Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pizza Grande Rusticana

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MTysonFG MTysonFG

Středně náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 572 kJ /
3 005 kcal
Bílkoviny140,46 g
Tuky80,57 g
Vláknina28,65 g
Cholesterol 756 mg
Sodík 485 mg
Sůl0,96 g
Sacharidy416,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z mouky, mléka, cukru, droždí, 1 vejce, vody a 2 až 3 lžic olivového oleje zaděláme kynuté těsto - žádná věda, jde o klasické kynuté těsto - necháme na teple vykynout. Pizza z obrázku je dělána z celého pytlíku sušeného droždí, ale moc nakynulo těsto, tak opatrně, nebo radši rozdělte na dvě části. Krok 2: Polpa di pomodoro:
Na jemno nakrájenou cibulku osmahneme dozlatova na olivovém oleji s česnekem nakrájeným na tenoučké plátky. Potom přidáme spařená, oloupaná a na malé kousky nakrájená rajčátka. Vše okořeníme dle chuti a zalejeme hrnkem vývaru (já použil hovězí). Přidáme asi jednu lžíci cukru a smažíme dokud se rajčátka nerozvaří. Polpa by měla být hustší, tak přebytečnou tekutinu vysmažte. Občas přidávám do základu i mletou červenou papriku, ale je to na vás. Není to originál recept, ale na pizzu se skvěle hodí. Krok 3: Pizza:
Vykynuté těsto rozprostřeme na pečící papír potřený olivovým olejem a navrch nasypeme asi 300g strouhaného tvrdého sýra dle vlastní volby. Na sýr naskládáme salámek, který máte rádi. Osobně používám prosciuto crudo nebo originál anglickou slaninu, ale můžete dát to, co je zrovna doma. Navrch naskládáme na drobné kousky nakrájené kuřecí prso a ochucené mleté maso (sůl, koření a pepř). Znovu posypeme trochou strouhaného sýra a navrch dáme ještě rozdrobenou nivu či gorgonzolu (ta se blbě drolí). Potom je na řadě paprika, žampiony, olivy nakrájené na půlky a celé se to zaleje vajíčkem rozmíchaným ve smetaně a okořeněným solí a pepřem. Krok 4: Pizzu pečeme pouze na roštu v rozehřáté troubě při 210°C asi 20 až 25 minut. Krok 5: Vypadá to možná trochu složitě, ale nic na tom není a za 2 hodiny máte pizzu pro 4-6 lidí.

Zveřejněno 17. 12. 2010

Poznámka autora MTysonFG

Případné dotazy rád zodpovím a nápady na vylepšení rád přijmu. PS: nebojte se kombinovat

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pizza Grande Rusticana

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZWpg

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pizza Grande Rusticana

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZWpg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (14)

Tohle není pizza ale buchta :)
Pizza je tenká, tzn. z toho těsta mají být min. 2. A jak už psal MTysonFG, peče se na max., tzn. 250°C horkovzduch je min. A do rajčat na pizzu určitě nepatří cibule, maso apod nesmysly. Takže .......buchta :-)

be.amenity:Já to peču pouze na roštu vyloženým pečícím papírem (mám elektrickou troubu s horkovzduchem). Peču na vysokou teplotu a celkem krátce a těsto je poměrně vysoké (5-10mm). Nevím jestli Vám toto nějak pomůže - chcete, aby to bylo šťavnaté, suché nebo aby ta šťáva netekla všude kolem?

Dobrý den, prosím poraďte, jak udělat pizzu, aby z ní při pečení nevytékala voda, nebo-li šťává z různých ingrediencí, jako např. z rajčat, cukety, žampionů, šunky, mozzarelly, atd. atd.? I když na ni pošlu foukání nebo ne, vždycky se tak jako tak šťáva pustí, a ne málo... ;-(

Možná to vypadá, že je toho víc než moc, ale mě tak chutná úplně nejvíc a je hodně sytá - kombinujte podle sebe:-)

Asi budu za rejpavou, ale mně se zdá těch ingrediencí moc - moc různých chutí na jedné pizze...ještě že tam není i tuňák;-):-8

Vypadá to moc chutně,určitě vyzkouším!:-p:-*:yes:

Take pridavam pochvalna slova a udeluji 3. bod. :yes::-K

Děkuji za podporu do začátku:-)). Tyto stránky sleduji už delší dobu a pár nápadů už jsem zkusil. Když bude mezi svátky čas, přidám pár dalších receptů, které mám moc rád;-)

Pavle, vítej na topreceptech:-K. Tvá pizza se mi moc líbí a dávám ti plusík;-):yes:

MTysonFG, vítám tě do naší Topkové rodiny jako dalšího a nového člena a přeji ti, aby se ti tady s náma a receptama líbilo;-)

Za pizzu máš ode mne 1.boda:yes:vypadá excelentně.

No zrovna jsem ji dodělal a jdu si dát pořádný kus. Jinak děkuji. Pokud budete recept zkoušet, ocením vaše dojmy:-)

Každopádně je recept super popsaný a je trestné:-! sem před desátou dávat takovou mňamku:-K.

Děkuji za redigování receptu, už jsem ze školy asi moc dlouho;-)

Recept je super, ale oprav si prosím hrubky (nic ve zlém).
sypat, kynout
míchat

Tématické fráze:
polpa recept, polpa na pizzu, polpa, polpa - recept, original těsto na pizzu, co je polpa, pomodoro na pizzu, polpa na pizzu recept, recept na pizzu sušené droždí, recept polpa, pomodoro na pizzu recept, originál recept na pizzu, pizza originál recepty, pizza obrazek, pizza, polpa di pomodoro recept, pomazánka ze sýra grande, polpa co to je, pizza rustikano, polpa recepty

Suroviny:
paprika čerstvá červená, rajče, česnek, vývar, mouka hladká, mléko, voda, droždí sušené, žampióny, sýr tvrdý, olej olivový, salám, gorgonzola, vejce, smetana ke šlehání, sůl, cukr, řízky kuřecí, maso mleté, koření oregáno, bazalka čerstvá, pepř čtyř barev, cibulka, olivy

Přidat fotografie receptu