Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečená bylinková krkovička

Hodnocení receptu je 5,0 (52×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Středně náročný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 398 kJ /
2 007 kcal
Bílkoviny57,47 g
Tuky178,67 g
Vláknina17,72 g
Cholesterol 1,43 g
Sodík 3,67 g
Sůl8,93 g
Sacharidy38,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso osolíme, opepříme a každý plátek potřeme prolisovaným stroužkem česneku. Obalíme ve strouhance a odložíme. Krok 2: V misce rozšleháme vejce se smetanou, dijonskou hořčicí a bylinkami. Krok 3: V pánvi rozpálíme olej a plátky masa protahujeme vaječnou směsí a zprudka opékáme z obou stran dorůžova. Stačí povrchově, maso se bude ještě péct. Krok 4: Na dno zapékací misky rozložíme polovinu slaniny, na ni nasypeme polovinu cibule, nakrájené na tenká kolečka, na cibuli dáme opečené maso, další vrstvu slaniny a nakonec zbývající cibuli. Krok 5: Pečeme v troubě rozehřáté na 200°C asi půl hodiny zakryté (např. alobalem) a dalších cca 20 minut odkryté, aby cibule zezlátla.

Zveřejněno 23. 10. 2010

Poznámka autorky Eliza

Recept pochází z nějakého neidentifikovatelného výstřižku, tipuji na časopis Gurmán.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečená bylinková krkovička

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x1EE

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečená bylinková krkovička

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x1EE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (40)

luxusní ;-)

Elizo vyzkoušela jsem už více tvých receptů a vždy byla chuť vynikající a proto jsem neměla vůbec pochyby, že by návštěvě nechutnalo, přijeli k nám z po více jak roce a jen se olizovali
:-)) :-K

Mneneznas, to jsi mě moc potěšila.:-) Děkuju za důvěru, když jsi podávala návštěvě, za bod i krásnou fotku. :-K

Elizo, naprosto vynikající :yes: uvařila jsem podle tvého receptu pro návštěvu a všem moc chutnalo. Děkuji a přidávám foto a 28. bodík. Bramborová kaše se s výborným masíčkem doslova mazlila.
:yes::yes::-))

Skvělá záležitost:-p a bodík č.27:yes:

krásné, letí ti 26 bodík:-K:-K:-K:-K

No, Ivanko, teď jsem to objevila a nad tvými fotkami polykám naprázdno... Já měla houbovou polívku z pytlíku...;-) Moc děkuju za vyzkoušení a obrázky a nejvíc mě těší, že u vás doma chutnalo. :-K:-K

Eli, konečně na ni došlo :-8 a byla to bašta :-8:-p:yes: dík za recept, posílám fotečky a bodík....:yes:

Pavlínko :-), to jsi mi udělala radost...:-K Já viděla plačícího smajlíka, tak jsem se nejdřív lekla. Pozdravuj syna a díky za bod. :-K

Elizko, tak jsem vyzkoušela tento krásný recept, opravdu to bylo moc dobré. Akorát se mi nepodařilo vyfotit, hladovci byli moc rychlý. ;-( Olizovali se, syn, který masu moc nedá, mi říkal: "Mami, tohle maso, prosím, znovu udělej." ;-) Tak příště snad zvládnu i fotku. :yes: +23

Už se mi opékají na pánvi, pak šup do trouby :-p, už se těšíme, posílám bodík :yes:

Ještě tam byla moc hezká celková fotka...Kam zmizla :-O?

Jani, to jsi mi udělala radost a děkuju za fotku, měli jste to krásné. :-) Tak doufám, že i chutnalo.

Tak mám uvařeno k dnešnímu obědu s br.kaší (a opravdu stačí jen 3 vejce, já dělala 8 ks masa a stačilo), s dovolením přidám foto (pokud se mě to podaří:-O), díky za recept:-p a hodnotím bodíkem:yes:

Moc pekný recept:-K:yes:To sa nedá nevyskúšať;-)

Tématické fráze:
luxusní zapečená krkovička, zapečená krkovice, recept na vynikající krkovičku, co budeme zítra vařit, krkovička recepty, bylinková krkovička, jak dlouho péct krkovici, krkovička, zapecena krkovicka, krkovice de luxe, krkovička de luxe, krkovicka zapecena, jak dlouho pečeme krkovici, krkovicka s bylinkami, jak péct krkovičku, recept krkovička, zapečená krkovice s houbami, vynikající krkovicka, jak dlouho péct krkovičku, krkovice recept

Suroviny:
krkovice vepřová, cibule, slanina anglická, česnek, vejce, smetana, hořčice dijonská, čerstvé bylinky, strouhanka, pepř, sůl, olej

Přidat fotografie receptu