Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Karamelový likér 2

Jste milovníkem smetanových likérů? Pak pro Vás máme jeden skvělý recept. Připravte si doma karamelový likér, který Vás nejenom zahřeje, ale potěší i chuťové pohárky. A pokud rádi obdarováváte své blízké něčím, co sami vyrobíte, pak máte vystaráno i s dárky.

Hodnocení receptu je 5,0 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

misza misza

Snadný

Doba přípravy 140 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 120 min bez doby chlazení už hotového likéru

140 min (20 min příprava + 120 min tepelná úprava, bez doby chlazení už hotového likéru)

Suroviny pro 1 dávka

množství na 1,2 litru likéru

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 335 kJ /
1 275 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 0 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy12,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve, ideálně den dopředu, zkaramelizujeme Salko. Z plechovek odstraníme nálepky a dáme je vařit do velkého hrnce s vodou. Položíme je do hrnce na boční stranu. Plechovky musí být celé ponořené. Od začátku varu je vaříme 2 hodiny na mírném ohni. Dle potřeby doléváme vodu, aby byly plechovky neustále pod vodou. Krok 2: Po uvaření plechovky neotvíráme. Necháme je vychladnout, a to nejlépe přes noc. Krok 3: Vychladlé plechovky otevřeme a karamel přelijeme do mixéru. Krok 4: Přilijeme smetanu ke šlehání a vsypeme vanilkový cukr. Mixujeme a přiléváme rum. Krok 5: Až je vše spojeno, přelijeme do čistých lahví a necháme uležet.

TIP: Velký přehled vánočních likérů. Výroba je velmi snadná - stačí znát správný postup

Zveřejněno 2. 1. 2011

Poznámka autorky misza

Z tohoto množství máme 1,2 l karamelového nápoje.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Karamelový likér 2

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q2op

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Karamelový likér 2

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q2op

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Zdravím, nezkoušel tady někdo pouze 1 Salko 1 smetanu a 0,5l rumu? :-Q

Tak ten vanil.cukr bych tam už nedávala,je to sladké i tak :-):yes::yes:

tak tuhle dobrotu dělám pravidelně každý rok, akorád že svařím litr mlíka s 1 karamelovým pudinkem. Musí se míchat i po uvaření jinak se udělá škraloup. Cukru moc nedávám téměř vůbec, pak to smíchám v mixéru s uvařeným salkem a půl litra rumu. Je toho asi litr a 3/4 a vydrží to i měsíc. U nás to padlo na silvestra...dělám to vždy minimálně 14 dní dopředu, protože rum se uleží a není tak silný.:-K

Tip: Zkuste místo šlehačky dát kokosový mlíko. Ale fakt mlíko, ne to co se prodává v plechovkách a je tam 2 cl čiré tekutiny a ten zbytek je kokosovej tuk, ale mlíko z tetrapaku, co vypadá jak mlíko a teče jak mlíko. Na ty dvě salka jsem dala litr. Nechte to přes noc v míse, ona se ta kokosová chuť ještě rozvine a druhej den posbírejte škraloup/pěnu z vršku, je sice moc dobrej, ale ucpává flašky. :)) Je z toho bezvadnej kokosovej likér! :yes::-K

Janazw:-D u nás to musí mít grády:-)):-))

Janazw netuším. U nás byl v lednici maximálně týden a byl dobrý.:-) Delší dobu bych ho neskladovala. Možná se pletu. Snad někdo zkušený poradí.:-8

Teda holky vy jste pijačky, dělala jsem poloviční dávku, bylo to silný jak bejk, dala jsem ještě jednou salko a smetanu a nebylo to o moc lepší! A už se mi z toho ochutnávání motá hlava. :-8 Příště udělám jen salko se smetanou plus lžíci rumu! :-D:yes:

Jak dlouho se to dá skladovat, prosím?

+:yes::yes::yes: mňaminka;-)

Dělám a je moc fajn.:yes:

:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

Děkuji všem za hezké komentáře a bodíky:-)

Miszo, tak to je jednoduchý bomba likér a mě se líbí. Máš 7.bod:yes:

Znám,když byli moji chlapečci malí,často na mě nezbylo,letí boďánek:-D:yes:

Perfektní, také tak dělám likér, ale jak už jsem někde říkala, kdo má papiňák může salko uvařit v něm, stačí ponořit tak do půl až třičtvrtě a od doby začátku vaření(syčení) stačí povařit 35-45 minut. Nechat vychladnout, nejlépe do druhého dne a je hotovo. A můžete si jich uvařit více, hodí se i do různých krémů:-p:-p

Tématické fráze:
karamelový likér, domácí karamelový liker, karamelový likér recept, karamelový likér ze salka, likér z karamelového salka, domácí kokosový likér, karamelový likér s pudinkem, recept na karamelový likér, liker ze salka, karamelový likér z pudinku, likér z karamelu, karamelový rum, karamelovi liker, karamelove salko liker, karamelový nápoj, karamelovy liker bez vajec, nápoj z karamelového salka, jak uvařit salko v papiňáku, domaci karamelovy liker recept, karamelovy liker salko

Suroviny:
salko, smetana ke šlehání, cukr vanilkový, rum

Přidat fotografie receptu