Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Steak podle Bruce Willise

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ledova_Kralovna Ledova_Kralovna

Náročný

Doba přípravy 50 min Doba tepelné úpravy: 50 min

50 min (50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 100 kJ /
741 kcal
Bílkoviny103,96 g
Tuky24,60 g
Vláknina5,94 g
Cholesterol 225 mg
Sodík 7,28 g
Sůl17,90 g
Sacharidy24,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ze svíčkové si připravíme 3 medailónky, lehce rozklepeme, osolíme, opepříme, zakápneme sójovou omáčkou, olivovým olejem a necháme dvě hodiny odležet. Krok 2: Naložený maso prudce opečeme z obou stran na olivovým oleji. Na vypeklém tuku opečeme fazolový lusky a přidáme nadrobno nakrájený rajče, papriku, šalotku, kostky lilku, nastrouhaný česnek a nudličky zázvoru. Krok 3: Osolíme, opepříme, přidáme cukr, ústřicovou omáčku a dusíme asi 3 minuty pod pokličkou.

Zveřejněno 3. 12. 2010

Poznámka autorky Ledova_Kralovna

Ozdobíme libečkem a podáváme s opečenou bagetkou...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Steak podle Bruce Willise

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rY8w

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Steak podle Bruce Willise

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rY8w

Marie

Komentáře (13)

Ledová královno, jelikož miluji Bruce jako herce, věřím, že mi bude chutnat i tento steak:-p Olej je asi věc zvyku, já obyčelný používám na smažení, karbanátky, řízky ap., ale na rychlovky olivový, ale ten obyčejnější a tady bych ho použila také. Máš spolu na půl bodu 5. bodík s Eviččinou pěknou fotkou, víc dát nemohu.;-)

Lilek jsem neměla tak jsem dala cuketu,bylo to vynikající:-pfoto:yes:+4

Pajasko - to my taky;-):-))

maris,tak my naštěstí tohle nemusíme řešit,jíme co nám chutná.;-):-))

Čert ví, jak je to s tím cholesterolem, Blanka23 píše opak - že v sádle žádný není:-O http://www.toprecepty.cz/tipy-a-triky.php

Přesně jak píše Danča,na smažení je nejlepší arašídový olej!!Je drahý(olivový taky ,takže...),ale zase vydrží dlouho a za kvalitu se platí.
A nebo sádlo.Kdo má vysoký cholesterol,volí olej,ale sádlo tomu dodá i chuť.Zase, tak často nesmažíme,alespoň u nás ne a nemáme žádné zdravotní problémy,takže domácí sádlo je dobré.Mně osobně nechutná olivová příchuť na smažených pokrmech a nepoužívám ho.Jen panenský do salátů na studeno..;-):-)
Jinak recept vypadá chutně.:-p:yes:
Královno,prosím,mohla bys upravit popis receptu?Byla by velká škoda neznámkovat jinak výtečný recept ,jen kvůli češtině.Já bych si raději početla o oleji,než o napsání receptu.Děkuji ti moc.:-)

Drobku, olivovy olej snese tepelnou upravu, ale ne pri vysokych teplotach. Nasi kuchari zasadne na rychle smazeni nebo opekani pri vysokych teplotach pouzivaji arasidovy olej. Je sice drahy, ale neprepaluje se...:yes: Jinak musim souhlasit s Jaruskou i Janickou, cesky jazyk je krasny a jista pravidla by se mela respektovat.... Tahle prezentace receptu ho zbytecne srazi dolu. Skoda....:-//

Drobek: Na olivovem oleji se smazit muze, ale ne na oleji Extra virgin. Na takovem horsim se muze

Jarko, tady nelze opravit nic. Nejsou to chyby, jen mi to připomíná takové to..."hele vole krááávo:-D, ty skopovááá hlavoo":-D

Tak tady se Ledové Královny musím trochu zastat. Stejným nebo podobným stylem píše recepty i srettka, psal je tak jan.alois. Taky mě to tahá za oči, už jsem chtěla opravit, ale včas jsem si vzpomněla. Když se něco toleruje jednomu, mělo by se totéž i jinému. I když uznávám, že luxusní recept by si zasloužil lepší prezentaci než obecnou češtinu ;-)

Jano, já se o nepoužívání olivového oleje dozvěděl právě od renomovaných kuchařů. Asi to byli jiní, než ti tvoji. :-)
A v tom dalším s tebou nadšeně souhlasím. Víš, já žiji od roku 1985 v USA a tahle "nová" čeština mně ničí a drásá.:-((

Mi tak nevadí ten olivový olej, protože je to asi věc názoru. Mnoho renovovaných kuchařů jej používá i při vysokých teplotách. Mi spíš vadí ta familiárnost ""Naložený maso prudce opečeme z obou stran na olivovým oleji." Ale i to je věc názoru. Když spolu kecáme na pokecu, nebo jinde, je mi to fuk, každý máme nějaký hendikep z kraje, kde žijeme. V receptu mi to vadí víc, než hrubky.

Vypadá to náramně, ale věta:"Naložený maso prudce opečeme z obou stran na olivovým oleji." mně trochu zaráží. Totiž, olivový olej nesnáší vysoké teploty. A ta vysoká teplota je nutná prudkému opečení. A to je nutné, aby se maso uzavřelo a nic z něj neteklo. Takže, já bych na to doporučil radši olej řepkový, nebo Canola.;-)
Ale jinak, tenhle steak je marinovaný jen v sojovce a v jednoduchosti je krása. Bodík přidávám.:-p

Tématické fráze:
hovězí svíčková recepty, recept steak, recept na steak, steak recepty, steak, hovězí steaky recepty, hovězí maso recepty, steak ze svíčkové, omáčka na steak recept, steaky ze svíčkové, steak z hovězí svíčkové, hovězí svíčková steak, na čem smažit steak, omáčka na steaky, recepty steak, steak jinak, smažení steaku, steak svíčková, steaky recepty, mail willisb.com loc:cz

Suroviny:
svíčková hovězí, česnek, cibule šalotka, paprika čerstvá žlutá, zázvor čerstvý, pepř, omáčka sojová, lusky fazolové, lilek, rajče, libeček, cukr krystal, sůl, ústřicová omáčka, olej olivový

Přidat fotografie receptu