Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Moje poleva

Při rozpouštění čokolády je důležitá velikost čokolády. V zásadě platí, že čím menší kousky z tabulky čokolády nalámete, tím rychleji bude roztavena. Doporučujeme pracovat s kvalitní čokoládou ve formě čokoládových pecek.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

PKUPKOVA PKUPKOVA

Snadný

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 950 kJ /
466 kcal
Bílkoviny4,00 g
Tuky22,00 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 10 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy60,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nalámané kousky čokolády rozpustíme nad párou. Krok 2: Za stálého míchání přidáváme 3-5 lžic horké vody, až poleva získá potřebnou hustotu. Krok 3: Použijeme na polévání dortů či jiných moučníků.

TIP: Jakou čokoládu použít na polevu

Zveřejněno 15. 11. 2010

Poznámka autorky PKUPKOVA

Zkuste, je opravdu úžasná, krásně se leskne a při krájení nepraská!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Moje poleva

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oyMB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Moje poleva

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oyMB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Velmi zvláštní, myslela jsem, že voda do čokolády nepatří a když, tak až po přidání tuku. Až to někdo zkusíte, napište prosím, jaký druh čokolády nebo kolika procentní čokoládu jste použili. Předem děkuji.

Ředit čokoládu vodou jsem zatím neslyšela, ale přesto vyzkoušela a doporučuji, skvělé :-O:-D:yes:

Vyzkoušela jsem a je opravdu skvělá,posílám bodíky:-K

Zkuste a uvidíte že je to super.Voda je lepší teplá ale asi je to jedno,já ji rozpouštím nad parou;-).Hlavně michat a michat.

ja už nějaký ten pátek peču ale ředit čokoládu vodou ,to slyším poprvé.Hned to vyzkouším.

Rozpúšťaš nad parou alebo v mikrovlnke? Vodu po kvapkách vmiešavať? Studenú? Teplú?
Vďaka.

možná bych změnila kategorii,poleva není moučník;-):-KPavlíno vítej na topkách.;-)

Ještě k té čokoládě,na jednu čokoládu asi tak 3-5 VL vody musite to zkusit prostě tolik vody aby se dala rozlejt po buchte:-8

Ahojky holky diky za přivitání :-):-)

PKPUPKOVA, vítám tě v naší Topkové rodině jako dalšího nového člena a přeji ti, aby se ti tu zalíbilo a upozorňuji na závislost Topek;-):-)

:-D :-D :-D :-D :-D :-D

Pavlíno, to je sice super, ale kolik čokolády a kolik vody? To je docela dost důležité;-) Jinak, vítej na topreceptech.:-K

Tématické fráze:
jak ředit čokoládovou polevu, jak ředit čokoládu, moucniky recepty, jak ředit čokoládu na vaření, jak zředit čokoládu, recepty na moučníky, poleva z čokolády na vaření recept, poleva na pizzu, poleva, polevy, jak zředit čokoládovou polevu, moje recepty, jak zředit hustou čokoládovou polevu, poleva z čokolady na vaření, recepty.poleva, redit cokoladu, jak rozredit polevu, jak ředit čokoládu na čokoládovou polevu, jak zredit čokoládu na polevu, jak sredit cokoladovou polevu

Suroviny:
čokoláda na vaření, voda

Přidat fotografie receptu