Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krocan Ferdinand v pyžamu

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

severine cook

Náročný

Doba přípravy 260 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 240 min

260 min (20 min příprava + 240 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 8-10

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie47 470 kJ /
11 346 kcal
Bílkoviny1 339,56 g
Tuky586,52 g
Vláknina23,35 g
Cholesterol 3,84 g
Sodík 9,10 g
Sůl22,45 g
Sacharidy169,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibulku zesklovatime na panvi, rohliky namocene ve smetane mirne vymackame, smichame s cibulkou, peprem, soli, muskatem, uzenym masem, mandlemi, vejci a vytvorime nadivku, kterou pak individuelne dochutime. Krok 2: Ferdinanda plnime nadivkou - doporucuji zasit krk, nebot nadivka zacne vytekat. Po naplneni zasijeme i spodni cast a Ferdinandovi za pomoci ostatnich clenu domacnosti navlekeme pyzamo. Potom ustedrime posledni pomazani v podobe grilovaciho koreni a sup s nim do trouby. 30 minut peceme na 220 stupnu a dalsi 3 hodiny na 170. Krok 3: Vyjmeme z trouby, ostrihneme kolem celeho ptaka folii, aby byl volny pro dalsi proceduru. Oblozime ho slaninou a dalsich 20 minut peceme na 170 stupnu, aby slanina hezky byla krupava, ale ne spalena! Podavame s opecenyma bramborama.

Zveřejněno 31. 10. 2010

Poznámka autorky severine cook

Diky patri Gabci, Petovi a Lukovi, kteri se aktivne spolupodileli na realizaci tohoto pokrmu.

Jeste na okraj - doporucuji svazat kridla i nohy, aby se moc neroztahoval.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krocan Ferdinand v pyžamu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M1pm

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krocan Ferdinand v pyžamu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M1pm

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

A adresa by nebyla? Sliny mi tečou proudem...;-(

:-p:yes:+11

Tak tomu říkám papáníčko.Vážně inspirativní fotka-mám hlad:yes::yes::yes:

To je kousek Ferdy tedy a díky té folii určo šťavnatý.:-p:yes:Moc pěkná fotka.

:yes::yes::-p+

To vypadá moc dobře.

hmmm ferda vypadá móóóóc dobře:-K

Moc hezky a humorně popsaný recept:-) Farda vypadá úžasně!:-)):yes:

hmmm tady si někdo šmakoval :-8 mňam..vypadá to suprově :yes:

Ferdinad vypadá moc dobře:yes:+1;-)

To je fešák :-)):yes::yes::yes:

Tématické fráze:
jak upéct krocana, jak se peče krocan, nadivka do krocana, krocan na gril, krocan na grilu, krocaní maso, příprava krocana, krosan, jak se dělá krocan, jak dela krocan, gril na krocana, krocaní maso recepty, videorecepty net, jak udelat krocana, divoký krocan recept, krosan recept, krosán recepty, recept krocan v županu, top nadivka do krocana, krocan na slanine

Suroviny:
cibule, rohlík, smetana, vejce, ořech muškátový, pepř, maso uzené, mandle strouhané, slanina anglická, krocan, krocan

Přidat fotografie receptu