Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jedinečná krkovička

Hodnocení receptu je 4,6 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ewwita

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 501 kJ /
359 kcal
Bílkoviny0,19 g
Tuky22,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,20 g
Sůl8,00 g
Sacharidy32,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny na marinádu dobře smícháme a vložíme do ní plátky krkovičky.(necháme marinovat nejlépe přes noc, já měla naložené cca 6 hodin a stačilo) Krok 2: Naložené plátky rozložíme na pekáček a zasypeme směsí pokrájených žampionů a slaniny(uzeného). Podlijeme vodou -v průběhu pečení podléváme dle potřeby. Krok 3: Pečeme při cca 200° přikryté asi 1 hod. Krok 4: Nakonec položíme na každý plát masa plátek sýra a necháme při mírnější teplotě roztavit.

Zveřejněno 16. 11. 2010

Poznámka autorky ewwita

Recept je převzatý z časopisu Vaše recepty - Blesk, od p. Polákové a mírně upravený (množství sur. a v pův. receptu se peče krkovička v celku pouze jsou do ní udělané zářezy a naplněné ost. sur.) Já i manžel jsme si moc pochutnali, proto přeji dobrou cuť i Vám. :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jedinečná krkovička

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zXRm

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jedinečná krkovička

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zXRm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Toto na mně juklo z náhodných a líbí;-):yes:

Děkuji za přivítání a snad Vám bude chutnat pokud vyzkoušíte. :-)

ewwita vítej na topreceptech,:-K oba tvé recepty mne zaujaly;-)

:-p vypadá to na dobrotu:yes::yes:;-)

recept děláme již několik let, ale žampiony nám tam nějak nevyhovovaly, jinak je to výborné.

Zapékaná kombinace maso ,hříbky,sýr:-p:-p+4:yes:

Hned bych ochutnala. :-p Zatim posilam 2. bod a urcite si upeceme. :yes: Uz se tesim. :-K

S fotkama se ještě peru a ke všemu to není foceno hned po uvaření, ale druhý den pouze ohřáté v MT pro manžela k obědu....Tak snad u dalších receptů to už bude lepší.

Zajímavý recept a ty fotky. . . nádhera.;-):yes: +1

Tématické fráze:
krkovička recepty, krkovička, dřevorubecká krkovička, maso paní polákové, recepty z krkovičky, krkovička na šťávě, jak dlouho se peče krkovička, krkovička v celku, recepty krkovicka, krkovička recept, moravská krkovička, prikryta krkovicka, dřevorubecká krkovice, recept krkovička, krkovice recept, moravská krkovice recept, jak se pece krkovicka, pečení krkovičky, maso paní polákové - recept, maso paní poláková recept

Suroviny:
krkovice vepřová, slanina anglická, sýr plátkový, žampióny, šťáva citronová, víno bílé, hořčice, med, sůl, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu