Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mramorové maso

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 072 kJ /
1 690 kcal
Bílkoviny171,62 g
Tuky85,34 g
Vláknina1,80 g
Cholesterol 1,30 g
Sodík 1,70 g
Sůl3,94 g
Sacharidy58,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme. Krok 2: Formu na srnčí hřbet vymažeme olejem, a řízky ji vyložíme (i boční části). Krok 3: Mléko smícháme s moukou, vejci, olejem, na jemno nastrouhaným sýrem, na malé čtverečky nakrájenou kapií a okurkami. Osolíme, opepříme. Krok 4: Směs nalejeme na maso a v troubě pomalu pečeme asi 1 hodinu, dokud směs neztuhne. Krok 5: Maso necháme ve formě prochladnout, potom ho vyklopíme a krájíme na plátky asi 1 cm silné. Podáváme s brambory nebo krájíme studené a podáváme jako součást studených mís - krájíme tenčí plátky.

Rada: je lepší maso připravit den dopředu, nechat ho v chladničce a potom až porcovat. Studené se lépe krájí. Pokud ho chceme podávat teplé, ohřejeme nakrájené plátky v mikrovlnce nebo v troubě.

Zveřejněno 23. 4. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mramorové maso

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D4A

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mramorové maso

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D4A

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

já to dělám do formy na bábovku a na stole to hezky vypadá

Pekla jsem včera přítelovi do práce a super :-) Mám novou formu na biskupský chlebíček. Děkuji moc za recept, určitě budu víckrát opakovat:yes:

Robila som na sviatky, malo to veľký úspech. Do vaječnej zmesi som dala šampiňóny a kápiu, vynechala som uhorky. S čistým svedomím môžem recept iba chváliť! Jednoduché, efektné a chutné! +

Moc dobré. Do vaječné směsi jsem nedávala okurku, ale jen kapii, petrželku a ochutila bylinkovou solí. Dávám jedničku:yes:

Receptík jsem včera vyzkoušela,s malými obměnami(žampiony,klobáska) a bylo to výborné..o)),jak za tepla,tak i na studenou mísu.Dnes jsem masko nakrájela na plátky a na rozpáleném oleji ještě osmahla a podávala s bramborovou kaší a okurkovým salátem.Všem moc chutnalo.Hodnotím velkou jedničkou.o))

Tak i 2.pokus dopadl skvěle a tejaje díky za recept a tip na výborné pohoštění.:yes::yes: Nezbylo!:-p

Na zítřek jsem si tohle přichystala, jako studené pohoštění. "Neprozřetelně" jsem ochutnala já i manžel.;-) no a ráno půjdu pro maso, protože přece nedám hostům zbytky :-O :yes:

vcera mi necakane volali priatelia, ze su dve hodiny pred mnichovom a maju cas na lietadlo 4 hodiny, tak sa zastavia. hladala som co narychlo narychlo a k comu mam kompotentny, mramorka vyhrala, lebo je absotulne nepracna, akurat som nemala kapiu a uhorku, tak som do zmesy pretlacila par struckov cesnaku a nakrajala vnat z jarnej cibulky, kym v povodnom recepte, taku dobru chut dava kapia, tu mi cesnak urobil uplne zazraky. neprehanam, ale ako som dala maso na stol, tak za 20 minut bolo prec.....Keby som mohla tak dam znovu 1.

Nechci chválit svoje recepty, ale toto maso když dobře vychladíte v chladničce, dá se dobře krájet na tenší plátky a dobře vypadá na studené míse.

Maso vypadá moc dobře. Tak jsem ještě nepřipravovala, dělám jen rolády, nebo např. udělám kapsu v libovějším bůčku a naplním.

ihned hodnotim....je to vyborne. robila som to zatial iba z morcacieho a kuracieho. po mojej prvej skusenosti, ked bolo to maso prilis biele...take akokeby chudorlave, tak som ho z tej vonkajsej strany zacala potierat viac paprikovou marinadou...ale Vam by to mozno nevadilo, ze to masko je take bielucke.

Tématické fráze:
porcování vepřového masa, studené pohoštění, porcování srnky, porcování srnce, porcování vepřového, porcovani kyty, porcování vepře, porcování srnčí maso, porcovani masa, porcování srnčího masa, porcování vepřové kýty, pohoštění recepty, studené maso, porcování srnčího, vepřové maso porcování, jak krájet maso, jak porcovat vepřové maso, jak porcovat maso, porcování masa na roládu, porcování srnčí

Suroviny:
kýta vepřová, vejce, mouka hrubá, kapie nakladané v oleji, okurky sterilované, sýr tvrdý, mléko, olej, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu