Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nakládaný losos s hořčičným dresinkem

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Daniella O. Daniella O.

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny

Porce: Podle velikosti filet

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Filety musí být s kůži. Každou filetu omyjeme a osušíme. Lehce zakápneme olivovým olejem a posypeme čerstvě namletým pepřem. Krok 2: Na jednu filetu položíme svazek propláchnutého kopru, zasypeme lžíci cukru a lžíci soli, poté zakápneme šťávou z limetky nebo jednoho citronu. Krok 3: Přiklopíme druhou filetou, zabalíme do alobalu a dáme minimálně na 24 hodin uležet do lednice (může být i déle). Nutné je zatížit balíček něčím hodně těžkým. Krok 4: Po uležení krájíme filetovacím nožem na velmi tenké plátky a podáváme s hořčičným dresinkem. Krok 5: Dresink: Podle chuti smícháme majonézu, jogurt a hořčici s čerstvě nasekaným koprem, citronem a špetkou cukru. Kousky ryby namáčíme a konzumujeme nejlépe s dobrým vínem.

Zveřejněno 1. 12. 2010

Poznámka autorky Daniella O.

Po rozbaleni alobalu ryba nevypada moc vabne, kopr takrka zmizi a vytece trochu bile stavy, mix cukru, soli a citronu, co se nestihne vstrebat.... Ryba je velmi krehka a kdo nevi, ze je syrova, nic nepozna. Recept je odkoukany od kucharu z hotelu Hilton

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nakládaný losos s hořčičným dresinkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YMW0

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nakládaný losos s hořčičným dresinkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YMW0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

golferino 7. 11. 2011 13:47
Recept je skvělý, Jamie Oliver nakládá rybu ještě navíc se strouhaným křenem a strouhanou červenou řepou a zakape Aquavitem ( švédská "kmínka") - je to bomba - a ta barva !!:-p:-p:yes::yes:

:yes::yes::-)

panebože, to je krása :-8 čerstvého lososa sice ve Vltavě asi nechytím, ale kochat se tu můžu :-p:-p
a poslat bod taky ;-):yes:+

Nádhera - po všetkých stránkach! :yes:

Marisko, dekuji....:-K:-K:-K

Daniello - fotky jsou nádherné, hned bych si nabídla:-p:yes::-))

Konecne jsem pridala par fotek s postupem pripravy, snad se budou libit ...:-?:-K:-K

lososa dělám na Vánoce,bude se určitě hodit...mňam...:yes:+:yes:

Chtela jsem vsem podekovat za komentare a za bodiky...:-K:-K:-K

Rádo se stalo:-8

:-p:yes: mňam, lososa miluju;-) mám uloženo a určitě někdy vyzkouším +:yes::-K

Skvělý receptík:-p:yes:

Dani,ty sis s receptíkem pospíšila.;-)Díky.Vypadá recept mooc dobře.Jen tedy musím najít odvahu a zkusit.:-8 Však víš,jak já jsem na syrové maso ,včetně ryb.Nejdřív bych asi měla zkusit ochutnat od druhého,aniž bych věděla co jím a až pak sama připravit??? Vypadá to lákavě,ale ty předsudky viď?:-K:-K

Drobku, dekuji za doplneni a vsem za bodiky :-K;-)

:-O já ti rozhodně přidávám čtvrtý bod, hodně zajímavá úprava lososa!:yes:

Tématické fráze:
losos recepty od pohlreicha, losos na vánoce, jak připravit lososa, losos, jamie oliver losos, losos recepty, gravet laks, dresink k lososovi, jamie oliver recepty losos, marinovaný losos s koprem, syrový losos, losos gravlax pohlreich, dresing k lososovi, losos recepty jamie oliver, nakládaný syrový losos, dresign na lososa, nakládaný losos v kopru, jamie oliver pečený losos, losos jamie oliver, losos recepty vánoce

Suroviny:
losos, kopr, sůl, cukr, pepř mletý, olej olivový, citron, majonéza, jogurt, hořčice pikantní

Přidat fotografie receptu