Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Srdíčkový dort k výročí

Hodnocení receptu je 4,9 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

katrynka katrynka

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 744 kJ /
3 763 kcal
Bílkoviny66,17 g
Tuky185,92 g
Vláknina14,25 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 523 mg
Sůl1,80 g
Sacharidy449,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Korpus: Je to recept do formy 23 cm, takže na větší přizpůsobíme množství. Ušleháme žloutky s půlkou cukru do husta, přidáme vodu, olej, poté mouku s práškem do pečiva. Krok 2: Během šlehání žloutků si ušleháme bílky s druhou půlkou cukru v míse, do které pak přidáme žloutkovou hmotu s moukou atd. a opatrně, ale důkladně zamícháme (je lepší dávat těsto do bílků než naopak, jde to líp promíchat). Krok 3: Třetinu těsta oddělit do jiné misky a obarvit kakaem, těsto dávat lžící střídavě dvě světlé - jedna tmavá doprostřed vymazané a vysypané formy. Nešlehat celá vejce, protože pak není dort tak nadýchaný! Krok 4: Pečeme 40 minut na 180°C, ve větší formě přizpůsobíme délku pečení. Krok 5: Krém: Vyšlehat máslo a do něj přišlehat nutelu. Krok 6: Korpus rozkrájíme na tři díly promažeme marmeládou a krémem, poklademe podélně rozkrojenýma banánama. Krok 7: Modelovací hmotu rozválíme mezi igelitem a dort pokryjeme, marcipán obarvíme červenou barvou (v trošce vody rozmíchat a vmačkat do marcipánu, pokud se hmota lepí, přidat moučkový cukr) z červené modelovací hmoty po rozválení vykrájíme srdíčka a poklademe pokrytý dortík.

Zveřejněno 11. 11. 2010

Poznámka autorky katrynka

marcipán i modelovací hmota se dá koupit v Tescu, kauflandu i Intersparu, dort je lepší pokrýt modelovací hmotou, ta je bílá, marcipán je béžový, pokud se obarví nevadí to.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Srdíčkový dort k výročí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X5y5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Srdíčkový dort k výročí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X5y5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (47)

Koukám, že dámy byly také za školou když se brala trojčlenka:-D
Na 5 vajec zkuste suroviny vynásobit x 1,25 (vanilku a prdopeč bych neřešil)

ahoj, moje forma má taky prumer 30cm, zkousela jsem také navysit objem pouze pridanim jednoho vejce a naslehaanim ale i tak byla forma velka ,není nejaky recept s popisem gramazi na vetsi formu ?? Předem moc děkuji ..jinak dortík uzasný :)

Žaneta: Myslím, že by mohlo stačit, když přidáš jedno vajíčko navíc a žloutky i bílky hooodně vyšlehat, ať to pěkně vyběhne. Ať se dortík podaří a potom se pochlub fotečkou ;-)

Dort vypadá moc úžasně, ráda bych ho upekla příteli k výročí :) Mám pouze formu o průměru 30 cm a to ve tvaru srdce :) ... půjde to i s uvedenou gramáží, nebo by bylo lepší něčeho přidat :) Děkuji za odpověď :)

Aivetka: asi tak půlku změklého másla vyšlehám se skoro celou malou nutelou.

Ahoj, máslo a nutelo? Kolik toho? Jako normální kostku másla? To vyšlehám, musím to asi nechat změknout že?.

Ahoj, máslo a nutelo? Kolik toho? Jako normální kostku másla? To vyšlehám, musím to asi nechat změknout že?.

Babulka : vyšlehám si bílky s půlkou cukru do tuha, dám bokem a v druhé míse ušlehám vejce s půlkou cukru, vanilkovým cukrem, do toho zašlehám vodu + olej + mouku s prdopečiva - tuto hmotu potom vmíchám do předem ušlehaných bílků. Ať se daří ;-)

nechapu ten postup. vyslehat bilky,vyslehat zloutky,jasne. pak do tech bilku nahazet vsechno naraz? nebo nejdriv smichat mouku s tim zbytkem a az potom to do toho primichat? dekujuza odpoved

Brambora: pokud by byl problém marcipán, tak by mohlo stačit polít dort čokoládou, nechat zatuhnout a poklást srdíčky ;-)

Brambora:Použiješ černé potravinářské barvivo (v prášku nebo gel);-). Je to marcipán ne poleva:-).

