Postup přípravy
Krok 1: Upečeme muffiny - prodávají se bud jako směs v pytlíku od Dr.Oetker nebo i jiné firmy normálně v Kauflandu atd a nebo si najdeme jakýkoli jiný receptík co je zde na netu.
Krok 2: Po zchladnutí namáčíme do fondanu - bílá hmota která se používá taky třeba na věnečky - já jsem jí koupila u nás v cukrárně a nebo jí kupuju u jedné firmy která vyrábí dorty atd.
Krok 3: Ten rozehřejeme v mikrovlnce na minutu a hned jak začne bublat okamžitě vypnout - nesmí se uplně vařit...a hned namáčíme muffiny (jen "hlavičky") ale jelikož mě tolik nevylezly (dělala jsem je poprvé) tak jsem ty hlavičky polévala. Akorát by té hmoty tam nemuselo být tolik. Proto je asi lepší namáčení než polévání.
Krok 4: No a kdo chce mít hmotu barevnou tak před poléváním nebo máčením přidáme do rozehřáté hmoty potravinářské barvivo - já mám gelové barvy od Wilton ale myslím že to v pohodě půjde i s těmi v prášku za pár kč..jen pozor! Stačí opravdu malinko barvy.
Krok 5: A nakonec vyrobíme hlavičky sněhuláků z marcipánové hmoty nebo já používám již zmíněný white icing, obtočíme šálkou a vyrobíme nos a dotvoříme očička a pusu. Ty jsem udělala jen párátkem namočeným v černém barvivu.
Zveřejněno 16. 12. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Minidortíčky - cupcakes
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q2My
Moje poznámka
Minidortíčky - cupcakes
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q2My
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 12 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 15 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 16 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 19 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Knedlík z domácí pekárny
Zelnak před 21 minutami
Kapustový prejt
magdalenka před 1 hodinou
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 1 hodinou
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 3 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 10 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 14 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 14 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 15 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 16 hodinami
Tématické fráze:
nejlepší cupcakes recepty,
minidortíčky,
white icing recept,
krem na cupcake,
fondán recept,
výroba cupcakes,
domácí minidortíčky,
recept na fondán,
cupcake zdobení,
krém na cupcakes,
nejlepší cup cakes recepty,
zdobení cupcakes,
cup cakes ukázky,
cup cakes,
icing recept,
minidortíčky recepty,
nejlepší recept na cupcakes,
zdobení cupcake,
nejlepší cupcake,
minidortíčky recept
Suroviny:
muffin,
fondant,
potravinářské barvivo,
Komentáře (16)