Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Semifreda

Nadýchané dortíčky různých tvarů a chutí, které se často podávají na oslavách. Piškotové těsto upečeme v plátu, doladíme šlehačkovým krémem a vykrájíme do požadovaných tvarů. Jednotlivé kousky dozdobíme podle své fantazie.

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ryshla

Náročný

Doba přípravy 135 min Doba přípravy: 120 min Doba tepelné úpravy: 15 min

135 min (120 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

z dávky vyjde asi 35 kusů

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 377 kJ /
2 480 kcal
Bílkoviny59,02 g
Tuky122,54 g
Vláknina6,70 g
Cholesterol 1,29 g
Sodík 476 mg
Sůl1,09 g
Sacharidy281,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve připravíme piškotový plát, na který vyšleháme bílky s cukrem do tuha (že je sníh vyšlehaný poznáme podle toho, že se nám po zvednutí šlehacích metliček udělají špičky, které nespadnou). Krok 2: Žloutky vyšleháme s olejem do světlé pěny a postupně přidáváme mouku smíchanou s kakaem a sníh z bílků a cukru. Opatrně vše promícháme a nalejeme na menší plech vyložený papírem na pečení a dáme do trouby. Pečeme na 180 °C cca 15 minut. Krok 3: Než se nám upeče těsto, připravíme si krém: šlehačku vyšleháme s vanilkovým cukrem do konzistence jogurtu, zeesan smícháme s vodou (nebo ovocnou šťávou, ale nedoporučuji, je to pak moc sladké), zeesanovou směs přimícháme do šlehačky a vyšleháme dotuha. Uložíme na cca hodinu do lednice. Krok 4: Až nám vychladne upečený korpus, vyndáme ho opatrně z plechu, sloupneme pečicí papír a vrátíme znovu na plech s čistým papírem, ale plát položíme na plech naopak, tzn. spodkem nahoru. Krok 5: Natřeme rovnoměrně krémem a vykrajujeme tvary. Hotové zákusky zdobíme dle fantazie.

TIP: Ozdoby z čokolády, které doladí dezerty

Zveřejněno 21. 11. 2010

Poznámka autorky ryshla

Recept jsem si půjčila z maminčiných receptů, trošku si ho upravila.

Jinak co se zeesanu týče, jedná se o ztužovač šlehačky, dá se sehnat na internetu a cena je cca 100Kč/ 0,5 kg. Je to perfektní věc, úplně to změní chuť šlehačky a hlavně i konzistenci, vytvoří to jakoby pěnu.

A ještě jedna rada ohledně formiček- vyplatí se také koupit na internetu speciální formičky na semifreda- mají vyšší okraje, takže se zákusky lépe vypichují.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Semifreda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9gxx

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Semifreda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9gxx

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Zeesan je ochucený ztužovač, takže se dá sice nahradit chuťově jogurtem, ale určitě je potřeba přidat ztužovat, jinak by hmota nedržela. Nejlepší je asi od Dr. Oetkera ztužovat za studena, nebo na studené moučníky, přesně nevím, jak se to jmenuje, ale mají to všude v obchodech - prostě ztužovač na studené moučníky:-8

Je to výborný:yes:.Akorát mi nikdy nevýde z těch bílků a oleje pěna:-O.Do těsta jsem přidala piškoty a je to taky dobrý. Můžu zeesan nahradit normálním bílím jogurtem?? Díky:-D

Děkuji za kladné ohlasy:-* Sice to vypadá náročně, ale není to tak hrozné, když si člověk odmyslí to chladnutí a tuhnutí v ledničce a podobně, tak je to docela rychlovka:-D

semifreda si mi už dlouho líběj:-p;-):yes: a tyhle jsou...no...no k sežrání:-p:yes::yes:

Moc pěkný i když dají dost práce, tak to za to stojí.

Hafikov: co je zeesan je vysvětleno v poznámce, jinak jedná se ochucený ztužovač šlehačky, který z ní navíc udělá pěnu, která krásně drží a skvěle chutná:-K

Já nevím co je to ten jogurtový zeesan:-?:-?:-?

Lákavé už od pohledu :-p:yes:

:-p:-p+13

Ryshlo, máš to moc pěkný a díky té slehačce, bych si to dala i já a to sladké nejím, máš 11.boda:yes:

:-p;-) krása :yes::-K

Moc pěkné a sváteční;-):-K:yes:

Moc se mi to líbí:-O+7, opravdu kreatívní a hezké, srozumitelne napsaný recept:yes:

:yes:+:yes:pěkné slzičky...;-)

Pěkňoučké:yes::yes::-)

Krasne, hned bych si dala. 4. bodik uz mas pripsany. :yes::-K

moc pěkný moučník;-)+1:yes:

Tématické fráze:
semifreda recepty, semifreda, semifreda recept, recept na semifreda, zeesan, semifredo, jogurtový zeesan, recepty na semifreda, recept semifreda, co je zeesan, co je semifreda, formičky na semifreda, samifreda, recepty semifreda, semifreda - recepty, semifredy, semifreda cena, semifredo recept, maminčiny recepty, kde koupit zeesan

Suroviny:
vejce, cukr krupice, mouka hladká, kakao, šlehačka, voda, cukr vanilkový, šlehačka, ovoce

Přidat fotografie receptu