Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 930 kJ / 3 807 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 114,57 g |
Tuky | 149,47 g |
Vláknina | 9,34 g |
Cholesterol | 2,48 g |
Sodík | 968 mg |
Sůl | 2,31 g |
Sacharidy | 496,31 g |
Postup přípravy
Krok 1: Žloutky utřeme s cukrem, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, mleté ořechy a nakonec sníh z bílků.
Krok 2: Vytvoříme těsto, které dáme do vymazaného a moukou vysypaného plechu (já dávám hluboký pekáč) a dáme péct při 180°C asi na 15-20 minutek. Necháme vychladnout.
Krok 3: Do menšího hrnce dáme mléko, puding, cukr, mouku a zbylé žloutky a vše vaříme na mírném ohni než se udělá kaše.
Krok 4: Pak sejmeme s plotny a krém zalijeme studenou vodou (aby rychleji vychladl a hlavně neudělá ten puding škraloup).
Krok 5: Po vychladnutí krému zašleháme 1 máslo a mažeme na vychladlý piškot.
Krok 6: Navrch ještě přijde šlehačka, kterou připravíme podle návodu na obalu (já ji dělám jako první, aby mi co nejvíce ztuhla). Nakonec celý moučník vložíme do lednice ještě vychladit. Takže si moje milé kuchařky nechte chutnat.
Zveřejněno 4. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dr. Oetker řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oyxX
Moje poznámka
Dr. Oetker řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oyxX
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Jednoduché burger bulky
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí plněná roláda pečená ve vepřové tukové bláně
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí maso z polévky na čerstvé zelenině ve woku
Přidáno před 8 hodinami
Tvarohové noky do polévky
Přidáno před 11 hodinami
Bagety k snídani se semínky
Přidáno před 11 hodinami
Vepřové maso s kapiovou omáčkou a paloučkový knedlík (pro diabetiky)
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čočkový salát s vejci a cibulí
gabikka před 2 hodinami
Rybízové řezy s mascarpone krémem
Jan Nemec před 6 hodinami
Americké extra čokoládové cookies
Vanika před 6 hodinami
Nejlepší marokánky
stepna před 7 hodinami
Plněné sladké rohlíky
veronika_straka před 8 hodinami
Květákový mozeček
HanaVl před 9 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Kakoska před 9 hodinami
Dršťková polévka z předvařených drštěk
Prim007 před 9 hodinami
Pařížský krém na plnění zákusků, rolád, dortů
Matea před 9 hodinami
Květák se slaninou a uzeným tofu
mafinka888 před 9 hodinami
Tématické fráze:
dr.oetker,
dr.oetker recepty,
dr oetker,
recepty dr.oetker,
dr oetker recepty,
dr. oetker,
oetker recepty,
dr. oetker recepty,
recepty dr oetker,
oetker.cz,
recepty oetker,
recepty dr. oetker,
oetker,
dr. oetker puding bez vaření,
dr.oetker.cz,
dr oetker krém,
dr oetker.cz,
kuchařka dr.oetker,
www oetker cz,
kuchařka dr.etkr
Suroviny:
vejce,
cukr,
mouka polohrubá,
ořechy mleté,
prášek do pečiva,
cukr,
pudink vanilkový,
mouka polohrubá,
žloutek,
mléko,
máslo,
šlehačka v prášku
Komentáře (3)