Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí roláda v omáčce s vůní rozmarýnu

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Středně náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 80 min

80 min (80 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 494 kJ /
1 552 kcal
Bílkoviny232,59 g
Tuky42,84 g
Vláknina16,14 g
Cholesterol 582 mg
Sodík 1,16 g
Sůl2,60 g
Sacharidy54,53 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z hovězího masa si uděláme plát na roládu a rozklepeme, po obou stranách osolíme, do vnitřní strany rozetřeme sýr. Krok 2: Mleté maso si osolíme, nastrouháme bramboru a na malé kousky nakrájenou 1 papriku a 1 cibuli, smícháme a rozložíme na sýr, doprostřed položíme párek. Kapustičky si přeřízneme na půlky a párek nimi obložíme, srolujeme a omotáme nití, aby nám mleté maso nelezlo ven. Celou roládu posypeme trochu zázvozem a celou jí omatláme sušeným rozmarýnem. Krok 3: Takto připravenou roládu dáme opéct na olej, kde jsme před tím osmažili cibuli, opečeme jí po všech stranách, zalijeme vodou, tu osolíme a dusíme tak 30 minut. Pak přidáme česnek na plátky, druhou papriku na kostičky a vhodíme větvičku rozmarýnu, je-li třeba dolejeme vodu a dusíme dál. Krok 4: Ke konci dušení, kdy už je roláda měkká, dáme do trošky vody mouku, promícháme, omáčku zahustíme, dochutíme a necháme ještě povařit.

Zveřejněno 26. 10. 2010

Poznámka autorky Bibinka

Tak jsem si včera dokázala, že roládu jde naplnit i s minimálně surovinami(zbytky), které doma máme a vyšla mi z toho dobrota, kterou budu ne jednou opakovat!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí roláda v omáčce s vůní rozmarýnu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2WZW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí roláda v omáčce s vůní rozmarýnu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2WZW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

:yes::-p:-K

:yes::yes::-)) bodík

:-p:yes:+6

Nádherný recept:-pvoní to až sem;-)+5:yes::yes:

Pěkná roládička:-p+1:yes:

Super ,mám rolády jak-koli naplněné rádky.A že se dají opravdu naplnit čímkoli .:yes: Nádherné balíčky.:-pPokud se sežene hovězí péro,je to lahůdka.Je to část masa,které má uprostřed takovou kližku. A patří mezi přední maso.Tedy podle řezníků.Traduje se o něm taková říkačka,ale nedovolím si to tu napsat.:-8:-)

cathleen, když jsem pomáhala v restauraci, taky jsem to tak dělala hlavně s roštěnou. Ne vždy byla z mladého býka a pak jsme se zapotili, aby byla měkká.. takhle to bylo vždy super. Bibi, úžasný recept navíc z předního masa, které nemá chybu, aspoň pro mne ne;-)

Cathleen, taky to tak někdy dělám, ale tohle bylo momentální rozhodnutí, během dopoledne;-) tak masíko neodpočívalo. Jinak se dá také potřít máslem a pokapat citronem:yes:

:-)Bibi:yes::yes:
Já si hovězí plát na roládu předem potřu olejem a takhle ošetřenou uložím na dva dny do lednice. Až pak solím a plním a masko je velice brzo křehké.

Tématické fráze:
hovězí rolada recepty, hovězí roláda, hovězí na rozmarynu, hovězí maso na rozmarýnu, hovězí péro, hovězí roláda apetit, hovězí roláda recept, hovězí maso recepty, recept na hovězí roládu, hovězí maso na roládu, maso na hovězí roládu, roláda z hovězího masa, roláda, apetito hovezi rolada, roláda z předního hovězího masa, hovězí přední roláda, recepty hovězi rolada, hovězí roštěná apetit, omacky k hovězí roládě, hovězí rozmarýn

Suroviny:
maso hovězí, míchané mleté maso, cibule, paprika, brambory, kapusta růžičková, párky, sýr apetito, česnek, zázvor, rozmarýn sušený, rozmarýn, olej, mouka, sůl

Přidat fotografie receptu