Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Opilé svíčky

Hodnocení receptu je 4,6 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kroupovka Kroupovka

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny pro 20

20

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 987 kJ /
1 192 kcal
Bílkoviny19,68 g
Tuky71,33 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 213 mg
Sodík 13 mg
Sůl0,03 g
Sacharidy114,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Předepsané ingredienci smícháme dohromady a pomocí několika lžiček griotky vytvoříme těsto, které lze dobře tvarovat. Krok 2: Na podložku která je z lineckého těsta vymodelujeme váleček jako svíčku, pomocí bílé čokolády ji přilepíme k podložce a nahoru uděláme z bílé čokolády tekoucí vosk a do něj přilepíme mandli jako plamínek.

Zveřejněno 13. 12. 2010

Poznámka autorky Kroupovka

Jako podložky používám linecká kolečka, která si udělám při pečení lineckého cukroví, takže recept zde neuvádím.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Opilé svíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rYEW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Opilé svíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rYEW

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Božena: přesně..koupit čerstvá vejce a nebát se..a co majonéza, tatarka..:-?:-? tam se taky dává syrový žloutek...

rebeka: Po zkušenostech se salmonelózou v rodině, bych nedala syrový žloutek do ničeho. V Majolce® apod. bývají sterilované nebo jinak upravené, takže tam je salmonela spíš ze špatného skladování. A jestli jsou vejce úplně čerstvá je naprosto jedno, i v těch může být, i z domácího chovu....já to neodsuzuji, když někdo přidává syrová vejce do jídla, ale riziko to je. On by každý mluvil jinak, kdyby mu například dítě nebo starý rodič na tuto chorobu téměř umřel...a to jsou, bohužel, mé zkušenosti se syrovými vejci

Božena:u vaječného koňaku se také používají syrové žloutky a zrovna myslím,že tento koňak se nejvíce pije na vánoce;-):-KTakže se musí podstoupit riziko a hlavně vejce kupovat opravdu čerstvá;-)

Vypadají hezky, ale co ten žloutek když se nepeče.

Jsou opravdu výborné, dělala jsem je minulý rok a všem moc chutnaly. Letos budu dělat alespoň z dvojí dávky;-)

Perfektní!:-!:yes::yes:Opět něco nového;-):yes:

Skvělý nápad ;-). Chtěla jsem je letos dělat, ale nesehnala jsem formičky, tak je udělám tímhle jednoduchým způsobem :yes:.

No, to vypadá skvěle!!!:-p

Tématické fráze:
vánoční cukroví recepty, linecké těsto recept, linecké cukroví recept, cukroví svíčky, linecké cukroví, cukroví svíčka, opilé cukroví, vánoční cukroví svicky, svíčky cukroví, jak se dělají svíčky, vánoční recepty na cukroví, opilé vánoční cukroví, ty nejlepší recepty na výborné vánoční cukroví, vánoční cukroví nejlepší recepty-linecké, svicka cukrovi, opila vejce, jak udelat svicku, bílá čokoláda recept, recepty.cz vanocni cukrovi, vanocni cukrovi opile svicky

Suroviny:
ořechy mleté, cukr, žloutek, griotka

Přidat fotografie receptu