Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Opilý perník

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

matysek

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Perník nakrájíme na kostky asi 2x2 cm. Do misky si naředíme rum s vodou (poměr kdo jak chce, ale myslete na děti). Krok 2: Pak namočíme kostku perníku do rumu (já na to používala párátko), hned do čokolády a nakonec obalíme buďto v kokosu nebo v oříškách.

Zveřejněno 3. 12. 2010

Poznámka autorky matysek

Je to velice rychlé a hlavně dobré.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Opilý perník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q273

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Opilý perník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q273

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

JanSkola: Paráda! Jste mi připomněl, jak moje babička dávala kafe do náplní do dortů. Mělo to úplně jiný rozměr. Určitě vyzkouším!

Aha, tak z Moravy pochází, dlouho po něm toužím a teď vím jak na něj. My mu říkali "opilí čerti" DÍKY ;-) :-D

Sladke moc nejim, ale tohle vrele doporucuji!!! Rozpada se na jazyku, ale pri priprave to chce mit urcitej hmat. nejlepsi je asi treti den, kdyz se prolezi.

Jdu do toho, vzpomněl jsem si, že babi ho dělávala, akorát rum lila do silnýho černýho kafe

:-p:yes:+9

Také znám z kupovaného perníku na strouhání, je to fakt dobré a rychlé :-* + bod.

:-p:yes::yes::-K

Oblíbený recept mého tatínka :-) a opravdu je lepší to dělat z kupovaného perníku na strouhání - hotové cukroví vydrží bez problémů, kdežto "pro bibinku" z doma upečeného perníku ne, ten za pár dní ztvrdne a po nějakém týdnu nejspíše i zplesnivá... Posílám bodík :-)

Přidávám se k těm, kteří recept znají;-)Mám ho v sešitě odněkud opsaný....:yes:+

Já to taky znám, ten suchý perník krásně navlhne, jako když děláte piškoty s banánem. A je to moc dobré. Doma pečený perník je moc drobivý a měkký. To chce opravdu ten v bloku, teď před Vánocemi ho mají skoro všude :-p:yes:

ledová královno,nevím nevím na tom popisu není nic nepochopitelného,a pokud to nechápeš tak to nedělej!

No v tom je právě ten fór,že se to dělá z tvrdého perníku na strouhání.Jezdili jsme k manželově babičce do Sloupa na Moravu a tam se to na vánoce hodně dělalo a bylo to tuze dobré;-):-K

Matýsku, docela dobrý a rychlý recept, ale já bych byla pro si ten perník upéct doma, ne kupovanej:-! Dávám 1.bod:yes:

Ledova_Kralovna 3. 12. 2010 10:16
Hrozný popis!:-S Já jsem si to tedy musela přečíst třikrát za sebou ,abych to vůbec pochopila jak to má být!:no:;-(

Tématické fráze:
vánoční cukroví recepty, cukroví z perníku na strouhání, pernik na strouhani, cukroví opilí čerti, perník na strouhání recept, perník obalený v kokosu, recepty vánoční cukroví, vánoční cukroví perník, pernik cukrovi, perník recept, perník, opilí čerti, vánoční recepty na cukroví, tvrdý perník, recept na pernik, perník v rumu, vánoční cukroví z perníku na strouhání, cukroví opilý čerti, kostky z perníku na strouhání, cukroví perník

Suroviny:
perník na strouhání, čokoláda na vaření, rum, kokos

Přidat fotografie receptu