Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hermelínové bochánky

Hermelín nemusíte pouze nakládat nebo z něj dělat pomazánku. Zkuste z něj připravit křupavé bochánky se šunkou. Chutnají výborně teplé i studené, proto s nimi potěšíte nejen rodinu k obědu či večeři, ale také máte skvělé pohoštění třeba k pivu.

Hodnocení receptu je 5,0 (96×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mysulka mysulka

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 258 kJ /
1 018 kcal
Bílkoviny86,01 g
Tuky66,00 g
Vláknina5,30 g
Cholesterol 758 mg
Sodík 3,33 g
Sůl8,42 g
Sacharidy18,47 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hermelín nastrouháme na hrubší nudličky, brambor najemno. Drobně nakrájíme cibuli, šunku a pažitku. Krok 2: Přidáme vejce, sůl, koření a promícháme. Krok 3: Přidáme trochu strouhanky a mouky, aby šly dělat placičky. Krok 4: Uděláme těstíčko z vejce, mléka, hladké mouky a soli, namáčíme v něm placičky a smažíme v rozpáleném oleji. Krok 5: Dáme na ubrousek odsát přebytečný tuk. Krok 6: Podáváme s různě upravenými brambory nebo jen se zeleninovým salátem.

Jak dlouho vařit brambory, aby nebyly tvrdé nebo rozvařené?

Zveřejněno 15. 11. 2010

Poznámka autorky mysulka

Když nejsou sýry moc zralé a máte rádi hodně sýrovou chuť, dají se udělat ze 3 Hermelínů, jen se bude muset přidat víc strouhanky.

Dají se jíst i studené.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hermelínové bochánky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r9PK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hermelínové bochánky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r9PK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (67)

Hermoš nastrouhat nejde :-D

Alexandra11: Ale jde strouhat,pokud kupujete na struhani musi byt mlady a neuzraly;-)

Zobrazit starší odpověď

:yes: Mňamka, místo šunky jsem dala uzené. Děkuji za recept. Manžel by si to dal i nepečené na housku s oblohou

Jak se dá nastrouhat Hermelín? Když ho koupím, už většinou zraje a mazat se to dá, ale strouhat určitě ne.

Petr: Dej ho na chvíli do mrazáku a potom už ho můžeš strouhat, i když už je zralejší. ;-)

Měli jsme je již několikrát, vždy maximální spokojenost a dobrota. :-) Musím dělat ze tří hermelínů, jak rychle se baští. Cibulku do nich osmahnu na trošce másla. Rychlé a výtečné. :-)

to je taková dobrota a skoro bez práce,bodík už přidělen,moc děkuji za tento recept:-p:-*:yes:

úžasná mńamka.....

za mě jednoznačně super, už jsem dělala hermelín na hodně moc způsobů ale tohle je opravdová mňamka, děkuji za receptík a bodík samozdřejmě dávám:yes::-K

Tak dnes jsem dělala a hned z dvojité dávky :-D Ještě zbyde na zítřek na oběd, jsem zvědavá jaké budou za studena :-p Bodík udělěn, příště dělám zase.

Tereza Stepanova: Terezko díky za vyzkoušení a za fotku :yes:, jsem ráda, že jste si pochutnali:-K

mysulko :-K, děkuju za rychlý, jednoduchý a hlavně výborný oběd :yes:. Bodík jsem už dala předtím, tak přidávám pouze fotečku ;-).

Blansch: Děkuji za vyzkoušení:-K jsem ráda, že chutnalo:yes::-K

Lenca Kovi: Opožděně děkuji:-K

Naprostá dobrota a mňamóznost:-pPomlaskávali všichni,na které se dostalo.Příště nejspíš bude třeba minimálně dvojitá porce:-DDělala jsem do trojobalu a vynechala jsem tu mouku a strouhanku uvnitř.Super:-))Zasloužený bodík:yes:

Tak to musím pochválit. Dnes jsem dělala k obědu a všichni se olizovali až za ušima. Postup práce byl: haprťála paprťála, matlámo patlámo a chánom a chánom a bylo to:-D jen jsem nevěděla, jak husté má být to těstíčko, tak jsem ho udělala jako palačinkové. Mlask:-p:-K:yes::yes:

asi jsem trošku telátko, ale nemohl by mi sem nějdo napsat recept na to těstíčko, kolik čeho? Předem děkuji:-O

Blansch: je to jednoduché, jako na palačinky ale malinko hustší;-)

:-) Markét díky, to mě těší:yes::-K

Tak jsem dnes taky vyzkoušela a moc chválím. Doma se jen zaprášilo:-K

:-):yes: Vojto díky, jsem ráda, že chutnalo;-):yes:

Výborná bašta, jen sem místo šunky tam strohnul buřtíky a taky se to dalo ;-):yes::yes:

;-):yes: Daniellko, děkuji za vyzkoušení a jsem moc ráda, že Vám chutnalo:-K:-K:-K

Mysulko, tak jsem vcera delala tuhle dobrotu na obed. Ze tri velkych Hermelinu (tady se prodavaji ruzne velikosti) jsem mela 20 placicek. Naivne jsem si myslela, ze neco zustane i na dnesek;-). Nic...., jsou strasne dobre i studene :-p:yes::yes:. Jeste jsem chtela napsat, ze syr se strouhal docela dobre a pri smazeni vubec nevytekal. Dekuji za recept, SUPER:-K:-K

