Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 20 563 kJ / 4 915 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 117,56 g |
Tuky | 217,12 g |
Vláknina | 18,10 g |
Cholesterol | 1,83 g |
Sodík | 940 mg |
Sůl | 2,72 g |
Sacharidy | 613,57 g |
Postup přípravy
Krok 1: Korpus:
vejce vyšlehat s cukrem a vanilkou do pevné pěny, potom přidáváme tenkým pramínkem olej. Mouku smícháme s prdopečem pomalu střídavě s mlékem vymícháme do pěny, nakonec citronovou kůru. Těsto upečeme v plechu tak, jak jste která zvyklá, já peču na 160°C horkovzduchem.Po upečení a vychladnutí vyřezat postavu, zkusit sestavit a potom jednotlivé díly proříznout a naplnit krémem. Dotvarovat punčovinou a pomazat zlehka ze všech stran, aby se pěkně marcipán chytal. Dát vychladit do lednice, až potom potahujeme. Krok 2: Krém:
mouku, kakao, mléko a vejce si rozmícháme metličkou a zahříváme nad parou, do zhousnutí (kaše). Dáme vychladit a mezitím vymícháme máslo s mouč. cukrem potom vmícháváme kaši po lžících do másla. Krok 3: Punčovina:
rozdrobíme odřezky korpusu, který nám zbyl, přidáme máslo, kakao, marmeládu (nugetu) trochu rumu a mouč. cukru. Krok 4: Vše zpracujeme (nejlépe rukama).
vejce vyšlehat s cukrem a vanilkou do pevné pěny, potom přidáváme tenkým pramínkem olej. Mouku smícháme s prdopečem pomalu střídavě s mlékem vymícháme do pěny, nakonec citronovou kůru. Těsto upečeme v plechu tak, jak jste která zvyklá, já peču na 160°C horkovzduchem.Po upečení a vychladnutí vyřezat postavu, zkusit sestavit a potom jednotlivé díly proříznout a naplnit krémem. Dotvarovat punčovinou a pomazat zlehka ze všech stran, aby se pěkně marcipán chytal. Dát vychladit do lednice, až potom potahujeme. Krok 2: Krém:
mouku, kakao, mléko a vejce si rozmícháme metličkou a zahříváme nad parou, do zhousnutí (kaše). Dáme vychladit a mezitím vymícháme máslo s mouč. cukrem potom vmícháváme kaši po lžících do másla. Krok 3: Punčovina:
rozdrobíme odřezky korpusu, který nám zbyl, přidáme máslo, kakao, marmeládu (nugetu) trochu rumu a mouč. cukru. Krok 4: Vše zpracujeme (nejlépe rukama).
Zveřejněno 10. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
MAT s postupem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JQ0J
Moje poznámka
MAT s postupem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JQ0J
Nejnovější recepty
Hovězí oháňka na mrkvi, pomeranči a Birellu v pomalém hrnci
Přidáno před 6 hodinami
Vajíčkový cottage salát
Přidáno před 10 hodinami
Palačinky v troubě
Přidáno před 12 hodinami
Vejce v pikantní rajčatové směsi
Přidáno před 13 hodinami
Koblížky z listového těsta plněné karamelovou šlehačkou
Přidáno před 13 hodinami
Velikonoční nádivka trochu dietnější
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
Birdmann před 3 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Ivulinek před 4 hodinami
Poctivá květáková polévka
boxerka69 před 4 hodinami
Kuřecí maso s rýží
kacalovaleona před 8 hodinami
Vláčný velikonoční mazanec
Květoš před 9 hodinami
Krémová kedlubnová polévka se sýrem
brtna před 10 hodinami
Jarní zeleninová polévka s vejci
PetraN98 před 10 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Hanulka@ před 10 hodinami
Bramborový salát s fazolemi
TondaJ před 12 hodinami
Tématické fráze:
dort pat a mat s postupem,
dort recept,
postup při výrobě dortů,
výroba punčoviny,
pat a mat s postupem,
jak vyrobit pata a mata z marcipánu,
kupovaný marcipán,
obarvení marcipánu,
punčovina,
postava z marcipánu,
recept na výrobu marcipánu,
postup při výrobě marcipánu,
postavy z marcipánu postup,
dorty recepty,
pat a mat dort,
pat a mať z marcipanu postup,
vyroba pata a mata z marcipanu,
výroba dortů,
postupy dortů,
vyroba postav z marcipanu
Suroviny:
vejce,
cukr krystal,
olej,
mléko,
mouka polohrubá,
cukr vanilkový,
prášek do pečiva,
kůra citronová,
máslo,
mouka hladká,
kakao,
mléko,
vejce,
cukr moučkový,
marcipán,
korpus,
máslo,
kakao,
rum,
cukr moučkový,
marmeláda
Komentáře (9)