Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelák od Verči

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

senky senky

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: podle počtu a rychlosti strávníků

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie797 kJ /
190 kcal
Bílkoviny2,47 g
Tuky0,30 g
Vláknina7,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 11 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy42,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zelí dusit téměř do měkka, osladit a zahustit na jemno nastrouhaným bramborem. Krok 2: Mezitím na pánvi osmažit do karamelova cibulku s drobně pokrájenou uzeninou. Vše smíchat a nechat prochladnout. Krok 3: Lístkové těsto rozdělit, já dělám čtyři nohavice, rozválet na tenko, naplnit vychladlou náplní a běžným způsobem zavinout. Krok 4: Potřít vejcem, možno posypat kmínem, sezamem atd. Krok 5: Pečeme v horké troubě.

Zveřejněno 30. 12. 2010

Poznámka autorky senky

Recept mám od kamarádky, ale zdomácněl a vždy přijde k chuti domácím i návštěvám.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelák od Verči

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7AJQ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelák od Verči

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7AJQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Jani, to se vsákne,:-D, za chvíli budeš u nás jako doma.;-)

Děkuji za přivítání,Jani,jsem ve spolku nová :-8

Jani, já jsem tě nějak propásla, vítej na topreceptech!!:-K Fajný receptík, i anglická pomazánka se mi moc líbí!!:-p:yes:

A samozřejmě bodík letí. :yes:

Právě jsem vytáhla z trouby a je to opravdu mňamózní :yes:. Jen to má u mě jednu chybičku, skoro jako všechny moje štrúdly z listového těsta. :-8 Holky, jak to děláte, že se vám ty nohavice nerozjedou a nápln není na plechu místo v těstě? :-// Nemáte někdo osvědčenou, vyzkoušenou radu? Díky. :-K

Dělám podobně,ale podusím cibuli místo zelí,chuť to má podobnou a moc nám to chutná:-p+4:yes:

ozaj perfektné a mňam:-K:-K:-K

Asi také přijdu na návštěvu :-p :-D :yes:.

No krutebrko:-p. . . jak to voni zelim,tak me to po vsech certech zajima:-p a po vsech tech vanocnich mnamkach je to opravdu lakava dobrota,to musim prubnout;-):yes::yes:

Tématické fráze:
zelák, zelak recept, zeláky placky, zelák 10 l, recept na zelák, zelák recepty, jak zahustit zeli, recept zelák, zelák na plech, zeláky z listového těsta, zelák 12 l, zelak ma plech, slaný závin z lístkového těsta se zelím, zelak 2l, kvašené těsto, zelák 5 l, verco, bily zelak, verča, lístkové těsto s kvašeným zelím

Suroviny:
těsto listové, zelí sterilované, cibule, cukr, uzenina, brambory

Přidat fotografie receptu