Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dobrý chléb na který už nemusíte mazat tuk

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Kralka005 Kralka005

Náročný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 150 min

150 min (150 min příprava)

Suroviny

Porce: asi 750g

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 805 kJ /
1 865 kcal
Bílkoviny53,41 g
Tuky41,73 g
Vláknina22,36 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 40 mg
Sůl0,09 g
Sacharidy307,89 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suché droždí: vše sypké promícháme a přilijeme vodu s octem. Nevím jak vy dámy, ale já v tuto chvíli nasadím techniku a těsto nechám hnětačem důkladně prohníst. Krok 2: Těsto vyklopíme na pomoučněné prkénko, pokud je těsto příliš řídké a lepí se, zapracujeme do něj ještě trochu mouky, vytvarujeme válec a vložíme do formy nebo na pečící papír na plech. Krok 3: Chléb necháme hodinu kynout na teplém místě, před vložením do trouby potřeme slanou vodou a pečeme v troubě vyhřáté na 160°C asi 25 minut, lépe prozkoumat špejlí, hned po vyjmutí z trouby opět potřeme slanou vodou. Krok 4: Čerstvé droždí: ve vlažné vodě rozmícháme cukr a rozdrobené droždí, ve chvíli, kdy voda začne perlit nalijeme do moučné směsi, přidáme ocet, vše ostatní jako u suchého droždí.

Zveřejněno 24. 10. 2010

Poznámka autorky Kralka005

Olej obsažený v semínkách je rozhodně zdravější než uměle tužené margaríny.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dobrý chléb na který už nemusíte mazat tuk

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5LGA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dobrý chléb na který už nemusíte mazat tuk

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5LGA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Chlebík je výborný, nechala som ho upiecť v pekárni, nie v rúre, ale to absolútne nevadí ;-) Semienka v chlebe ho robia výborným, chuťovo zaujímavým :yes:;-) + 2

Tématické fráze:
chléb ze suchého droždí, suché droždí, dobry chleb, chleba ze suchého droždí, recept na dobrý chléb, recept na chleba z droždí sucheho, suché droždí recepty, černý sezam recepty, chleba suché droždí, chlé ze suchého droždí, tuk do chleba, chléb suché droždí, černý sezam, mazat chleba v troubě, příprava suchého bez droždí, chleba se sucheho droždí, dobrý chleba z droždí, domaci chle, chleb,ktery se vzdy povede, chleb bez mouky a tuku

Suroviny:
mouka žitná chlebová, mouka chlebová pšeničná, mouka, semínka slunečnicová, len, semínka sezamová, semínka sezamová, sůl, kmín celý, ocet jablečný, cukr, voda

Přidat fotografie receptu