Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sýrová pochoutka pro obložené mísy

Tato výborná sýrová pochoutka je ideální na ozdobení obložených mís. Připravíme ji ze sýra, salámu, vajec, smetany a tatarky. Správnou konzistenci ji dodá želatina a pestrost barev zase kapie a okurky.

Hodnocení receptu je 5,0 (51×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 25 min bez doby chladnutí

25 min (25 min příprava, bez doby chladnutí)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 347 kJ /
2 951 kcal
Bílkoviny103,27 g
Tuky262,85 g
Vláknina14,20 g
Cholesterol 1,35 g
Sodík 5,35 g
Sůl13,13 g
Sacharidy37,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Želatínu necháme nabobtnať asi v 3 lyžiciach vody. Krok 2: Syr nastrúhame na hrubom strúhadle, pridáme na pásiky narezanú salámu, nadrobno narezanú cibuľu, na malé kocky narezanú kapiu a uhorky. Krok 3: Nabobtnanú želatínu rozpustíme a zmiešame so smotanou a tatarkou. Premiešame so zmesou a nakoniec vmiešame narezané vajíčka. Krok 4: Hranatú formu vystelieme fóliou a vlejeme zmes. Uhladíme a dáme do chladničky stuhnúť. Krok 5: Po stuhnutí vyklopíme, režeme na plátky hrubé asi 1 cm a servírujeme ako súčasť studených mís.

Zveřejněno 8. 11. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sýrová pochoutka pro obložené mísy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9gkD

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sýrová pochoutka pro obložené mísy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9gkD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (45)

Jaromira18: Ďakujem, je to fakt dobré, máš pravdu. ;-):-K

:yes::yes:Také dělám podobně, je to vynikající.:-K:-K:-K

jankohrasko: Rado sa stalo, teší ma, že pomohol.:-8

Moc dobré-výhoda je ,že tam můžete dát co chcete-děkujeme za recept.

tejaja::-D:-D:-D

Vladimír Mináč ml.:
Sú 2 možnosti :
1. Nerozoznáte veľké písmená od malých.
2. Písmená síce rozoznáte, ale vaša pervazívna porucha vám nedovolí pochopiť princípy bežného hovorováho jazyka, zrejme v dôsledku nedostatku neurotransmiterov.

P.S. Nedávajte ako si nick meno človeka, ktorému nesiahate ani po päty.;-)

Vladimír Mináč ml.:tedy pane,vy jste ale šťoura,Dominika Tatarku asi nikdo míchat s želatinou nebude a slovo "tatarka" se zcela běžně používá,je to zřejmě srozumitelné každému,kromě vás

Vladimír Mináč ml. 19. 1. 2013 19:43
Slovo "tatarka" nič neznamená.
Sú 2 možnosti:
1. Dominik Tatarka (1913-1989), slovenský spisovateľ
2. Tatárska omáčka, (francúzsky sauce tartare) je rozriedená majonéza, do ktorej se primiešava korenie a zelenina, najčastejšie nadrobno nakrájané sterilizované uhorky

Radka Novotna:co kdyby jsi tyto informace dala na diskuzi,pod svým názvem,tady to zapadne a nikdo to jen tak nenajde!!!!

Radka Novotna 15. 7. 2011 12:21
Par zajimavych informaci o mleku, jeho skladovani a praci s mlekem
http://www.vseovareni.cz/tipy-a-techniky/mleko-a-v...

Moc děkuji za radu....dělala jsem sýrovou pochoutku a byla moc vynikající a i se mi povedla...určitě budu dělat častěji...super...dávám bodík :yes: a přidávám i nějakou fotečku.

:-):-):yes: Je to bezva budu slavit 60 a právě jsem ji dodělala super

Lucka, želatínu necháš nabobtnať vo vode asi 20-30 min, a na slabučkom plameni za stáleho miešania rozpustíš. Pozor, teplota musí byť maximálne 60 °C, inak stratí želírovaciu schopnosť. Po rozpustení vleješ do misy, v ktorej máš tatarku, smotanu a zmes surovín. Premiešaš, nakoniec zľahka vmiešaš vajíčka a vleješ do vopred pripravenej formy. ;-)

Dobrý den, sýrová pochoutka vypadá úžasně...ráda bych jí taky zkusila,ale chtěla bych se zeptat,tu želetinu jenom smíchám s těmi 3 lžíci vody a pak už se smetanou a tatarkou? Předem moc děkuji za odpověď a přeji příjemný den.Lucka

To mi zas něco uniklo. . . :-O Vypadá to na úžasnou dobrotu. :yes: +42

Tématické fráze:
obložené mísy, syrove misy, sýrová mísa, obložené mísy fotogalerie, studené mísy, obložené misy recepty, pochoutky na silvestra, oblozena misa, obložené mísy foto, jak udelat syrovou misu, studená kuchyně obložené mísy, nápady na obložené mísy fotografie, jak udělat obloženou mísu, obložené mísy recept, studené obložené mísy, sýrové pochoutky, obložené studené mísy, sýrová mísa foto, studená mísa, syrova pochoutka

Suroviny:
sýr tvrdý, vejce, salám jemný, okurky sterilované, kapie nakladané v oleji, cibule, tatarská omáčka, smetana sladká, želatina

Přidat fotografie receptu