Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cachochbilli

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Meszarosovabolya Meszarosovabolya

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba tepelné úpravy: 60 min

60 min (60 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: pre viac osôb

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 478 kJ /
2 982 kcal
Bílkoviny190,95 g
Tuky165,91 g
Vláknina66,54 g
Cholesterol 527 mg
Sodík 7,77 g
Sůl19,00 g
Sacharidy147,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zmiešame soľ, mleté čierne korenie, mletú papriku a v tejto zmesi obalíme diely kuraťa. Krok 2: Na panvici rozohrejeme maslo a kura opečieme. Krok 3: Na dno maslom vymazaného pekáča dáme polovicu na drobno posekanej cibule, na ktorú rozložíme v jednej vrstve opečené kura a pokryjeme ho druhou polovicou cibule. Krok 4: Pokladieme plátkami cesnaku, zastrčíme plátky citronu, bobkové listy a posypeme petržlenovou vňaťou. Krok 5: Pokryjeme plátkami paradajok, pridáme aj šťavu z pasradajok a zalejeme bielym vínom. Krok 6: Prikryté pečieme v trúbe na 180 stupňoch 30-45 minút, až je mäso mäkké a takmer odpadáva od kosti. Krok 7: Odkryjeme, pridáme 1 PL adžiky, posypeme bylinkovou zmesou a necháme tiahnuť ešte 10 minút, aby sa prepojili chute. Krok 8: Necháme vychladnúť a odložíme do druhého dňa do chladničky. Pred podávaním zohrejeme a servírujeme s dusenou ryžou.

Zveřejněno 7. 11. 2010

Poznámka autorky Meszarosovabol…

Zdroj: gruzínsky recept, čachochbilli je známa špecialita vo svete.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cachochbilli

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qZyp

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cachochbilli

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qZyp

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Nedávno jsem si koupila brožurku ze 40.let, ing.S. Tanatar - Ruská kuchyně (Pусская кухня), kde o tomto jídle píší:
Oblíbené jídlo Gruzínců. Kusy skopového nakrájíme jako na guláš a dáme dusiti s trochou polévky. Osolíme a řádně opepříme. Zatím několik hlavic cibule nakrájíme na kolečka a usmažíme dorůžova. Před dodušením masa přidáme k němu oloupané a na čtvrtky nakrájené brambory i usmaženou cibuli. Vše společně dodusíme.

dakujem za pekné komentáre a za bodíky:-))

:yes::yes::yes:

pekné, pekné.... to treba vyskúšať +

krásné ... posílam bod

Janka, ano CL=čajová lyžička, ja som kura delila na 8 dielov a potom ešte na polovicu. Ani ja neviem, ktorý je ten 17. diel -možno krk:-D

:-p:-*:yes::yes:

No Ibi, to se mi líbí!!:-O, jen nevím, jak bych to kuře rozporcovala na 17 dílů:-D Jen dotaz- CL je čajová lžička?

Tématické fráze:
čachochbilli z hovězího masa, kuře čachochbilli, čachonhbilli, bažant na víně podle dity p, kuř s nádivkou po myslivecku, ruská specialita recept, kruti krky od sef kuchare, tanatar, recepty príprava kuraťa, drubezi maso, maso

Suroviny:
kuře, sůl, pepř mletý, paprika sušená sladká, máslo, cibule, česnek, petrželka, rajče, citron, bobkový list, víno bílé suché, bazalka čerstvá, koriandr, kopr, koření adžika

Přidat fotografie receptu