Dobrý den,chtěla bych se zeptat, jak to mám udělat, když bych pod srdíčka chtěla polevu černou a ne bílou? Děkuji:-)

Pája: super, tak at to dobře dopadne a určitě přidej fotku ;-)

Parádní nápad, dneska budu kuchtit přítelovi na naše výročí :-) miluje nutelu a banány tak myslím že je to dobrá volba :-D:-D:yes:

Lenika: sice ho neznám, ale jestli vám chutná, tak proč ne ;-)

katrynka: Bohužel tentokrát zklamu, vzhledem k tomu, že toho mám teď hodně do školy, bakalářka apod. a času tedy dost pomálu:-(, tak jsem zvolila rychlovku - tedy stracciatella krém od Dr.Oetkera:-8..Jistě znáš.

Lenika: máš ho moc pěkný, děkuju za fotečku i bodík! :-K Ten stracciatella krém by mě zajímal, jak ho děláš? :-p

Dort je moc hezký a poměrně jednoduchý.;-) Udělala jsem ho příteli k narozeninám, se stracciatella krémem a mandarinkami. Líbil se.:-8 Děkuju za inspiraci. Přidávám foto a bodík.:yes:

mamca: děkuju :-))

dortík je opravdu moc hezký, ještě kafíčko a je pohodička :-p:yes:

zatím to jde, uvidíme jaký bude konec:yes:..jinak nádherně nazdoben:-K:-)

Martino banánové dorty dělám nejradši, moc nám chutnají, jíme je někdy i čtyři dny a vydrží. Někdy banán pokapu troškou citronu, potom skoro nezhnědne a vydrží víc. Neboj se toho, ale není problém nahradit jakýmkoli jiným ovocem, třeba ananasem, nebo jahodama ;-)

Dort vypadá úžasně, jen se chci zeptat, jestli nebudou mít banány "horší" chuť, když se bude jíst ten dort 2-3 dny...

Věrko, pravda je, že marcipán, nebo modelovací hmota je sladší, oproti tomu ale krém tak sladký není, protože se tam vůbec nepřidává cukr, do másla jde jen nutela... No a do těsta toho cukru klidně tolik dávat nemusíš, když mírně ubereš, určitě se nic nestane. A taky není problém nahradit banány jiným ovocem, třeba malinama, jahodama - jsou kyselejší....

Chci tento dort dělat k výročí, protože vypadá moc pěkně. Jen se bojím, jestli nebude moc sladký...

moc pěkný Lidunko, mám radost, že se dortík líbí a vyrábí dál :-)

Také jsem se použila Tvůj nápad na Valentina, jen jsem použila macipán jako Ivett:-K Moc děkuji za nápad, přidávám bodík a dovoluji si i fotečku:yes::-8

Ivett moc děkuju, tvůj dortík je krásný i ta barvička k němu krásně jde! :-)

I já jsem se nechala zlákat tímto receptem na Valentýna. A můžu jen doporučit! Jen sem místo modelovací hmoty použila klasický marcipán, takže má mandlovou barvičku ale myslím, že to vůbec nevadí. :) (Foto v galerii)
Uvidíme jak zítra potěší obdarovaného :-8
Katrynce moc děkuji za recept!:-K

Lindo určitě se povede, potm klidně přidej fotku ;-)

Tématické fráze:
dort k výročí, dorty k výročí, srdíčkový dort, dorty k výročí fotogalerie, dort se srdíčky, rozválení marcipánu, srdíčkové dorty, dort na výročí, dort na valentýna, dorty k výročí-fotogalerie od srdíčka, co uvařit k výročí, nutelový dort, dort se srdíčkama, dort, dorty na výročí, srdíčkový dort recept, nápad na dort k výročí, dort k výročí, dort výročí, nutelový krém

Suroviny:
vejce, cukr, cukr vanilkový, olej, voda, mouka hladká, prášek do pečiva, krém, nutella, máslo, marmeláda, banán, marcipán, hmota modelovací, potravinářské barvivo červené

Přidat fotografie receptu