Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kachní srdíčka na jalovci

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Středně náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 007 kJ /
958 kcal
Bílkoviny112,50 g
Tuky48,75 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 300 mg
Sodík 653 mg
Sůl1,65 g
Sacharidy17,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kachní srdíčka zbavíme odkrojením vrchní tučné části a pořádně propereme ve vodě, aby došlo k vyplavení případné sražené krve. Srdíčka necháme vcelku – jsou malá a zachovají si šťavnatost. Krok 2: V hmoždíři si rozdrtíme kuličky jalovce a vsypeme do očištěných srdíček, přidáme polévkovou lžíci husího sádla a poctivě promícháme s kořením a srdíčky. Krok 3: Do rozpálené pánve vsypeme srdíčka se sádlem a jalovcem a opékáme za občasného míchání. Krok 4: Jakmile se vyvaří voda, kterou srdíčka pustila, přidáme na jemno nakrájenou cibuli, nastrouhaný kousek celeru a lehce orestujeme. Krok 5: Vzniklou směs přendáme do hrnce, podlijeme vývarem z jedné kostky masoxu a dusíme, dokud nejsou srdíčka příjemně měkká – cca 30-45 minut. Krok 6: Jakmile je vše podle našeho gusta, zahustíme tmavou instantní jíškou a přidáme na jemno nasekanou petrželovou nať, drcený kmín a necháme projít varem cca 2 minuty. Podáváme s knedlíkem nebo rýží.

Zveřejněno 21. 11. 2010

Poznámka autora Colombo65

Výborné,levné a rychlé jídlo.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kachní srdíčka na jalovci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0Llv

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kachní srdíčka na jalovci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0Llv

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Ty dnes perlíš ;-):-p:yes:

Krása:-p:yes:+8

Otíku škoda, mám doma jen kachní játra, ale určitě si při nejbližším nákupu srdíčka koupím a vyzkouším:-p Dávám 7.boda:yes:

Recept i fotky se mi moc líbí:yes:+6

Otto, zase skvelé, jednoduché, ale velice chutné.:-p +5 Nádherné foto:-O

Perfektní!:-p:yes:

Super:yes::yes::yes::yes: Bude rychleji připraveno a jalovec je jalovec.:-p:-)Brzy vyzkouším tuto verzi.;-)

velmi lákavé...:yes::-)

Jj, myslím, že ani kuřecí srdíčka nebudou špatná, jalovec je :-p;-):yes:

Tématické fráze:
kachni krev recept, kachni krev, husí a kachní krev na cibulce, husí a kachní krev, husí srdíčka, recept kachní krev, kachni vnitřnosti, husí a kachní krev recept, jalovec na vaření, kuřecí srdíčka na jalovci, babicovy recepty z 21.11.2010, srdicka hachni recept, krůtí srdíčka recept, kachní krev reept, husí a kachní krev na cibulce recept, top recepty kachní krev, husí srdicko, husí a kachní krev recepty, recepty-kachní srdíčka, recept z 21.11.2010 babicovy dobroty

Suroviny:
srdce kachní, jalovec, celer, masox, sůl, kmín drcený, nať petrželová, cibule, sádlo husí

Přidat fotografie receptu