Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarůžková vinná klobása

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Porce: 2 se 2 kusy

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie278 kJ /
67 kcal
Bílkoviny2,24 g
Tuky0,25 g
Vláknina7,14 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 10 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy12,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vinnou klobásu si nařežeme na porce a smotáme do tvaru šneka a konec připíchneme párátkem, aby se nám nerozjely. Krok 2: Ve středu šneka vznikne otvor, do kterého vtlačíme půlku kulatého tvarůžku (až jí osmažíme). Krok 3: Do pekáčku dáme trošku oleje a na něm osmažíme cibulku nakrájenou na měsíčky a česnek na plátky. Krok 4: Když už je cibulka růžová, dáme jí ke straně pekáče a z obou stran osmažíme připravenou vinnou klobásu. Krok 5: Cibuli pak rozházíme po pekáčku pod klobásu a doprostředka, kde nám vznikne otvor vtlačíme půlku tvarůžku do všech porcí a na každého šnečka dáme přeložený ementál a dáme na 15 minut zapéct do středně zahřáté trouby, aby se nám sýry pěkně roztály.

TIP: Jak smažit vinnou klobásu

Zveřejněno 26. 12. 2010

Poznámka autorky Bibinka

Velmi rychlá a lahodná záležitost! Někde jsem se někde inspirovala, ovšem tam byl kečup, rajčata a ještě něco navíc, ale tvarůžky ani ementál ne, asi eidam, už nevím.

Měli jsme to k obědu ještě s bramborovým salátem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarůžková vinná klobása

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mEXR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarůžková vinná klobása

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mEXR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

toto bych nazvala proklatě smrdutý had:-D ale pro fajnšmékry jistě delikatésa;-):yes:

maris, já myslím, že se jen bibinka zacyklila při psaní ;-) koukni na fotopostup, podle mě osmahneš cibulku, pak klobásy stočené do šneka, pak na cibuli ty klobásy usadíš, teprve teď nacpeš syrečkem a na to plátek ementálu a zapéct...;-)

bibinko, to vypadá moc lahodně :yes:, klobásu jsme sice měli na Štědrý den, ale to nic neznamená, klobásky není nikdy moc ;-)
brzo udělám :yes:

Bibi, díky, mě to zmátlo, protože v postupu dáváš tvarůžek jednou do otvoru a potom do okýnka:-)):-))

Maris, já dělala 4 šnečky a do každého středu jsem dala půlku tvarůžku(přeřízla jsem každý na půlku) čili jsem spotřebovala jen 2 kulaté tvarůžky. Na 3.fotce je to vidět, na třech mám ten sýr a jeden je zatím bez sýra jen s tím vtlačeným tvarůžkem.;-)

Vinnou klobásu můžeme vždycky, jen, Bibi, nějak mi to tu není jasné, kolik se tam dá těch tvarůžků - ".. . vznikne otvor, do kterého vlačíme půlku tvarůžku " - potom se to osmaží a opět " kde nám vznikne okýnko, vtlačíme půlku tvarůžku". Tedy jednu půlku před osmažením, další po osmažení, nebo jenom jednu a potom tedy kdy ? Jde mi o to, aby se tvarůžky úplně neroztekly, proto se ptám, kdy je přidat:-)

Tak to by mě nikdy nenapadlo...:-O:-p Jsou tam samé dobroty, tak to výsledek bude jistě také dobrý ;-):yes:.

Jani, vinná klobása, to já můžu!:yes:

:-p:yes::yes:

Bibi :-p:-p:yes::yes:

Vypadá to moc dobře:-p :yes:

Tématické fráze:
vinná klobása recept, vinná klobása, vinná klobása v troubě, tvarůžková klobasa, tvarůžkové klobásy, vinná klobása recepty, receptura na vinnou klobásu, jak na vinnou vinnou klobásu, vinná klobása receptura, receptura vinná klobása, klobásy s tvarůžky, recepty z vinné klobásy, klobása s tvarůžky, recept tvaruzkove klobásy, recept na vinnou klobásu, vareni vinna klobasa, klobasa s tvaruzkem, šneci z vinné klobásy, tvarůžková klobáska, klobása tvarůžková

Suroviny:
klobása vinná, cibule, česnek, sýr tvarůžky kulaté, sýr, olej

Přidat fotografie receptu