Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dort číslo 3, jiná varianta

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

marunda marunda

Náročný

Doba přípravy 45 min Doba tepelné úpravy: 45 min

45 min (45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 12

12

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 883 kJ /
2 123 kcal
Bílkoviny18,40 g
Tuky171,50 g
Vláknina0,75 g
Cholesterol 540 mg
Sodík 204 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy126,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Upečeme korpus necháme vystydnout. Podle šablony vyřízneme číslici tři, rozřízneme, pomažeme marmeládou, na ni naskládáme přepůlené kompotované jahody a přiklopíme další díl číslice. Krok 2: Připravíme si krém: přivedeme k varu mléko s cukrem, přidáme pudinky a vymícháme hustou kaši. Aby se nám nevytvářel škraloup, hotový puding přendám stěrkou do jiné nerezové mísy povrch uhladím a pomalu po stranách mísy liji z kohoutku studenou vodu, tolik, aby byl pudink pod vodou. Krok 3: Dáme stranou vystydnout. S tím si dám na stranu i máslo a čekáme tak 3 hodiny, než bude vše vystydlé, a máslo měkké. Pak vyliji vodu a pudink vyšlehám šlehačem a rozmačkám vidličkou máslo spolu s moučkovým cukrem. Do másla pomalu zašlehávám pudink na krásnou hladkou hmotu. Krok 4: Dám si ji do cukrářského sáčku a zdobím podle fantazie. Ozdobím si i obvod čísla dám do lednice vychladit. Mezitím si nakrájím broskve na malé kousíčky a ty pak skládám na piškot kolem krému, tak aby nebyl vidět piškot pod tím. Když je vše pokryto broskvemi, dám opět do lednice a připravím si želé na broskve. Krok 5: Protože je to malý povrch piškotu, tak jsem si to musela upravit z jiného receptu. Připravíme si 250 ml šťávy z kompotu, do 250 ml dolijeme džusem a dáme vařit. Přidáme asi 3 lžíce cukru a pomalu přidáváme vanilkový puding (vůbec nevím kolik, na té mé váze to nešlo odměřit, tak jsem přidávala pomalu) až mi vznikla hustá kaše. Krok 6: Vzala jsem si lžičku a po malých dávkách hmotu lila na broskve. Tím, že byl piškot s krémem v lednici, tak se nemohlo stát, že by tou vařící kaší mohl tát krém. Krok 7: Uložila jsem ho opět do lednice a na závěr ozdobila zeleným krémem, který jsem si obarvila potravinářskou barvou. Pak ozdobila cukrářským zdobením a je hotovo.

Zveřejněno 30. 10. 2010

Poznámka autorky marunda

http://www.toprecepty.cz/recept/8591-mramorovy-kor...

Dort byl určen k narozeninám pro tříletou kamarádku mého syna

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dort číslo 3, jiná varianta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0LxN

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dort číslo 3, jiná varianta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0LxN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

v moučníkách? Já si myslím, že jsem ho dávala hned do dortů, ale nejsem si jistá

marundo, tak to je fajn, už to asi přehodily moderátorky ;-) byl v moučníkách, kam jsme dávali dorty dřív ;-) bylo by škoda ho tam nechat zapadnout

ale já ho mám v kategorii dorty

marundo, hezký dortík, ale přeřaď ho prosím do Dortů (už máme novou kategoii ;-):-8)

Tématické fráze:
dort číslo, dort jako cislo, dorty čísla, čísla na dort, dort čísla, číslo na dort, dort číslo recept, dort z čísel, ciselne dorty, dort číslo 3, jak udělat číslo na dort, recept na dort číslo, čisla na dorty, dorty číslo, dorty jako čísla, dorty jako číslo, dort z čísla, čísla z dortu, číslo dort, dort čísla recept

Suroviny:
korpus, marmeláda, kompot jahodový, mléko, pudink, cukr, máslo, cukr moučkový, kompot broskvový, šťáva z kompotu, džus pomerančový, cukr, pudink vanilkový, zdobení cukrářské, potravinářské barvivo

Přidat fotografie receptu