Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lovecký králík na boku

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 150 min

150 min (150 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-6

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Do naporcovaného masa (vepřové i králičí) poctivě vetřeme vzniklou olejovo-kořeněnou směs z v hmoždíři drceného jalovce, koření „Zvěřina + Divočina“ a oleje. Krok 2: Maso dle svých zvyklostí osolíme a vložíme do připraveného pekáče a to tak, že střídavě klademe porci vepřového a králičího. Krok 3: Maso na povrchu poklademe na hrubé kusy pokrájenou kořenovou zeleninou, a kousky uzeného špeku. Podlijeme 2 dl vody a přikryté dáme péct na střední teplotu do trouby na cca 2-3 hodiny. Zhruba vždy po hodině pečínku zkontrolujme a poslední hodinu intenzivně přeléváme vypečenou šťávou. Po upečení uděláme z výpeku tzv. loveckou omáčku, do které propasírujeme polovinu kořenové zeleniny, čímž se nám i zahustí a podáváme s vařeným bramborem.

Zveřejněno 1. 12. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lovecký králík na boku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M9wQ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lovecký králík na boku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M9wQ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

ó bože:-O:-O:-O to je krása:-8:-p:yes::yes::yes::yes::-K

Ta druhá fotka v pořadí je :-*:-*:-*:-p:-p:-p:-p

To je zase krásně žravá fotka :-p:yes:

Otíku, není ti to blbý, takhle mě "masařku" večer trápit:-? Já bych do toho talíře tak hrábla:-p;-) Máš jasný 2.bod

Tématické fráze:
králík recepty, lovecká omáčka králík recept, recept králík, top recepty králík, upečení kralíka na králík na divoko, recept kralik divočina, králík na boku, recept z boku králíka, kralik dia, bok z divočiny recept, zvěřina vitana koreni, lovecký bok, dia králík, dia kralik recept, vepřový bok recept, výpek zvěřina, vepřový bok s kostí recept, top recepty.cz - zvěřina, recepty cz divocina, omáčka z výpeku

Suroviny:
bok vepřový bez kosti, králík, koření, koření, jalovec, sůl, pepř, olej, cibule, česnek, mrkev, celer, petržel, špek uzený

Přidat fotografie receptu