Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

MAT s postupem

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

blazinek blazinek

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie20 563 kJ /
4 915 kcal
Bílkoviny117,56 g
Tuky217,12 g
Vláknina18,10 g
Cholesterol 1,83 g
Sodík 940 mg
Sůl2,72 g
Sacharidy613,57 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Korpus:
vejce vyšlehat s cukrem a vanilkou do pevné pěny, potom přidáváme tenkým pramínkem olej. Mouku smícháme s prdopečem pomalu střídavě s mlékem vymícháme do pěny, nakonec citronovou kůru. Těsto upečeme v plechu tak, jak jste která zvyklá, já peču na 160°C horkovzduchem.Po upečení a vychladnutí vyřezat postavu, zkusit sestavit a potom jednotlivé díly proříznout a naplnit krémem. Dotvarovat punčovinou a pomazat zlehka ze všech stran, aby se pěkně marcipán chytal. Dát vychladit do lednice, až potom potahujeme. Krok 2: Krém:
mouku, kakao, mléko a vejce si rozmícháme metličkou a zahříváme nad parou, do zhousnutí (kaše). Dáme vychladit a mezitím vymícháme máslo s mouč. cukrem potom vmícháváme kaši po lžících do másla. Krok 3: Punčovina:
rozdrobíme odřezky korpusu, který nám zbyl, přidáme máslo, kakao, marmeládu (nugetu) trochu rumu a mouč. cukru. Krok 4: Vše zpracujeme (nejlépe rukama).

Zveřejněno 10. 11. 2010

Poznámka autorky blazinek

Našla jsem dnes úplně náhodou fotky na postup při výrobě mého Mata, tak třeba nikomu pomůžou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

MAT s postupem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JQ0J

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

MAT s postupem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JQ0J

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

:-*MOC KRÁSNÝ DORTÍK:yes::yes::yes:+

:yes:+15:yes:Bezva dortík;-):-))

Jak plyšový.Nádhera.:yes::yes:

Precizní práce, Mat jako živý :yes::-K.

super dortík;-)+1:yes:

Kláro, klobouk dolů, je to moc hezké!! Já vždy velmi oceňuji lidičky, co tohle umí.;-):yes:

To je teda úplně skvělé, ještě že už naše prostřední dcera spí, ta kdyby to viděla, jiný dort nechce. Takže ukládám, posílám bodík, děkuji za nápad :-K a v červenci příští rok je mi úplně jasné, co budu péct :-):-)):yes:

:yes::-Okrásný

+1 mňam někdy skusím :-DD

Tématické fráze:
dort pat a mat s postupem, dort recept, postup při výrobě dortů, výroba punčoviny, pat a mat s postupem, jak vyrobit pata a mata z marcipánu, kupovaný marcipán, obarvení marcipánu, punčovina, postava z marcipánu, recept na výrobu marcipánu, postup při výrobě marcipánu, postavy z marcipánu postup, dorty recepty, pat a mat dort, pat a mať z marcipanu postup, vyroba pata a mata z marcipanu, výroba dortů, postupy dortů, vyroba postav z marcipanu

Suroviny:
vejce, cukr krystal, olej, mléko, mouka polohrubá, cukr vanilkový, prášek do pečiva, kůra citronová, máslo, mouka hladká, kakao, mléko, vejce, cukr moučkový, marcipán, korpus, máslo, kakao, rum, cukr moučkový, marmeláda

Přidat fotografie receptu