Husí prsa trpělivého kuchaře
Pomalu pečená a šťavnatá husí prsa s kůrčičkou na povrchu nesmí chybět na sváteční svatomartinské tabuli. Vaše trpělivost při dlouhém pečení bude odměněna rozpadajícím se masem. S variací knedlíků a zelí se skvěle hodí pro zvláštní příležitosti.
Postup přípravy
Zveřejněno 21. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Husí prsa trpělivého kuchaře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PQ2w
Moje poznámka
Husí prsa trpělivého kuchaře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PQ2w
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 21 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 22 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 22 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 2 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 2 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 2 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 2 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 3 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 4 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 4 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 5 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 5 hodinami
Tématické fráze:
husí prsa,
husí prsa recept,
husí prsíčka recept,
husi prsicka,
husí prsa recepty,
recept na husí prsa,
husi prso recept,
recept husí prsa,
husí prsíčka recepty,
pečená husí prsa,
recepty husí prsa,
konfitovaná husí prsa,
husí prso,
husí prsíčka minutka,
konfitovaná husa,
husi prsa pečená,
husí prsa s kostí,
husí speciality recepty,
husí prsa s kůží,
husý prsa
Suroviny:
prsa husí,
sůl,
kmín celý,
voda
Komentáře (25)
Dělám už po několikáté.
Jen máme starší mražená,tak jsem lehce přidala teplotu a peču déle.. ale těším se na výsledek
Chtěla bych tentokrát použít celou husu. Má s tím někdo zkušenosti
Postup připomíná konfitování a přesto že vím, že při konfitování nehraje hodina sem - hodina tam žádnou roli, tak jsem byl překvapen (avšak ne zaskočen) dobou přípravy. Trpělivý moc nejsem a šéfkuchař už vůbec ne, ale stejně nevím, kde jsem soudruh udělal chybu! Či to bylo množstvím masa (5kg), nebo bylo maso z houserů na plemeno, ale tepelná úprava (při 110°C) trvala 11 hodin! Naštěstí jsem s pečením začal den předem. Výsledek byl nakonec podle mých představ a i mačaft jídlo ocenil: dámy pochrochtávaly blahem a pánové si popínali opasky