Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Panenští Ondrášci

Kdo by neznal Ondráše, plátky masa smažené v bramborákovém těstíčku, provoněném česnekem a majoránkou. Ondráše připravované z vepřové panenky jsou krásně šťavnaté, jemné a syté. Konzumovat je můžete samotné, nebo s lehkým zelným salátkem.

Hodnocení receptu je 5,0 (56×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jenda1 Jenda1

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 25 min

45 min (20 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 411 kJ /
576 kcal
Bílkoviny22,68 g
Tuky9,05 g
Vláknina14,45 g
Cholesterol 261 mg
Sodík 143 mg
Sůl0,24 g
Sacharidy95,72 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Brambory nastrouháme najemno. Krok 2: Brambory zastříkneme mlékem, osolíme, okořeníme, promícháme, přidáme vajíčko, prolisovaný česnek a postupně přidáváme mouku a promícháváme. Krok 3: Panenku nakrájíme na cca 2 cm plátky, osolíme a mezi mikrotenovým úřezem pěstí lehce naklepeme. Krok 4: Na pánvi rozehřejeme sádlo, z bramborákového těsta vytvoříme placičky, na ně položíme plátky panenky a naneseme vrstvu bramborákového těsta. Krok 5: Pánev přikryjeme pokličkou, aby se horní vrstva těsta zatáhla. Smažíme zhruba 15 minut, sundáme pokličku, otočíme a smažíme dalších 10 minut bez pokličky (podle potřeby přidáme sádlo na smažení).

Zveřejněno 2. 1. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Panenští Ondrášci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EPyg

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Panenští Ondrášci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EPyg

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

Hanna Lönngren 23. 10. 2014 14:27
Kolik te panenky?

Dobrůtka!!!U nás jsme mu říkali Bzenecký:-p;-)i když nevím proč:-))

Dnes jsem recept vyzkoušela :-p a sklidil velký úspěch ;-) Dávám bodík :yes: :-))

Moje oblíbené jídlo:-p:-pUkládat nemusím,ale bodík pošlu,za to jak je to krásně udělané a nafocené.Klávesnicu mám oslintanou a
zítra vím co bude na oběd:yes::-K

Jendo ty nejsi jen mistr kuchař ale navíc i profesionální fotograf nebýt toho ,že jsem najezená tak schramstnu i tu:-p fotku

:-p:yes:

Leni, už vidím, jak v Bavorech mají boule za ušima z tohoto skvělého jídla;-):-p a já za něj jeho autorovi Jeníčkovi posílám též ráda 23. bodík :-p:yes:;-):-)

Jeníčku:yes:tak tohle udělám u nás"doma".Tohle v bavorech ještě "nežrali":-D:-D+17bodík:-)

:yes::yes: krasne fotky

Jendo, ubezpečuju tě, že mě ani na chvíli nenapadlo, že bys zrovna ty něco kopíroval.;-):-K Vím, že to nemáš zapotřebí. Jen jsem na tu podobu upozornila. Ale v pohodě, nic neděje. Nakonec bod jsem poslala...;-)

Děkuji všem za přízeň:yes::-K:-K.
Eli,k tomu bych se nikdy nesnížil, abych okopíroval něčí recept a pod jiným názvem zde vložil:no:. S bramborákovým těstem (bramboráky zbožňuji)a různýma plňkama experimentuji přes 30 let. V minulém týdnu jsem měl ke zpracování panenku a dostal jsem nápad udělat recept do kategorie "Pro začátečníky". Před vložením receptu jsem ještě do vyhledavače zadal surovinu "vepřová panenka" a "panenská svíčková". Tvůj recept se neobjevil. Vzhledem k tomu, že v současné době je na topkách téměř 16.500 receptů a já nemám čas na topkách hlídat každý vložený recept, je podobnost receptů čistě náhodná;-):-):yes:.

Jeníčku, jak mi mohl tento recept od včera utéct:-?byla by to velká škoda, neboť je to super recept a fotky, jak jinak krásné, jen se zakousnout, mňam:-pmáš 13.bod:yes:
Ještě se tě zeptám, stačí být v tom těstě ta panenka za půl hoďky dost měkká:-?

to jsou krásný fotky. Já se láduju svíčkovou, ale raději bych si dala tohle.:yes: Já to dělám s kuřecím

Jak na Nový rok, tak po celý rok! Jeníčku, jen tak dál, je to super!!!

Slintám :-D

Tématické fráze:
recepty pro začátečníky, panenska svickova recept, kuchařka pro začátečníky, vepřová panenská svíčková recepty, kuřecí ondrášek, recept na ondraska, kuřecí ondrášci, recept na ondrášek, recepty panenská svíčková, recepty z panenky, recept na panenskou svíčkovou, panenská svíčková recepty, recepty s bramborákovým těstem, recepty z bramborákového těsta, vepřova panenská svičkova recept, veprova panenka v bramborakovem teste, náhodné recepty, řízky z panenské svíčkové, svíčková panenka, kuchařky pro začátečníky

Suroviny:
brambory, mouka hladká, sůl, česnek, pepř mletý, kmín drcený, majoránka, mléko, vejce, panenka vepřová, sůl

Přidat fotografie receptu