Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krůtí závitky ve vinné omáčce

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Olina-preclik Olina-preclik

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 261 kJ /
1 257 kcal
Bílkoviny126,23 g
Tuky60,40 g
Vláknina5,17 g
Cholesterol 424 mg
Sodík 477 mg
Sůl1,30 g
Sacharidy29,94 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Prsíčka rozložíme na plát, jemně naklepeme přes folii, osolíme, opepříme a posypeme bazalkou. Potřeme špenátovým protlakem, poklademe hranolky mrkve a stočíme do rolády. Krok 2: Opečeme na másle, aby se maso zatáhlo, podlijeme vývarem a vermutem a dusíme. Podléváme vývarem nebo horkou vodou. Krok 3: Měkké maso vyjmeme, do výpeku dáme hořčici smíchanou se smetanou a mírně provaříme. Roládu nakrájíme a podáváme přelitou omáčkou.

Zveřejněno 21. 4. 2008

Poznámka autorky Olina-preclik

Maso také můžeme rozdělit na menší plátky, doba dušení se tím zkrátí. Špenát a mrkev pak rozdělíme podle počtu plátků.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí závitky ve vinné omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gzZ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí závitky ve vinné omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gzZ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Vybusna :-p, Oli, recept jsen si šoupla k oblíbeným :yes:

spagetka...vazne nie....aspon u nas to s ryzou neslo. dali sme ju s taniera dolu a jedli s chlebom....mnam, keby si len vedela ako sa s nim fantasticky ten tanier vytieral. k tej ryzi dorobim nejaku indiu narychlo a k tej jednej porcii co nam ostala, bude stacit ten chlieb. ale jedlo je fakt bajecne. 1 je zasluzena. napadlo by ta do zavitku vlozit mrkvu a spenat...mna teda v zivote...a este k tomu aj bazalku...fakt prijemne jedlo.

Docela se divím, že ti ta rýže nechutnala, já myslela, že by to šlo :-O, tak kolínka? Jinak s tím sherry ....;-)divím se, že jste to manžel i ty přežili :-D

prilohu som zvolila uplne katastrofalne....sypku ryzu basmati...a aj keby bola lepkava azijska, tak by to bolo jedno. skratka ryza nie. k masu by sa hodila, ale nie k tejto omacke. najviac by sa mi mozno ako priloha hodila nejaka cestovina, ale pride mi to take barbarske:-p. preclik s cim to podavas ty? mozno by som skusila tarhonu, alebo kuskus. No napriek tej prilohe, zavitky a omacka boli skvele. aha a este...susenu bazalku nemam, iba cerstvu, tak som na morcacinu polozila priamo cerstve listky a miesto vermutu som vliala suche sherry. moj muz skoro na zracu vysiel, ked videl ako jeho archivnu znacku lejem do omacky:-8

Tématické fráze:
krůtí maso recepty, kruti maso, kruti zavitky, vinná omáčka, závitky, vinná omáčka k masu, krůtí, krůtí recepty, recepty kruti maso, závitky z krůtího masa, recept na kruti maso, omáčka ke krůtímu masu, recepty omacky na bazalce, vinná omáčka recept, recepty z kruty, krůtí omáčka, recepty na krůtí maso, omáčka z krutího masa, kruti maso na bazalce, krůtí závitek s omáčkou

Suroviny:
prsa krůtí, mrkev, špenát, bazalka čerstvá, sůl, pepř, máslo, vermouth dry, hořčice pikantní, smetana kysaná, vývar zeleninový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu