Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kokosky

Křehké cukroví s voňavým kokosem, je to přesně to, co hledáte pro svoje dnešní pečení? Pokud ano, prostudujte recept, navažte suroviny a vzhůru do práce. Za chvíli budete mít plnou krabičku těchto fenomenálních kokosek hotovou.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Gurmanky

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby chladnutí

80 min (60 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby chladnutí)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 861 kJ /
2 118 kcal
Bílkoviny26,40 g
Tuky82,63 g
Vláknina18,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 658 mg
Sůl1,25 g
Sacharidy308,18 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bílky ušleháme v pevný sníh a za stálého šlehání po částech přidáváme cukr. Krok 2: Nádobu, v níž šleháme postavíme do jiné nádoby s horkou vodou a šleháme dál, až je bílková hmota horká. Krok 3: Potom přidáme kokos, strouhanku, vanilkový cukr a zlehka prošleháme, až se všechno spojí. Nakonec přidáme citrónovou šťávu a po promíchání hmotu z příkonu tepla odstavíme. Krok 4: Po vychladnutí sázíme na pomaštěný plech lžičkou malé kopečky. Můžeme použít i papír na pečení. Krok 5: Pečeme v troubě vyhřáté cca na 150 °C zhruba 20 minu do zlatožlutat. Tento čas je pouze orientační.

TIP: Rady a tipy pro přípravu dokonalých kokosek

Zveřejněno 6. 11. 2010

Poznámka autorky Gurmanky

TIP: Ze spoda je můžete namáčet do rozpuštěné čokolády...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kokosky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q799

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kokosky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q799

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

:-) vynechala jsem kakao a strouhanku jsou skvělé. díky za recept.přidala jsem fotky

je to dobré.opravdu

těsto bylo příliš řídké.. do žlutozlata se mi opravdu neupekli.. vzhledem k tomu, že je tam kakao, jsou hnědé již před pečením..

Majda: jéje, tak cca 1 - 2 plechy ?

Kolik je tak cca kokosek z této dávky?:-) moc prosím!

ma kolik se pečou????;-(

Nadržená 16. 12. 2011 20:04
Tohle miluju....

:yes::yes::-p

jéééééééé děkuju moc :-K

Kokosky nesmím jíst pro alergii, ale fotečku posílám i tak... Všichni ostatní si je pochvalují, tak proč by ne...;-):yes:

Klečková Daniela 14. 12. 2010 20:27
Děkuji,výborné!Upekla jsem,vyzkoušela,ochutnala,jsou vynikající,ten citron dává kokoskám takovou dobrou chuť.:yes:

Děkuji, upeču.

Omlouvám se, dvě lžičky kaakaa přidáváme s kokosem :yes:;-)
omlouvám se...

Ano, v surovinách čtu 2 lžíce kakaa.

tam je kakao:-?:-Ono fakt:-Otoho jsem si nevšimla:-Sto teda nevím..že by omyl;-):-?ony to holky ujasní,že:-?;-):-K

A co s tím kakaem ?

znám,je to fakt dobrůtka:-pjen místo citron.šťávy,přidávám lžičku meruňkové marmelády;-):yes:

Tématické fráze:
kokosky od ládi hrušky, nejlepší kokosky, kokosky z bílků ladi hrušky, kokosky ze 4 bílků, kokosky podle ládi hrušky, recept na kokosky, kokosky, kokosky ládi hrušky, láďa hruška kokosky, kokosky recept, top recepty kokosky, kokosky bez šlehání, mini kokosky, kokosky se strouhankou, recept kokosky, vynikající kokosky, kokosky s čokoládou, jak se pečou kokosky, minikokosky, kokosky z bilku a strouhanky

Suroviny:
cukr moučkový, kokos strouhaný, strouhanka, bílek, šťáva citronová, cukr vanilkový, tuk

Přidat fotografie receptu