Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nakládaný losos s hořčičným dresinkem

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Daniella O. Daniella O.

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny

Porce: Podle velikosti filet

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Filety musí být s kůži. Každou filetu omyjeme a osušíme. Lehce zakápneme olivovým olejem a posypeme čerstvě namletým pepřem. Krok 2: Na jednu filetu položíme svazek propláchnutého kopru, zasypeme lžíci cukru a lžíci soli, poté zakápneme šťávou z limetky nebo jednoho citronu. Krok 3: Přiklopíme druhou filetou, zabalíme do alobalu a dáme minimálně na 24 hodin uležet do lednice (může být i déle). Nutné je zatížit balíček něčím hodně těžkým. Krok 4: Po uležení krájíme filetovacím nožem na velmi tenké plátky a podáváme s hořčičným dresinkem. Krok 5: Dresink: Podle chuti smícháme majonézu, jogurt a hořčici s čerstvě nasekaným koprem, citronem a špetkou cukru. Kousky ryby namáčíme a konzumujeme nejlépe s dobrým vínem.

Zveřejněno 1. 12. 2010

Poznámka autorky Daniella O.

Po rozbaleni alobalu ryba nevypada moc vabne, kopr takrka zmizi a vytece trochu bile stavy, mix cukru, soli a citronu, co se nestihne vstrebat.... Ryba je velmi krehka a kdo nevi, ze je syrova, nic nepozna. Recept je odkoukany od kucharu z hotelu Hilton

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nakládaný losos s hořčičným dresinkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YMW0

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nakládaný losos s hořčičným dresinkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YMW0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

golferino 7. 11. 2011 13:47
Recept je skvělý, Jamie Oliver nakládá rybu ještě navíc se strouhaným křenem a strouhanou červenou řepou a zakape Aquavitem ( švédská "kmínka") - je to bomba - a ta barva !!:-p:-p:yes::yes:

:yes::yes::-)

panebože, to je krása :-8 čerstvého lososa sice ve Vltavě asi nechytím, ale kochat se tu můžu :-p:-p
a poslat bod taky ;-):yes:+

Nádhera - po všetkých stránkach! :yes:

Marisko, dekuji....:-K:-K:-K

Daniello - fotky jsou nádherné, hned bych si nabídla:-p:yes::-))

Konecne jsem pridala par fotek s postupem pripravy, snad se budou libit ...:-?:-K:-K

lososa dělám na Vánoce,bude se určitě hodit...mňam...:yes:+:yes:

Chtela jsem vsem podekovat za komentare a za bodiky...:-K:-K:-K

Rádo se stalo:-8

:-p:yes: mňam, lososa miluju;-) mám uloženo a určitě někdy vyzkouším +:yes::-K

Skvělý receptík:-p:yes:

Dani,ty sis s receptíkem pospíšila.;-)Díky.Vypadá recept mooc dobře.Jen tedy musím najít odvahu a zkusit.:-8 Však víš,jak já jsem na syrové maso ,včetně ryb.Nejdřív bych asi měla zkusit ochutnat od druhého,aniž bych věděla co jím a až pak sama připravit??? Vypadá to lákavě,ale ty předsudky viď?:-K:-K

Drobku, dekuji za doplneni a vsem za bodiky :-K;-)

:-O já ti rozhodně přidávám čtvrtý bod, hodně zajímavá úprava lososa!:yes:

Ještě bych dodal, že je dobré vytahat kosti. Ono jich ve filé moc (obvykle) není, ale přesto. Když po filé přejedete rukou, krásně je nahmatáte. A pak, kleště s plochými čelistmi jsou ten správný nástroj. Nejde to ztěžka, ale prsty není za co chytit. Pokud jde o tu čerstvost, tak tu bych moc nedoporučoval. Ryby mívají v sobě parasity a 7 dní zmrazení je spolehlivě zabije.;-)
Ono je to vůbec mezinárodní jídlo: Gravlax se mu říká v Americe, Gravet laks v Norsku, Gravet lax (laks) ve Švédsku a v Dánsku, Graflax na Islandu, a Graavilohi nebo Tuoresuolainen lohi (pohřbený losos), podle středověkého způsobu přípravy, kdy ho zahrabali do písku nad hladinou přílivu.
Tento způsob je podle literatury (já to neviděl) stále používán na Islandu na přípravu Hákarl ,(zkamenělý žralok), Rakfisk (shnilá ryba) v Norsku a Surströmming (kyselý herinek) ve Švédsku. Tolik Vikipedia.
A osobní - já k němu ten dresink nemusím, ono je to dobré s baketkou jen tak.:-p

Daniellko, no právě, proto jsem pospíchala, abych ho honem dala:-)):-K

Bibinko, dekuji, ten prvni je cenny :-K:-K:-K

Daniellko, vypadá to a bude to jistě hodně jedlé a rychlé, dávám ti 1.bod:yes:

Tématické fráze:
losos recepty od pohlreicha, losos na vánoce, jak připravit lososa, losos, jamie oliver losos, losos recepty, gravet laks, dresink k lososovi, jamie oliver recepty losos, marinovaný losos s koprem, syrový losos, losos gravlax pohlreich, dresing k lososovi, losos recepty jamie oliver, nakládaný syrový losos, dresign na lososa, nakládaný losos v kopru, jamie oliver pečený losos, losos jamie oliver, losos recepty vánoce

Suroviny:
losos, kopr, sůl, cukr, pepř mletý, olej olivový, citron, majonéza, jogurt, hořčice pikantní

Přidat fotografie receptu