Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vaječina s jitrnicí

Hodnocení receptu je 4,9 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny

Porce: podle jedlíků

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli si nadrobno nakrájíme a na lžičce sádla restujeme, až zesklovatí. Krok 2: Jitrnici vytlačíme ze střívka a přidáme k osmažené cibuli a taky mírně opečeme. Přidáme vajíčka a necháme srazit. Krok 3: Podle chuti osolíme, opepříme. Se solí opatrně, jitrnice je kořeněná.

TIP: Jak připravit domácí jitrnice?

Zveřejněno 12. 12. 2010

Poznámka autorky JanaDorazinova

Včera jsme zabíjeli a tohle mi poradil náš řezník. Musela jsem to vyzkoušet, jinak bych asi nespala. :-D Vyzkoušejte, mooc dobré!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vaječina s jitrnicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mE2n

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vaječina s jitrnicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mE2n

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Dneska jdu na to, jitrnice mám:yes:

mysulka;-) díky..

;-):yes: jani to je super nápad:yes::-K

Aničko, ty jsi rychlíík!!:-O Děkuji moc, snad chutnalo!:-p

Vaječině se říká i u nás na severu míchaným vajíčkům. jinak tohle znám, je to dost podobné jako podobný přidaný recept. Každopádně chutná obměna :-p

Jani,bříško je plné:-Da já jsem spokojená;-):yes:Díky za príma nápad,musím sehnat ještě ty jitrničky:-pBodík tam už máš,tak teď ještě fotku:-*
:-Opod fotku jsem napsala špatnou surovinu a neumím to opravit:-Somlouvám se-je to z jelítkového prejtu:-!

Anna Kocikova a dej vědět;-)

:-OTo je príma nápad za +10:yes:Mám ale koupený prejt:-OZkusím a uvidím;-)

Bibinka, no, není to nic světoborného, ale někdy mne tady překvapí právě jednoduché recepty, tak jsem si řekla, proč ne? fakt zkus:-p a díky!!:-)

Jani, ježkovo voči, ty mi zase děláš chutě a ty rozložené jitrnice:-pale tvá vaječina bude senzační. Jinak to nejde, než dát 9.bod:yes:

Jani,ale to chápu,když to člověk říká po svém,tak ho ani nenapadne,že by se to mohlo jinde jmenovat i jinak.Ale tak to je.Hlavně,že víme o co jde;-):-D:-D:yes:

Simčo, já jsem fakt nevěděla, že se to jinde říká jinak!:-O

Když zůstanou kousky uzené ryby a nikdo je již nechce, tak s vajíčkem to hned chutná jinak. Recept je Mrk.cz.
Ale jitrnička.....to mě nenapadlo....padám do řeznictví:-D:-p

Tak neumím si představit ani s jitnicí ani s rybou,ale chce to vyzkoušet a uvidí se.;-):-K
Vaječina slyším také prvně,u nás se říkalo smažená vajíčka nebo míchaná vajíčka.;-):-K:-K
Ale ten zvyk venku na jaře to musí být super,to se mi líbí.;-):yes:+1:-K

Lucka (neregistrovaný/á) v aječina jsou míchaná vajíčka, nevím, jestli je to krajový výraz:-)), já jsem neslyšela, že by se to říkalo i jinak. U nás se smaží kolem Velikonoc na zahradách, je to taková tradice a nevím proč, vždycky nějak lépe chutná venku na ohništi;-) Děkuji za komentáře, teda Jirko, s vyuzenou rybou?:-O Je vidět, že jsi rybář:-D. Ale proč ne?

Tématické fráze:
vaječina, jitrnice s vajíčkem, vaječina recept, jak se dělá vaječina, jak připravit jitrnici, recepty s jitrnicí, mrk.cz, jak udelat jitrnici, recept na jitrnici, co s jitrnicí, jitrnice recept, smažená jitrnice, recepty z jitrnice, prejt s vajíčkem, jitrnicový prejt s vajíčkem, polévka z jitrnic, recept na vaječinu, recept s jitrnicí, recept vaječina, vaječina po velikonocích

Suroviny:
vejce, jitrnice, cibule, sádlo, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu