Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Medové perníčky

Jaké jiné cukroví tak dokonale provoní celý byt než právě medové perníčky? Nejen, že skvěle chutnají, ale také můžete naplno zapojit vaši kreativitu během vykrajování a zdobení. Do přípravy rozhodně zapojte i děti, budou nadšené.

Hodnocení receptu je 4,8 (31×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ivousek

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 10 min + odležení těsta v chladničce

55 min (45 min příprava + 10 min tepelná úprava, + odležení těsta v chladničce)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie22 269 kJ /
5 323 kcal
Bílkoviny108,26 g
Tuky82,59 g
Vláknina20,10 g
Cholesterol 1,22 g
Sodík 8,51 g
Sůl0,54 g
Sacharidy1 026,49 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny na těsto smícháme a zpracujeme ve vláčné těsto, které necháme odležet přes noc v lednici. Krok 2: Druhý den z těsta vyválíme placku o síle asi 0,4-0,5 cm (u výroby chaloupky spíše 0,5 cm). Vykrajujeme formičkami tvary a před pečením je potřeme studenou vodou. Krok 3: Pečeme ve vyhřáté troubě asi při 160-200 °C po dobu 5-10 minut. Krok 4: Po upečení horké perníčky potíráme rozšlehaným vejcem. Krok 5: Polevu připravíme tak, že smícháme bílek, alespoň 2x prosátý cukr a citronovou šťávu. Vše třeme do zhoustnutí. Krok 6: Touto polevou plníme cukrářský sáček a perníčky zdobíme až druhý den po upečení - poleva pak lépe na perníčkách drží.

TIP: Jak snadno vytvořit dřevěný dekor na perníčcích

Zveřejněno 4. 11. 2010

Poznámka autorky Ivousek

Perníčky jsou výborné a většinou hned za 2 dny měkké.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medové perníčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l7Gj

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medové perníčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l7Gj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (46)

že já si blbka nejdřív nepřečetla komentáře...souhlasím se všemi přede mnou, těsto je cítit sodou, po zpracování je z něj drobenka a musíte si přidávat dost surovin -vejce, mléko, máslo.... Vůbec poměr neodpovídá. Za mě velmi špatný recept.

Těsto teda v tomto poměru hrozné, musela jsem přidat máslo, vajíčko...aby se to vubec slepilo a to jsme to hnětla aspon 20min...
už nikdy

Peču perníky mnoho let,ale tohle je špatný recept
:no:

;-( Nejhorší perníčky, které jsem kdy pekla. Tuším, že body dostaly za krásný obrázek. Chuťově příšerné, je v nich cítit jedlá soda ani povrch není hezký, ale příliš porézní. Opravdu nedobrý perník. Ztratila jsem při stěhování své osvědčené vánoční recepty a z intrnetu už vánoční cukroví určitě péct nebudu.;-(;-(:-(:-(

Marie:
Mně to taky nešlo zpracovat, furt bylo strašně sypký, přidala jsem mléko a med a dala jsem o tochu víc másle, zpracovala jsem těsto a ráno z lednice bylo jako beton , nechala jsem ho rozehřát v pokojové teplotě a vyválela a musím říct, že jsou chutově pernícky fakt luxusní
Ale opravdu se testo podle techto surovin a množství nedá uhnácat

Marie: nič nevyhadzuj...pridaj mlieko, vajce, prepracuj znovu v rukách cesto.

;-(Recept v žádném případě NEDOPORUČUJI, těsto není po zadělání těsto, ale drobenka, po asi půlhodinové snaze se mi podařilo splácat z toho 3 koule, dala jsem je na noc do ledničky - ráno byly jako beton, když se mi konečně podařilo je alespoň trochu rozdělit ( nic lelhkého - zkuste rozbít kámen!) a začala jsem válet, těsto se opět rozsypalo na drobečky :( Nejsem v kuchyni nijak zvlášt zběhlá, ale perníčky už jsem dělala 2x a povedly se, bohužel jsem ztratila recept a chtěla zkusit tenhle ,ale tedy mohu říct, že nikdy víc, celé těsto skončí pravděpodobně vyhozené :(

s těstem se pracovalo dobře, aj při jeho zadělávání... chuťově jsou velmi dobré...:) :yes:

Dnes jsem zkoušela zadělat těsto, 4 dkg másla se mi zdá opravdu málo, dala jsem 10 dkg, podle velmi podobného receptu z netu a 25 dkg moučkového cukru. Těsto se krásně zpracovávalo, nelepí se na ruce, a je nádherně lesklé. Uvidíme po upečení. :-*

Perníčky jsou skvělé :) vypadají nadherně,pěknější se mi ještě nepovedli :D Jen nemít doma přítele,tak to těsto nikdy nespracuju.... hodně práce to dalo......

tak jelikož běhá na netu mraky receptů na perníčky, vybrala jsem si tento...dneska jsem pekla....a závěr? naprosto dokonalé i chlap říkal, že lepší nejedl..mám je měkoučké...jen je ozdobit..to bude horší na to já jsem antitalent:-DDDtakže příští rok peču zase:-))děkuji

Perníčky jsou nádherné, také chaloupky a vše ostatní. Chtěla bych také napéct sobě i rodinně, vzala jsem si recept hned měkké, ale chtěla bych poradit, čím zdobit tyto krásné perníčky. S mikrotenovým sáčkem to moc nejde. Máte nějakou radu? Děkuji.

krasne to vypada:-):-p;-):-K:-D:-)):yes:

pekarpecehousky 31. 10. 2013 19:35
A máte ozkoušenou chuť? Už dlouho nemůžu sehnat dobrý recept na perníčky a tyhle vypadají opravdu dobře, teď už jen jak chutnají...

ahojky tak jsem udělala toto perníkové těsto a po skoro hodině se mi ho povedlo zpracovat.zatím je teda tři dny od upečení ale tvrdý jako kámen.postup byl naprosto stejný.takže pokud nezměkne do vánoc musím koupit hotové perníčky můj synek je má rád a těší se na ně ale tyto budou zřejmě nepoživatelné.;-(jinak na pohled vypadají skvěle.to je asi jediná výhoda:no:

Tématické fráze:
medové perníčky, medové perníčky recept, perníčky, perníčky recept, perníčky medove recepty, recept perníčky, recepty na pernicky medove, recept na medové perníčky, recept na perníčky, medové perníčky zdobení, perníčky medové, recept medové perníčky, medove perniky, perníčky recepty, recepty na perníčky, recepty perníčky, zdobíme perníčky, výroba perníčků, medový perníčky, perníček sob

Suroviny:
mouka hladká, med, cukr moučkový, máslo, žloutek, koření do perníku, soda jedlá, mléko, kakao, vejce, cukr moučkový, bílek, šťáva citronová

Přidat fotografie receptu