Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Perníková roláda

Na Vánoce nesmí perníčky chybět. Vyzkoušejte z perníkového těsta tentokrát vytvořit roládu, kterou naplníte povidly a ořechy. Toto spojení je dokonalá vánoční kombinace. Během svátečních návštěv určitě přijde vhod.

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Betyna

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 kusy

2kusy

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 529 kJ /
3 233 kcal
Bílkoviny65,67 g
Tuky106,12 g
Vláknina12,20 g
Cholesterol 773 mg
Sodík 3,51 g
Sůl0,42 g
Sacharidy497,83 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brusinky nebo rozinky naložíme s předstihem do rumu alespoň na 2 hodiny. Krok 2: Ze surovin na těsto vypracujeme hladké těsto, které nenecháváme rozležet. Krok 3: Těsto rozdělíme na poloviny a z každé poloviny rozválíme obdélník (nejlépe mezi dvěma pečicími papíry, těsto se tak nelepí). Krok 4: Potřeme povidly nebo marmeládou, posypeme drcenými ořechy a strouhaným perníkem, poklademe brusinkami, nebo rozinkami naloženými v rumu (lehce vymačkáme). Krok 5: Zamotáme roládu, na několika místech propíchneme vidličkou, aby mohla unikat pára a potřeme rozšlehaným vajíčkem. Krok 6: Pečeme v předehřáté horkovzdušné troubě na 180 °C asi 30 minut. Propečení vyzkoušíme špejlí.

TIP: Oblíbené recepty na perníkový závin

Zveřejněno 21. 11. 2010

Poznámka autora Betyna

Použijte marmeládu, která nevytéká např. meruňková, jablečná.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Perníková roláda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nOnR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Perníková roláda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nOnR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

A kdy roládu krájíte, za tepla či za studena?

Kamila: vychladnutou aspoň tak, aby nevytekla náplň. To trvá podle toho, kolik a jaké náplně tam kdo dá. Jinak se dá krájet bez problémů i za studena.

Dobrý den, vyzkoušela jsem, nebylo to asi naposled a s dovolením přidala foto jako důkaz.
Pečicí papír na vyvalování je nutný, i jsem před potřením vejcem dle rady popíchala.
Náplň- ořechy, mandle, rozinky v rumu, sušené švestky a hořká čokoláda.
Pekla jsem ji na adventní sešlost v našem kostelíčku a zmizela, navíc jedna zůčastněná paní si ráno přišla pro recept. Takže úspěch a boduju. :yes:<3

aby roláda nepopraskala je treba ju pred pečením popichať vidličkou:yes:
vtedy nepopraská;-)http://www.toprecepty.cz/recept/16231-pernikova-ro...

Krásný perníček, zkusím Betynko, vypadá báječně:-K;-):yes:

dobře se pracovalo s těstem, ale při pečení mi roláda praskla.Nevíte někdo čím to může být? :-( Člověk si s tím \"hraje\" a výsledek na prd.

vypadá skvěle...+:yes:

:-p:yes:

:-p:yes:+4

no toto bude veliká dobrota:-p;-)už je uloženo,brzy bude odzkoušeno;-):-D:yes:bodík už letíííííí:-D:-D:yes:

Určitě krásně voňavá, taková vánoční roláda:yes::-)+

To musí být dobré:-p:yes:

Tématické fráze:
perníková roláda s povidly, perníková roláda ořechy povidla, perníková roláda s povidly a ořechy, vanocni pernikova rolada, babicovy dobroty 21.11.2010, povidlová roláda, roláda z perníkového těsta, roláda recept, recept na perníkovou roládu, vánoční perníková roláda s povidly, babicovy dobroty recepty 21.11.2010, strouhaný perník, perníková roládka, roláda s povidly, roláda, perníčková roláda, perníková roláda s ořechy, povidlová roláda recept, perníkovároláda, strouhaný perník recepty

Suroviny:
mouka hladká, máslo, vejce, cukr moučkový, med, soda jedlá, koření do perníku, povidla švestková, perník strouhaný, ořechy vlašské, brusinky, rum, vejce

Přidat fotografie receptu