Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečený pangasius se špenátem

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Tenebres Tenebres

Snadný

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 146 kJ /
274 kcal
Bílkoviny37,00 g
Tuky14,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 100 mg
Sodík 80 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pangasia necháme rozmrznout, menší zapékací misku lehce vymažeme trochou olivového oleje. Krok 2: Pangasia přepůlíme, z obou stran posolíme, popepříme a posypeme kořením na ryby. Krok 3: První půlku dáme do zapékací misky, posypeme česnekem. Krok 4: Ze zmrzlého špenátu nožem odkrojíme "plátky" a položíme na pangasia. Polejeme trochou jogurtu nebo kefíru. Krok 5: Položíme druhou polovinu pangasia, opět posypeme česnekem, poklademe "plátky" špenátu a celé zalijeme přibližně půlkou hrnečku kefíru nebo přiměřeným množstvím jogurtu (pangasius musí být zalitý, kousky špenátu můžou vykukovat). Krok 6: Posypeme strouhaným sýrem. Krok 7: Pečeme ve vyhřáté troubě na 200° přibližně 20 min.

Zveřejněno 7. 11. 2010

Poznámka autorky Tenebres

Jako přílohu jsem si dala opečené brambory.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečený pangasius se špenátem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zXLy

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečený pangasius se špenátem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zXLy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Tahle mňamka předčila naše očekávání, rozhodně se zařadila mezi naše oblíbená jídla:yes::yes::yes::-)

Aha to jsem nevěděla, moc vám děkuji teda za radu, začínám s vařením, tak nemám moc zkušeností. Příště to bude už super.. ale jinak chuťově dobrý a ta kombinace super.

Eli - jo, to asi bude ono, proto nerada kupuju mražené ryby, radši chlazené, nebo čerstvé, ale zase všude ta možnnost není.Ale i tak ta hodina mi přijde moc....

Lucko, pokud jsi měla mraženého pangasia, je dobré rybu nechat rozmrazit na mřížce, nebo ve větším sítu, aby vytekla voda a potom dobře osušit...I vymačkat tekutinu. Také se mi několikrát stalo, že obsahoval tolik vody, až zkazil celý pokrm. Proto to vím a vždy se přebytečné vody snažím dokonale zbavit. Nedodělaný byl možná právě díky té vodě - pomalu se vařil namísto pečení...

Lucka (neregistrovaný/á) - to snad ne , pekla jsi ho hodinu a byl nedodělaný :-O:-O:-O:-O, jakákoli ryba tohoto typu musí být přece upečená do těch 20 - 25 minut maximálně ;-);-);-)

Vše vypadalo krásně, až do chvíle kdy jsem začala péct se uvnitř udělalo moc vody a pekla jsem to asi hodinu..po 30 minutách byl ještě nedodělaný.. jak je to možné? děkuji

naprosto výborný recept, nemohhli jsme si to s přítelem vynachváli, jen jsme si mlaskali :). Už se těšíme až si to ukuchtímě znovu.;-)

super kombinace, kefír je v tom výborný, nikdy před tím jsem to nezkoušela a měla jsem ho s jasmínovou rýží:-)) paráda:))

Zajímavá kombinace;-)ryby i špenát máme rádi:-p+4:yes:

Vypadá to úžasně a určitě je to mňamka! :yes::-p +2

špenát a pangas..skvělá kombinace :yes:

Tématické fráze:
ryba se špenátem, pangasius se špenátem, zapečená ryba se špenátem, pangas se špenatem, zapečený pangasius, pangasius špenát, ryba na spenate, pangasius recepty, zapékaná ryba se špenátem, zapečený losos se špenátem, pangacius zapečený se špenátem, recept ryba špenát, ryby se špenátem, pangasius na špenátu, buchta z kefíru, ryba zapečená se špenátem, zapecená ryby se spenátem, ryba spenat, pangacius se špenátem, losos zapečený se špenátem

Suroviny:
pangasius, špenát mražený, jogurt, sýr, sůl, pepř, koření na ryby, česnek

Přidat fotografie receptu