Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Černohorský rezeň - řízek

Dokřupava osmažené řízky má rád snad každý a hodí se téměř pro jakoukoliv příležitost. Zkuste připravit oblíbenou klasiku na jiný způsob, vyměňte klasický trojobal za bramborové těstíčko. Výsledek vás příjemně potěší.

Hodnocení receptu je 4,9 (26×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 450 kJ /
347 kcal
Bílkoviny23,18 g
Tuky16,75 g
Vláknina3,18 g
Cholesterol 524 mg
Sodík 246 mg
Sůl0,52 g
Sacharidy24,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mäso na tenko naklepeme, utrieme papierovou utierkou. Krok 2: Cestíčko: zemiaky na jemno nastrúhame, osolíme, pridáme pretlačený cesnak, soľ, majoránku, korenie, vajíčka. Miešame a postupne pridávame múku a mlieko, aby sme získali cestíčko hustoty asi ako na lievance. Krok 3: Mäso osolíme a obalíme múkou - tesne pred smažením - namáčame v cestíčku. Pomaly smažíme v oleji z oboch strán, aby sa všetko prepieklo. Krok 4: Ak by sa mäso tesne pred smažením neobalilo v múke, hrozí, že počas smaženia sa "vyzlečie" z cestíčka. Krok 5: Zo zvyšného cesta upečieme placičky.

TIP: Nejlepší recepty na řízky v těstíčku

Zveřejněno 3. 1. 2011

Poznámka autora magdalenka

Veľmi chutné je toto aj s údeným mäsom - použijeme plátok údenej krkovičky.

Servírujeme obyčajne posypané údeným syrom, príloha - hocijaké zemiaky - pyré a pod.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Černohorský rezeň - řízek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OZGr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Černohorský rezeň - řízek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OZGr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (28)

Do těstíčka přidávám ještě kmín a místo mléka doporučuji trochu piva..✌️😁

vynikající recept<3

Dobrý nápad. Vyzkouším :-)

Anna Stanová 1. 1. 2017 13:05
Magdalenka, ďakujem Vám za výborný recept. Už dlhší čas som hľadala takúto alternatívu na bravčové rezne.:-K:yes:

Anna Stanová: :-K

Danka,nebuď prehnane skromná. Tvoje fotky potešia oko každého a mňa zvlášť teší, že si vyčarila pre svoju rodinu niečo nové, čo vám zachutilo.

Magdalenko, tak jsem konecne vlozila fotky...;-). Na pripravu to bylo uzasne jednoduche a chut se neda popsat. Klasicky Ondras uz delat nebudu:-D:-D:-D. To posledni foto je pouze ze zbyleho testicka, ale i to bylo vynikajici. Dekuji za recept. S tim se da doslova kouzlit...:-K:-K:-K. Pokud se ti nebudou fotky libit, klidne je smaz, ja jsem vdecna za jednoduchy a uzasny receptik....:-8. PS. Uzeny syr jsem mela Goudu a pri smazeni rizecku jsem je posypala uz na panvi, aby se syr trochu rozpustil. LAHUDKA.......

Dnes jsem dělala taky s uzeným:-p:yes:

misza, Miška, teší ma, že ste si pochutnali a vďaka za krásnu fotku!

misza, ten recept má hned jinou váhu s tou krásnou fotkou;-)

Magdalenko:-) dnes jsem tvůj recept vyzkoušela. :-) Jednoduché a chuťově skvělé jídlo:-p Použila jsem moravskou krkovici a do těstíčka jsem přisypala trochu sušeného libečku. Jako přílohu jsem použila brambory od Isahu http://www.toprecepty.cz/recept/13016-brambory-z-p.... Bodíka jsem dala včera.;-) Dovolím si přidat dvě fotečky.:-K

Mne sa zdá tiež chronicky známy, iba som ho nevedela pod čím hľadať a v súkr. správe som bola požiadaná, aby som pridala...

Magdi, u nás známe jak Ondráš a bývá v nabídce s kysaným zelím a je výborný,určitě bude i tento:-)

Magdi, i já ti dávám bod předem, to musí být mana nebeská!:-p:yes:

:-O;-):-p:-p:yes:

Magdalenko recept vypadá dobře:-) Brzy to vyzkouším s tím uzeným. Už tisknu;-)

dávam bodík, je to skutočná dobrota:yes::yes::-p:-K

Taky znám a je to dobrota:yes::-)+

Ďakujem vám všetkým za príspevky.

:-))magdalénka, ďakujem za tip. Občas sa človek nevyhne vyprážaným jedlám a môj muž má, žiaľ:-//, rezne veľmi rád. Takže toto vyskúšam;-), +7:yes:

Také se mi recept líbí:-pu nás v restauraci dělají podobné,ale jinak upravené:-)tohle je taková rychlejší verze na úpravu doma:-))Ukládám,ale bodík už teď posílám+:yes::-p

Magdalenko, moc dekuji za recept i za nazev a udelam ho hned zitra. Je to od tebe strasne mile, bodik davam predem....:-K:-K:-K

Majdi, že ti nemusím říkat, kde ten receptík mám :-O;-):-D:-D - ale ne pod tímto názvem, nýbrž jako Bozkovský řízek.....:-O:-p:-p:yes::yes::yes:

Magdalenko, to je bezvadný receot, který musím vyzkoušet a dávám 2.bod:yes:co fotička;-)

Špagi, u nás to má skoro každá reštaurácia na jedálnom lístku...kedy si tu bola naposledy?

to vypadá věru skvěle:-*

Jej, to je mi hoodně povědomé :-p:-p:yes::yes:

Silvia K. 3. 1. 2011 21:13
Výborný recept,už som ho dávno nerobila:-p:yes:+1

Tématické fráze:
rizky z danka, recept na danka, daněk recepty, cernohorsky veprovy rizek, černohorský kuřecí řízek, cernohorské rezne, řízek v černohorském těstíčku, řizek v cestičku, recept na přípravu daňka, vepřovy řizek v bramborovem cestičku, řízek v bramborovém cestíčku, recepty s danka, bravcovy cernohor, rizky v cesticku, cernohorskyrezen, recepty na danka, recepty z daňka, cernhorsky řízek, rizky cernohorske, smažený rizek z danka

Suroviny:
kýta vepřová, brambory, sůl, česnek, majoránka, koření černé mleté, vejce, mléko, mouka hladká, olej

Přidat fotografie receptu