Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybí salát se zelím a cibulí

Máte rádi ryby? Pojďte si s námi připravit salát z pangasia a lahodné zeleniny. Pochutná si na něm každá návštěva.

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 25 min bez doby uležení

25 min (25 min příprava, bez doby uležení )

Suroviny pro 4

cca 500g salátu

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 283 kJ /
546 kcal
Bílkoviny61,81 g
Tuky21,77 g
Vláknina12,60 g
Cholesterol 150 mg
Sodík 5,83 g
Sůl14,55 g
Sacharidy20,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Syrového pangasia pokrájíme na kousky, zelí pokrájíme nadrobno a cibuli na půlkolečka. Krok 2: Do vhodné nádoby dáme na dno trochu zelí, na ně kousky pangasia, cibule a vše posypeme Vegetou. Krok 3: Postup opakujeme, dokud máme ryby a poslední vrstvou bude zelí. Krok 4: Můžeme přidat i trochu zelné vody, pokud máme. Krok 5: Necháme uležet 4-5 dní, pak konzumujeme.

Zveřejněno 2. 1. 2011

Poznámka autorky JanaDorazinova

Vegety můžeme přidat, nemusíme se bát, salát opravdu není slaný.

Veškerá gramáž je čistě orientační, salát si klidně může každý udělat i z kila ryb a lze použít i jiné ryby.

Kdysi jsme v Karviné kupovali rybky, kterým se říkalo "PILINY", byly to takové menší rybičky vhodné na tento salát, po kterém se vždy zaprášilo. Pak se však rybky někde ztratily a tak jsem letos vyzkoušela z pangasia.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybí salát se zelím a cibulí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wkx8

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybí salát se zelím a cibulí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wkx8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (26)

Taky souhlasím s tím, že je to rybou.Recept je dobrý:yes: Pangase jsem přestala kupovat, když jsem se dočetla,v jakých podmínkách ryba žije a čím se krmí.:no:

Jana Remkova: chyba je určo v té rybě, na rovinu: já ho koupila 4x, ani jednou nechutnal, takže ne chyba receptu, ale tý ryby a už ho prostě nekoupím

spagetka: musím na to pořád myslet, strašně mne to mrzí;-(, ale když vidím něco takového, ani se nedivím...:-((http://www.novinky.cz/ekonomika/259034-ahold-prele...

jirka:Musím souhlasit s janou, nebo lépe souhlasím. Není to receptem!!!Záleží hlavně na kvalitě ryby, nebyla prošlá nebo nebylo na ní něco divného? Recept se mi jeví o.k.

jirka: ale to určitě nebude receptem!!:-O Dělávám to hodně často, nikdy nikomu nic nebylo!:-O Moc mne to mrzí, snad ta rybka neměla salamonelózu!:-S

včera jsem měl pangase,žena ho výborně okořenila,byla to pravá
pochoutka.Bohužel večer začaly bolesti břicha a průjmy.Během 15 hodin jsem byl 7x na velké,je mi blbě na zvracení,jsem z toho
úplně vyřízený !!!!

:-p:-p:yes::yes:

Tondo díky, nevyložím si to špatně;-), je mi líto, že jsi ukončil registraci, moc se mi líbily tvé recepty. Co se salátu týká, je to na zvážení každého;-);-).

Antonín Kufner 3. 1. 2011 20:43
Dobrý den paní Remková, chtěl jsem se vám omluvit a napsat že jsem se nikdy za nikoho neskovával, požádal jsem o zrušení mého profilu. A k receptu, doufám že si to nevyložíte špatně, pokud používáte chlazené a čerstvé ryby je to v pořádku ale u mražených je tohle velký problém a mělo by se to do dvou dnů po rozmražení spotřebovat, protože může dojít k otravě. přeji mnoho nových receptů Ambiente

:-p:-p:yes:+9

:-D:-D:-D Já věděla, že se tu rozvine diskuze;-). Holky, tohle byl chlazený pangas z Makra;-), ale já bych se fakt nebála ani mraženého. Suši, nebo, jak se to píše, je taky ze syrových ryb, ne? Je tolik věcí, co jsem ještě nejedla a nikdy neříkám NIKDY;-). Určitě bych nemohla pozřít psa, z mnoha důvodů. Ale kdyby se tak stalo a já nevěděla, že je to pes..tak co už? :-S Vyzkoušejte, uvidíte;-)

Eli - já vím, že víš:-D, ale dala jsem to sem právě kvůli té technologii, takže tyčky jsou už tepelně zpracované;-):-)

To já vím, že to není z kraba...;-) Ale důležitá informace je, že se rybí maso vaří v páře a pak se teprve dál upravuje a i mrazí. To by mluvilo pro tvoji domněnku, že by nebylo nejlepší pro tento recept použít pangase mraženého, ale raději čerstvého. Jenže těch je na našem trhu zatím žalostně málo...

Eli, toto jsem našla o Surimi - jsou ještě povařené v páře http://www.szpi.gov.cz/docDetail.aspx?docid=100021...:-)

Maris, hned jsem se zarazila po přečtení tvého komentáře - ale pak mi došlo, že např. krabí tyčinky také tepelně neupravuju, nechám je povolit a dávám do pomazánek nebo salátů. Já se vyhýbám tomu, abych něco rozmraženého znovu zmrazila, to bych nikdy neudělala, raději vyhodila. To je nebezpečné, ale proces zmrazení a rozmrazení jednou jedinkrát by nemusel být nebezpečný, nebo jo???:-O To bych ráda věděla - teď mě napadá, že ty krabí tyčinky možná nejsou rovnou syrové, ale už předem tepelně upravené... Tak fakt nevím. :-/

Tématické fráze:
rybí salát recepty, rybí salát, rybý salát, rybí salát ze syrových ryb, salát ze syrových ryb, cibule, recept na rybí salát, zavináče se zelím, salát ze syrové ryby, rybí očka recept, zavináč se zelím, recept rybí salát, zavináči se zelím, rybí salát ze syrové ryby, recepty ze syrových ryb, saláty ze syrových ryb, rybí salát recept, syrové rybí pochoutky, rybí pomazánka ze syrových ryb, salat

Suroviny:
pangasius, zelí kysané, vegeta, cibule

Přidat fotografie receptu