Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Focaccia se šalvějí z domácí pekárny

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 937 kJ /
1 419 kcal
Bílkoviny42,59 g
Tuky17,76 g
Vláknina13,96 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,22 g
Sůl8,00 g
Sacharidy265,97 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do nádoby pekárny nalijeme vodu, olivový olej, zasypeme moukou. Do jednoho rohu dáme sůl, do protějšího cukr a doprostřed sušené droždí a zapneme program "těsto". (cca hodina a půl). Krok 2: Těsto vyndáme, opatrně do něj vmícháme šalvěj a vyválíme na placku o průměru 25 cm. Krok 3: Přendáme na plech s pečícím papírem potřeným olejem a necháme půlhodiny kynout. Krok 4: Poté do placky uděláme prsty hluboké důlky a necháme kynout ještě další půl hodiny. Krok 5: Mezitím rozehřejeme troubu na 200°C. Placku potřeme olejem a posypeme nasekaným česnekem a hrubozrnnou solí. Krok 6: Pečeme 25-30 minut.

Zveřejněno 23. 10. 2010

Poznámka autorky Eliza

Z magazínu Albert.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Focaccia se šalvějí z domácí pekárny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qZ0k

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Focaccia se šalvějí z domácí pekárny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qZ0k

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (25)

Je moc dobrá, měkká a nadýchaná :yes:

:yes: ta vypadá úžasně;-):yes::-K

Mmm, s tím lilkem bych si dala hned :-p

:-O:-OMoc pěkné:yes::yes:+

Nemám slov.:yes::yes::-)

Petrželko, k tomuto lilku se právě hodí buď tohle, nebo ciabatta, případně bageta, i rozpečená s ol.olejem nebo i máslem... Obyčejné rohlíky mám sice ráda, ale tady by v kombinaci příliš neobstály...;-)
Pekla jsem focacciu přímo proto, že se mi lilek marinoval v ledničce. :-)

:-p:yes:a k tomu ten lilek určitě pásl,že?

Spagetko, Elizo, moc dekuji, recept mam ulozeny a jak budu doma, vyzkusim. Jeste jednou dekuji za ochotu. Obema devcatum. :-K:-K:-K

Špagetko, díky. Vlastně jsem doufala, že ten časopis ještě někdo má a pro Sůvičku opíše...;-) Díky, díky, jsi zlato. :-K

Já si vždycky vyškubu, co mě zajímá a chci zkusit a teď už ani nelepím do sešitů - škoda papíru a lepidla ;-). Mám to v košíčku a když zkusím a třeba sem písnu, tak to vyhodím. Recept mám tady a to stačí...;-)

Eli, magazín mám před sebou a opíšu postup bez pekárny: půl kostky droždí, 3 lžíce oliv.oleje, 5 hrnků chlebové mouky - asi 600 g, 2 lžičky soli, 1 lžíce nasekané šalvěje. Na posyp a pomazání - 4 lžíce oliv.oleje, 1 str.česneku nasekaných, 10 lístků šalvěje.
Běžně uděláme těsto, řádně propracujeme, aby bylo vláčné a pružné.
Dáme do olejem vymazané nádoby, potřeme těsto olejem a necháme kynout asi 1,5hodiny. Ale na rozdíl od pekárny vytvoříme 2 placky!!!!, které přendáme na plech s pečícím papírem a necháme další půlhodinu kynout.
Pak je další postup totožný s tím, cos uvedla ty, jen se peče v předehřáté troubě na 200°C asi 25 - 30 min.péci

Možná to zkopíruj ke svému receptu, tady by se to možná ztratilo

Jsem ráda, že se líbí...měla bych předat pochvalu redakci magazínu...;-)
Sůvičko, teď si nadávám - recept byl původně na focacciu bez pekárny, dvě placky, já jsem postupovala podle poznámky pro DP. Jenže ve chvíli, kdy jsem sem recept dopsala, roztrhala jsem tu stránku s receptem, vyhodila a manžel už ten pytlík hodil do popelnice. Jinak bych ti to opsala do poznámky. Ale řekla bych, že je to zdvojnásobené množství surovin...ne, nebudu se o to pokoušet, postup dohromady nedám.
Ivo, jsme už kámošky, ale nepeču v ní, jen dělá těsto - to neumím. ;-):-8

:yes::yes::yes:

Elizo, DP - tvoje nová kámoška?:-);-)
Máš to moc pěkné a fotky jako vždy:yes::yes::yes::yes:

Eli,já jsem si to myslela,že to bude lilek;-)dělám obdobně,jen nevařím,ale "vypocený"restuju na oliváči;-)tak to je dokonalá symbióza;-):yes:

Z tech tvych fotek dostavam chutku. Tak nic. Nemam domaci pekarnu a hned tak mit nebudu a tak jsem se jenom potesila pohledem. :-) Zatim posilam 7. bodik, verim, ze to bude dobre. :yes::-K

Eli, povedlo se Ti to opravdu nádherně:yes:

Vše, co trošku zavání jihem;-), mě tuze láká:-*Pěkné:yes::yes:

:yes::yes:

Moc děkuju. :-K
Rebeko, je to http://www.toprecepty.cz/recept/4813-lilek-v-marin.... Hodí se k sobě báječně (tedy podle mě...).

Tak to je super,zkusim udělat stejně:-))Moc děkuju a zítra vyzkoušim:-!:-!:-!

Souhlasím - povedlo se:-), vypadá krásně:yes:+

Eli,krásné foto(opět;-))a copak to máš za dobrotu u té vidličky;-):-p:-?:-D

Ja0411, popravdě jsem nesehnala chlebou mouku, kterou uvádí původní recept, takže jsem dala 150 g celozrnné pšeničné a 200 g obyčejné hladké. Povedlo se...;-)

Nádhera to musí fakt chutiť :yes:

Jéé,tak to vypadá nádherně a určitě vyzkoušim:yes:,:-!Myslíte,že by šla použít i celozrnná mouka??

Tématické fráze:
focaccia, foccacia recept, foccacia, fokacio, focaccia recept, foccacia z domácí pekárny, foccacia video postup, domácí foccacia, foccacia domácí pekárna, recepty pro domácí pekárnu, domácí focacia, recept focaccia, fokacia, focacio, recept na focaccia, foccacia v domácí pekárně, focaccia recept na plech, focaca, šalvěj recepty, foccacia se šalvěji

Suroviny:
voda, olej olivový, mouka chlebová pšeničná, sůl, cukr krupice, droždí sušené, šalvěj sušená, česnek, olej olivový, sůl hrubozrnná

Přidat fotografie receptu