Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šlehačkové kremrolky

Pokud jste příznivci kremrolí, věnujte pozornost tomuto receptu. Není tak náročný na přípravu, jak by se mohlo zdát. Trubičky po upečení naplňte dobrým krémem. Zde je použit vanilkový, ozdobně nastříkaný do kremrolí.

Hodnocení receptu je 5,0 (38×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mysulka mysulka

Náročný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 25 min + doba odležení

55 min (30 min příprava + 25 min tepelná úprava, + doba odležení )

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 202 kJ /
3 155 kcal
Bílkoviny46,01 g
Tuky158,82 g
Vláknina12,00 g
Cholesterol 3 mg
Sodík 304 mg
Sůl0,75 g
Sacharidy379,51 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na krém svaříme šlehačku s vanilkou a cukrem, necháme do druhého dne v lednici (pak vyndáme, aby šlehačka s máslem měla stejnou teplotu). Krok 2: Ušleháme máslo a postupně za stálého šlehání přiléváme šlehačku. Krok 3: Nastrouháme tuk, přidáme mouku a se šlehačkou zaděláme těsto, dobře propracujeme, vyválíme na vále a rádýlkem nakrájíme proužky, které natáčíme na malé trubičky. Včas vyhřejeme troubu na 200 °C. Krok 4: Připravený plech s korpusy dáme do vyhřáté trouby a pečeme přibližně 20-25 minut. Krok 5: Vychladlé plníme krémem a pocukrujeme.

TIP: Retro zákusky

Zveřejněno 12. 11. 2010

Poznámka autorky mysulka

Samozřejmě se dají plnit podle chuti, třeba šlehačkou. Tenhle krém, i když je máslový, není těžký.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šlehačkové kremrolky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7XEy

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šlehačkové kremrolky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7XEy

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (28)

Nezkoušel jste někdo místo tuku dát máslo? Já bych raději máslo....;-)

Acraj: Vyzkoušejte, myslím, že máslem nic nepokazíte ;-).

Mischel: ne ta šlehačka se nešlehá;-):yes:

Ta šlehačka do toho těsta se nemá vyšlehat ?

Já nemám ty železný násady :D Na co bych to moha jinýho udělat ? :(

Tohle těsto je na kremrolky daleko lepší než listové, není tak tvrdé a je křehounké, plním i klasicky sněhem z bílků.

marie23: Marie, jsou křehké a já osobně mám tohle raději než listové, i když ho také někdy používám, ale ne ta tyhle trubičky.
Omlouvám se, že jsem neodepsala dřív, ale nešlo to;-):-K

Ahojky ,jsou trubičky krěhounké ,lepší než listkového těsta??

Romča: podle velikosti, ale já dělám opravdu malé a je jich tak kolem 45 ks i víc. Ani nevím, že to u receptu nemám:-S:-8, až budu dělat, tak to dopíšu.:-K

zdravím;-)kolik kousků podle tohoto rozpisu udělám ??

ze stejného těsta dělám vánoční cukroví....jednoduše rozválím a vykrajuji menší kousky, které po upečení obalím v moučkovém cukru. Pochoutka a velice oblíbená:)

Sodovko,na krém se nejprve vyšlehá máslo a při stálém šlehání se přilévá vychlazená šlehačka, krém je dobrý i do dortů.
Pařížskou šlehačku dělám a mám ji moc ráda, jen tady v těch kremrolkách mám raději krém, ale to už záleží na každého chuti;-)samozřejmě se dají plnit i šlehačkou:-p:-K

Leni, chtěla jsem se ještě zeptat, šlehačku na druhý den vyšleháš a pak ji zamícháš do másla? Nebo ji přidáváš do másla nevyšlehanou? Když se šlehačka svaří a na druhý den se vyšlehá, tak je z ní hustý krém.:yes: Takhle se dělá pařížský krém, jenom se při vaření do šlehačky přidává čokoláda - čokoládové kaštany. A tento krém je velice hustý a už se nemusí používat máslo.

:-K Sodovko díky;-) já většinou potírám jen ty slané, tyhle se mi víc líbí jen pocukrované;-):-K:-K

Tohle těsto znám a je fantastické :yes: :yes: :yes: Dělám z něho rohlíčky. Těsto jakoby lístkuje a velice dobře se s ním pracuje.:yes: Rohlíčky před vložením do trouby ještě potírám žloutkem - pro barvu a lesk. Lenko, :yes:

;-):-K děkuju všem za bodíky:-K

+16 :yes: :-p:-K

+15:-p:yes:

:yes::yes::yes::yes:

:yes::yes::yes::yes::-K:-K:-K:-*už se těším až je vyzkouším:-K:-K

Jako slaných - :yes:;-):-p:yes:

Výborná náhrada listového těsta:yes::yes::-K

Super:yes::yes::yes::-Duž mám uloženo a ty máš 8 bodík:-D:-D:yes:

Nádhera:-O Ukládám :-K:yes:

Paráda:-p:-*:yes::yes:

Souhlasím s Rebekou,recept už mám vytištěný:yes::yes:

Mišulko, kremrole se šlehačkou jsou jedna z mála věcí, které mi ze sladkých věcí hodně chutná(jinak já sladkéé nee) a dělám je, když nás honí mlsná;-), jen těsto dávám kupované listové a to jsou kremrole během okamžiku hotové. Dávám ti 2.bod:yes:

jéžišku:-Oto je krása nesmírná:-8:-Krecpect:-!:yes:

Tématické fráze:
šlehačkové trubičky, šlehačkový krém, slehackove testo na trubicky, trubičky ze šlehačky, trubičky ze šlehačkového těsta, trubičky se šlehačkou, šlehačkový krém recept, kremrolky, šlehačkové těsto na kremrole, šlehačkový krém s máslem, recept na kremrole ze šlehačky, kremrole ze šlehačky, slehačkove kremy, šlehačkový krém do trubiček, recept na kremrole těsto se šlehačkou, slehackove testo, šlehačkový krém vařený recepty, recept na slehackovy krem, kremrole ze šlehačkového těsta, krem ze šlehačky

Suroviny:
mouka hladká, šlehačka, tuk ztužený, šlehačka, cukr vanilkový, cukr moučkový, máslo

Přidat fotografie receptu