Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Závitky v zelných listech

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

pbarva pbarva

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: hodně

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 064 kJ /
3 839 kcal
Bílkoviny198,20 g
Tuky153,90 g
Vláknina14,70 g
Cholesterol 480 mg
Sodík 2,13 g
Sůl5,15 g
Sacharidy408,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hlávku zelí dáme vařit do octové vody tak dlouho, aby nám šli dobře trhat listy a necháme vychladnout. Krok 2: Uděláme směs z masa, rýže, koření a děláme válečky, kterými plníme zelné listy. Krok 3: Závitky rovnáme do zapékací nádoby na dost omastku a dáme péci do trouby. Krok 4: Když jsou závitky na povrchu růžové, dáme na ně kysané zelí rovnou ze sklenice a postříkáme půl sladkým a půl pálivým kečupem, poté ještě asi 10 minut zapékáme. Příloha - brambory, chléb.

Zveřejněno 10. 12. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Závitky v zelných listech

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gkkZ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Závitky v zelných listech

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gkkZ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Takhle je dělám xx let,jen ještě přidávám hlávkové zelí co mi zůstane ze závitků. Do směsi nedávám rýži,ale housku. Mleté maso si namíchám dle svého,žádné grilovací koření. Prostě jen sůl,pepř,trošku mleté papriky sladké i pálivé,cibule,česnek,mletý kmín , houska namočená a vymačkaná,vejce.

Zrovna jsem dala pekáč do trouby dělám je přesně jak ty jen místo kečupu dávám rajský protlak trochu i do masa zbytek poleju nahoru uz se nemůžu dočkat jak mam na ně chuť dávám bodik :yes:

výborne jidlo davam :yes:

Muj oblíbený recept, úplně cítím tu vůni. Dobrůtka.:yes:

To mám rád ;-);-);-)

Jano, nevím, jak jsem to dostal , předávám dál, dělal jsem to přesně takto.

Pbarvo, taky to dělám, i když jinak(Sarma-podobné recepty), je to dobré a zapečené s tím kysaným zelím, to neznám, budu muset vyzkoušet. Máš 4.boda:yes:

Proč se dává ocet do vody, kde se vaří zelí?

Tohle je pravý recept na současné počasí.:-p:yes:

Tématické fráze:
závitky v zelném listu, zelné závitky, závitky v zelném listě, zapečené zelné závitky, zapečené zelné listy, zelné závitky recept, zavitek v zelnem listu, závitek v zelném listě, zapečený zelný list, mleté maso recepty, zelené závitky, recepty závitky zelný listy, vepřové maso v zelném listu, vepřové v zelném listu, zelné listy, zavitky, zelný zavitky, recept zavitky v zelnem listu, zelny zavitek, vepřove zavitky v zelnem listě

Suroviny:
zelí hlávkové, maso mleté, rýže, sůl, pepř, koření oregáno, koření grilovací, kečup ostrý, kečup sladký, vejce, česnek, ocet, sádlo, zelí kysané

Přidat fotografie receptu