dala som sterilizované a boli výborné:-))dakujem:-K

Artyčoky jsem v životě nejedla, viděla jsem jen sterilované a jak píše Ivanka, zdály se mi nekřesťansky drahé. Čerstvé jsou levnější? To je jeden z mála receptů, kde si neumím představit, jak to chutná :-(:-8

Ivanka,dakujem. Kúpila som artičoky v špeci:-palizovanej predajni, ale občas majú aj v Bille.:-))Je to výborné, už som robila viackrát

:-partičoky milujem,kúpim občas sterilizované (aj tie sú drahé:-/) ale čerstvé som nikde nevidela.Kde si ich kúpila,Ibi?Za recept dávam bod:yes:musí to byť výborné:-*

Tématické fráze:
co jsou artičoky, artičok, co je artičok, artičok recepty, artičok recept, articoky, artičoky fotky, drůbeží recepty, articoky recepty, coje artičok, co jsou to artičoky, co je to artičok, artičoky recept, artičoky co to je, recept artičok, recepty na artičok, drůbež-recepty, libanonske recepty, recept na articoky, fotografie articoky

Suroviny:
prsa kuřecí, sůl, paprika sušená sladká, pepř bílý mletý, artyčoky, žampióny, mrkev, sýr nastrouhaný, pepř bílý mletý, žloutek, smetana sladká, petrželka, strouhanka, pepř zelený, sušená bazalka, strouhaný muškátový oříšek, artyčoky, kompot ananasový, olivy černé, sýr strouhaný, mrkev, máslo, voda, sůl, brambory rané, sůl, máslo

Přidat fotografie receptu