Já to, myšulko, příležitostně zkusím a dám vědět, jak jsem dopadla. :)

;-) Magdi já myslím, že bys pak musela přidat víc strouhanky, nebo mouky a to je škoda, určitě by to ubralo na chuti toho Hermelínu, myslím, že by tam nebyl tak cítit;-)
Ale zkusit to můžeš, zkus ho pořádně vymačkat;-):yes::-K

Vypadá to mooc dobře :yes:. Co kdybych nastrouhala ten brambor syrový? :-8 Přidávám +

Hermelín miluji a hned posílám bodík:yes: a ukládám na fb;-):-K

Jůůůůůůůůů :-p:yes:+40

:-O:-)) Pavli, to je super:-!
Děkuju za vyzkoušení a za fotku, je:yes::yes::-K
Jsem moc ráda, že chutnalo;-)

Leni, bochánky byly vynikající, určitě budu vařit znovu. Dovolila jsem si přidat fotečku. Děkuji za bezva recept :yes::-)

Vypadá to skvěle a ne moc složitě :-) takže dávám dalšího boďana a ukládám do oblíbených :yes::-p

:yes::-)

:-Kukládám:yes::-*:-8:yes:+

;-):-K díky za hodnocení:-K

Vypadá to krásně.:yes::-p

No krásné a hermelín máme rádi.:yes::-)

vypadají lákavě :-p:yes:

Hermelin muzu 100x jinak.... Bodik uz je na ceste a urcite vyzkousim:yes::-p:-p

Na Hemelínu jsem téměř závislý:-), tak tento recept nemohu nevyzkoušet:-! Už teď cítím tu vůni a chuť:-p:-p:-p samozdřejmě bodík:-!

To vypadá přepychově :yes: +22

To je krásná dobrota za další bod:yes:+21:yes::-p

Všem děkuju za hodnocení:-K
Mirčo, určitě můžeš upéct v troubě, ale asi bych obalila trošku ve strouhance, kvůli tomu sýru, aby nevytékal.;-):-K
Ještě jsem něco dopsala do receptu;-):-)

Bezvadný recept:yes: Určitě vyzkouším:yes: +

chocolate 16. 11. 2010 10:55
Moc hezký recept.Jen si říkám, že je zkusím upéct v troubě v silikonové formě na muffinky.Děkuji:-K za inspiraci mysulko.

hmmm...tak to je luxusní! Hermelíny miluju (kdo ne:-p). Ale proč takové recepty nacházím naschvál, když se chystám hubnout? ;-(:-)

Mysulko:-), bochánky vypadají opravdu velmi jedle:yes:, jen se zeptám. Myslíš, že bych je mohla dělat bez "obalení" v troubě na plechu? Moc smažená jídla nejíme a tak tak dělám i karbanátky jako přírodní, jen pečené v troubě:-8. Ale tyhle Tvé, bych vyzkoušela moc ráda:-p;-).

Tak to musí být opravdu dobrota! :-O Vyzkouším ;-) +15

Vyzkouším, to musí být skvělá bašta :-p.:yes:

:-):yes: +12

Mňááám:-p:-p:yes:

:-K díky všem;-):-K

Hermelin - jo ten muzem. 10. bodik je tvuj. :yes::-p:-K

Vypadá to báječně:-p

wow, to bych si teď z fleku dala :-p;-):-D+

Leni, tak to nemá chybu!! Já, jak možná víš jsem Hermoš už plnila snad úplně vším, ale nastrouhat ho a smíchat s něčím, to mne nenapadlo. On se taky musí dost blbě strouhat, co?;-) Neříkám to často, ale tohle si ukládám!! A viz os. vzkaz!!!!;-):yes::yes::yes:

mnamnamnam:-p :yes:

;-) Magdalenko, to by mě nenapadlo:yes: příště vyzkouším;-)

Bibi, ani mňa to nenapadlo, neboj...niekde som čítala...mierne sa aj drolí ak je moc zmrzlý, ale jednoduchšie, ako strúhať skoro tekutý zrelý syr...

Magdalenko, dobrej nápad, to mě nenapadlo;-)

Robievam, chutí nám. A pre uľahčenie - stačí dať Hermelín do mrazničky a strúha sa dobre.

;-) Bibi když nemáš sýr moc zralý, tak to půjde.:yes::-K

Myšulko, to vypadá na lahůdku, jen nevím, jak se ten Hermelín strouhá, je měkej a některý obvzlášť. Nějak se s tím poperu a ty máš 4.bod:yes:

Tématické fráze:
hermelín recepty, recepty z hermelínu, hermelínové placičky, hermelínové recepty, hermelín, bochanky, recept hermelín, hermelinový bochánek, hermelínový dort, hermelínový placičky, recept na hermelín, recept na bochanek, hermelínové nugetky, bochánky recept, co z hermelínu, hermelín recept nastrouhat, mňamka z hermelínu, smažené sýrové bochánky, bochánek recept, hermelín recept

Suroviny:
sýr hermelín, vejce, šunka, cibule, pažitka, brambory, sůl, podravka, paprika sušená sladká, strouhanka, mouka hrubá, vejce, mléko, mouka hladká, sůl, olej

Přidat fotografie receptu