Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená voňavá jehnečí kýta

Jako pokrm na slavnostní příležitosti se skvěle hodí šťavnatá a křehká pečená jehněčí kýta. Připravíme ji v osvědčené kombinaci s česnekem a rozmarýnem. Kýtu podáváme v celku na podnose obloženou pečenými bramborami, cibulí, rajčaty a okurkou.

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Meszarosovabolya Meszarosovabolya

Náročný

Doba přípravy 115 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 90 min bez doby odležení

115 min (25 min příprava + 90 min tepelná úprava, bez doby odležení)

Suroviny pro 5 porcí

5-6 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 909 kJ /
456 kcal
Bílkoviny10,14 g
Tuky4,84 g
Vláknina22,73 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 56 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy48,17 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Česnek oloupeme a pokrájíme na klínky. Krok 2: Jehněčí kýtu hustě prošpikujeme česnekem, osolíme a potřeme směsí oleje s drceným kmínem a citronovou šťávou. Krok 3: Černý pepř nahrubo rozdrtíme pomocí válečku. Poté v něm obalíme jehněčí kýtu. Krok 4: Obalenou kýtu vložíme do pekáče a odložíme na 24 hodin do ledničky. Krok 5: Druhý den troubu rozpálíme na 230 °C. Marinovanou kýtu vyjmeme na podnos, v pekáči rozpálíme olej a vrátíme ji do něj. Podlijeme horkým vývarem a vložíme na 15 minut do trouby na spodní rošt. Krok 6: Potom snížíme teplotu na 170-180 °C, přidáme bobkové listy, větvičky rozmarýnu a pečeme za častého přelévání vypečenou šťávou a podlévání vývarem a vínem. Krok 7: Asi 30 minut před koncem přidáme cibuli překrojenou na polovinu, nakrájené brambory a dopečeme. Krok 8: Troubu vypneme a kýtu v ní necháme odpočinout ještě 20 minut, aby jehněčí nevychladlo a mohli jsme ho nakrájet. Krok 9: Kýtu položíme na podnos, obložíme ji pečenou cibulí a bramborami. Krok 10: Ozdobíme ji plátky rajčat a salátové okurky. Podáváme horké.

TIP: Odpovědi na nejčastější otázky k přípravě jehněčího masa

Zveřejněno 21. 11. 2010

Poznámka autorky Meszarosovabol…

Zdroj: vlastný recept, robievam na slávnostné príležitosti. Použila som kombináciu suchej a mokrej marinády.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená voňavá jehnečí kýta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z0lJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená voňavá jehnečí kýta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z0lJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

tento rcept jsem zkoušela a pro mě jako dospělého člověka je velmi dobrý ale má dcera monika si na něm moc nepochutnala ale jinak velmi dobrý recept ! ;-):-K:yes:

Dakujem za pekné hodnotenie - za bodíky:-p:-))

Tématické fráze:
pečené jehněčí na česneku, jehněčí nejlepší recept, pomalu pečené jehněčí, jehnečí, kluci v akci jehněčí, jehněčí kýta,cena bez kosti, pečené skopové maso, pečené jehněčí se špenátem, jehněčí kluci v akci, pomalu pečené skopové, jehneči kyta na česneku, jehněčí recepty kluci v akci, pečené jehněčí maso, pomalu pečená husokachna, kluci v akci jehněčí maso, recepty jehněčí kluci v akci, kluci v akci recepty jehněčí, pečená kýta, pečená kyta na medu, telecí kýta kluci v akci

Suroviny:
kýta jehněčí, rozmarýn čerstvý, česnek, bobkový list, sůl, šťáva citronová, pepř černý, kmín drcený, vývar masový, víno bílé suché, olej, cibule, brambory, rajče, okurka salátová

Přidat fotografie receptu