Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 26 960 kJ / 6 444 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 203,40 g |
| Tuky | 235,40 g |
| Vláknina | 20,60 g |
| Cholesterol | 3,09 g |
| Sodík | 1,45 g |
| Sůl | 3,62 g |
| Sacharidy | 867,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Tmavé těsto: Žloutky ušleháme s cukrem do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který přidáme ke žloutkům střídavě s moukou smíchanou s práškem do pečiva a kakaem. Pečeme na plechu vyloženým pečícím papírem při 180°C asi 20 minut. Korpus necháme vychladnout a překrojíme ho na dva díly.
Krok 2: Světlá roláda: těsto připravíme stejně jako u tmavého těsta. Pečeme na plechu vyloženým pečícím papírem při 180°C asi 15 minut. Upečený plát stočíme do rolády a necháme ho vychladnout. Z vychladlé rolády stáhneme papír, naplníme jí jahodovou marmeládou opět stočíme a dáme odležet do lednice.
Krok 3: Tvarohovo-smetanová náplň: ze smetany ušleháme tuhou šlehačku. Tvaroh, moučkový cukr a vanilkový cukr ušleháme ručním šlehačem a po částech do něj vmícháme šlehačku.
Krok 4: Cukrová poleva: v míse ušleháme cukr s cit.šťávou a vodou na hladkou a lesklou hmotu. Část odebereme a obarvíme ji potravinářským barvivem dorůžova.
Krok 5: Roládu pokrájíme na plátky. Jeden tmavý plát potřeme jahodovým džemem a polovinou krému. Na krém položíme naležato plátky rolády. Přetřeme druhou polovinou krému a překryjeme druhým tmavým plátem, který jsme také potřeli jahodou marmeládou.
Krok 6: Celý moučník zatížíme a dáme na 2 hodiny ztuhnout do lednice. Nakonec to celé potřeme bílou polevou a dozdobíme růžovou polevou.
Zveřejněno 7. 4. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tvarohové řezy s roládou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zG7
Moje poznámka
Tvarohové řezy s roládou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zG7
Nejnovější recepty
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno před 22 hodinami
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno před 22 hodinami
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 44 minutami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 1 hodinou
Vrstvený salát
Haname před 2 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 3 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 6 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 6 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 7 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 7 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 7 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 7 hodinami
Tématické fráze:
tvarohové řezy,
míša řezy tvarohové,
roláda recept,
pečeme řezy,
tvarohové řezy míša,
míša roláda,
tvarohová náplň do rolády,
tvarohová buchta s jahodami,
tvarohová buchta s jahodama,
tvarohové řezy s jahodami,
tvarohová buchta recept,
tvarohový řez,
roláda s tvarohovou náplní,
tvarohová buchta míša,
tvarohové míša řezy,
peceme roladu,
peceme rolady,
jablečno tvarohové řezy,
tvarohové řezy video,
hrníčkové řezy
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
mouka polohrubá,
kakao,
prášek do pečiva,
vejce,
cukr moučkový,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
tvaroh měkký,
cukr vanilkový,
smetana ke šlehání,
cukr moučkový,
šťáva citronová,
voda,
potravinářské barvivo červené,
jahodová marmeláda
Komentáře (24)
Ty kvôli svojim miláčkom upečieš zrejme všetko!