Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Farářské řízky

Zapečené maso je vždy velmi vděčný pokrm, protože je připravený téměř bez práce i nádobí. Stačí naskládat pár základních surovin do pekáčku a strčit do trouby. Pokud vám dochází inspirace, zkuste rodině upéct farářské řízky podle našeho receptu.

Hodnocení receptu je 5,0 (68×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

javaj25

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 713 kJ /
2 322 kcal
Bílkoviny279,81 g
Tuky118,34 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 708 mg
Sodík 3,53 g
Sůl8,50 g
Sacharidy32,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Vepřovou kýtu nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a z jedné strany zaprášíme moukou. Krok 2: Touto stranou maso naskládáme na plech předem vymazaný větší vrstvou másla. Krok 3: Vrchní stranu plátků potřeme hořčicí a posázíme kolečky cibule. Krok 4: Sýr nastrouháme na nasypeme na plátky. Vše zalijeme smetanou a dáme do trouby. Krok 5: Pečeme asi 45 minut na 180 °C. Krok 6: Vhodnou přílohou jsou brambory.

TIP: Nejlepší řízky - oblíbené recepty

Zveřejněno 4. 11. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Farářské řízky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p2yQ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Farářské řízky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p2yQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

:-O

Ukládám a určitě vyzkouším. Vypadá to lákavě :-)

Výborný pokrm, přidávám bodík.:-):yes:

Vyzkoušeno a chutnalo. Přidala jsem si navíc nakrájený porek a chilli kousky, pekla jsem v ohnivzdorné míse přikryté, až na posledních asi 20 minut jsem sundala víko. Smetana se jakoby srazila, možná způsobeno kyselostí toho porku, nevím, na chuti to neubralo, i když to asi divně vypadá 8-( nicméně chutnalo a posílám bodík a fotku ;-)

:-8 Ňam ňam :-8 zítra dělám k obědu

+7. bodík a fotečka.Dělávám často-je to vynikající a superrychlé jídlo,kterému nikdo neodolá.Brambory ještě polévám zapečenou šťávou z plechu okolo masa :yes:

Děkuju za recept na dnešní dobrý oběd a na oplátku posílám fotky. :-) Jen - proč je v kategorii jiné maso? Není to škoda? Když třeba někdo hledá recepty s vepřovým, tak mu unikne...;-)

Takhle dělám kotlety, přidám i plátek anglické slaniny :-D:-D

Jo mohlo by, já teď dělala taky s kuřecím :-)

Jani, vítej na topreceptech:-K. Místo té kýty by určitě mohlo být i jiné vepřové maso, že? Fajný recept, dělávám třeba i z kuřecího masa.

Tématické fráze:
farářské kotlety recept, fararske kotlety, fararsky rizek, farářův řízek, farářovy kotlety, farařovy řízky, farářský řízek recept, fararovi rizky, farářská kotleta, rizky, kuchařka on line, farářovi kotlety, rizky z kotlety, farářova kotleta, farářske řízky z trouby, příloha ke kuřecímu řízku, faražske rizky, farářské kotlety - recept, farářský kotlet, recepty on line

Suroviny:
kýta vepřová, sýr tvrdý, máslo, sůl, pepř mletý, cibule, smetana na vaření, mouka hladká, hořčice plnotučná

Přidat fotografie receptu