Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pruhovaná pečeně v alobalu

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

isindy isindy

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 60 min

75 min (15 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 6-8

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 488 kJ /
3 702 kcal
Bílkoviny370,85 g
Tuky237,34 g
Vláknina10,08 g
Cholesterol 970 mg
Sodík 3,34 g
Sůl7,98 g
Sacharidy19,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Každé kuřecí prso rozkrojíme na 3 plátky. Plát krkovice rozdělíme na 2 části, každou nakrojíme na 4 stejně široké plátky - zářezy nedokrojíme. Maso "otevřeme", osolíme a opepříme,vložíme plátky uzené slaniny a plátek kuřecího masa, poklademe plátky česneku. Krok 2: Všechna "patra" masa pevně stlačíme dohromady, osolíme, opepříme a okmínujeme a zabalíme do alobalu. Na spodek alobalu dáme trochu tuku, kousek dáme i nahoru na maso. Krok 3: Stejně připravíme i druhý kus krkovice a oba zabalené kusy dáme péct na 60 minut do trouby na 230°C. Po upečení opatrně rozbalíme balíčky, vypečenou šťávu slijeme stranou a maso dáme zpět do trouby zezlátnout na 10 minut. Krok 4: Na pánvičce osmažíme do zlata nadrobno nakrájenou cibuli, jakmile je opravdu zlatavá, zalijeme výpekem z pečeně a provaříme. Hotovou pečeni krájíme přes vrstvy, je hezky pruhovaná a šťavnatá.

Zveřejněno 22. 12. 2010

Poznámka autorky isindy

Krkovici vcelku lze nahradit 8 plátky krkovice bez kosti, díky upevnění v alobalu bude maso držet stejně.

Doporučuji se porozhlédnout po palmovém tuku, používám jej zatím krátce, ale nemůžu si ho vynachválit :)

http://www.dia-potraviny.cz/palmovy-tuk.html

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pruhovaná pečeně v alobalu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nz65

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pruhovaná pečeně v alobalu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nz65

Marie

Komentáře (13)

Bylo to výýýýborné :-K:yes:

magdalenka: doufám, že bude chutnat, dej po víkendu vědět ;-)

Čudujem sa, že mi toto uniklo...mám v mrazničke pekné karé, keď tam bude slanina, snáď to nebude suché. Musím si recept zafixovať a v nedeľu zrealizovať. Pruhované mäso sme ešte nemali...:yes:

Je to perfektní. Dělám něco obdobného jako rolku, tak že na plátek vepřového pokládám plátek kuřecího a dovnitř zabalím klobásu. Zbytek je podobný.
Dávám bodíky.:-*:yes:

krása jak jinak:-p;-)+1:yes:

Ivčo,opět to vypadá náramně:yes:Jak je u tebe zvykem;-)

supeeer :yes:

:-p:-p:yes:+8

Nádhera a vhodné i pokud vůbec zbyde, nastudeno na slavnostní tabuli.:-p:-p:yes:

Vypadá to báječně:-p:yes:

já druhý bodík:yes::-p

A už je to tady, opět zajímavý nápad, posílám první bodík a určitě vyzkouším.:-p:-p:-p:yes::yes:

Hurá maso a vypadá dost jedle;-);-);-)

Tématické fráze:
veprova pečeně v alobalu, krkovice v alobalu, pečení v alobalu, pečení masa v alobalu, vepřové maso v alobalu, pečeně v alobalu, alobal, vepřové pečené v alobalu, recepty z krkovice, recepty v alobalu, vepřová pečeně vcelku v alobalu, maso pečene v alobalu, krkovice pečená v alobalu, pečená krkovice v alobalu, pečená krkovice vcelku v alobalu, pecene maso v alobalu, v alobalu, v alobalu grilovaná krkovice vcelku, recept - slavnostní krkovice, palmový tuk

Suroviny:
krkovice vepřová, prsa kuřecí, slanina uzená, česnek, sůl, pepř, kmín celý, cibule, olej

Přidat fotografie receptu