Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ptáčky z ptáčka se smetanovou omáčkou

Hodnocení receptu je 5,0 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Středně náročný

Doba přípravy 105 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 70 min

105 min (35 min příprava + 70 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 516 kJ /
1 079 kcal
Bílkoviny20,00 g
Tuky92,73 g
Vláknina7,07 g
Cholesterol 535 mg
Sodík 187 mg
Sůl0,46 g
Sacharidy38,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí plátky mírně naklepeme, osolíme, opepříme a pomažeme hořčicí. Na každý dáme plátek slaniny, 1/4 vajíčka, kousek okurky a půlku nožičky párku. Krok 2: Zabalíme do závitku, který také osolíme a opepříme. V kastrole rozehřejeme olej s máslem, zpěníme jemně pokrájenou cibuli a opečeme závitky. Posypeme sladkou i uzenou paprikou, zalijeme vývarem a dusíme doměkka. Krok 3: Závitky vyjmeme, rozmícháme mouku v trošce vody a zašleháme po omáčky. Necháme provařit asi 20 minut. Na závěr omáčku dochutíme citronovou šťávou a zjemníme smetanou.
Na talíři ozdobíme proužky kapie.

Zveřejněno 6. 1. 2011

Poznámka autorky maris

Použila jsem stehenní řízky, které jsou šťavnatější, ale docela špatně se balily, rozpadaly se. Vzhledově lepší, ale sušší, by závitky byly z prsních.

Snažila jsem se najít stejné nebo podobné, udivilo mě, že tu nejsou / nebo jsem je nenašla /.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ptáčky z ptáčka se smetanovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rY54

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ptáčky z ptáčka se smetanovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rY54

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (27)

:-)<3:yes: recept se mi líbí, název je výstižný :-D . Dělávám podobné závitky vykostím stehna , nechám kůži a ona to zabalení drží a dodá i chuť. Foto je krásné :yes::yes::-K

rob222: děkuju za vyzkoušení a krásnou fotku;-):-K

Eliza: Jo,Interhotel :-)

Je to klasika, akorát já mám trochu jinou posloupnost v jednotlivých úkonech.
Vy píšete, cituji: "V kastrole rozehřejeme olej s máslem, zpěníme jemně pokrájenou cibuli a opečeme závitky.", konec citátu.
Aby byla omáčka i maso chutnější, velmi doporučuji tyto úkony provádět v pořadí:
1) rozehřejeme olej s máslem
2) opečeme závitky, nevadí, jsou-li "přípeky", dodají výbornou chuť i barvu
3) vyjmeme opečené závitky vedle na talíř
4) zpěníme jemně pokrájenou cibuli (výpeky se krásně rozpustí)
5) vložíme zpět závitky
Tento postup důsledně dodržuji u všech příprav masa i na pečení, všechna šťáva se sražením bílkovin v masu krásně uzavře a to je pak šťavnatější a chutnější ;-)
4)

Vyzkoušeno a bylo to výýýýýborné, akorát jsem je dělala z hovězího masa ;-):-p:yes:

Hell.: tipla bych si, že by to mohla být rýže Jasmínová:-)

Moc dobré:-p:-K:yes:

Nádherné:-O Ukládám:-p:yes:

děkuji za milé komentáře a body:-K

:yes: to je krása, mám uloženo a vyzkouším;-):-K:-K

Hell - je to rýže:-)

Prosím prosím, to bílé na té fotce, jako příloha, je co? Jako rýže mi to nepřijde...takže nudličky? Nebo ještě něco jiného?:-8

Parádička a ta chutná fotka.:yes::-)

Opravdu super nápad, určitě vyzkouším a je mi jasné, že to bude mňamka:-p.
Dělávám stejně, ale z hovězího, ty stehenní řízky - to by mě fakt nenapadlo ;-)
+ další bodík :yes:

jsem zvědavá, kdy všechno stihnu vyzkoušet:-S.ukládám, ukládám...:-*+:yes::yes:

To je tááák hezký...:-p:-p Také bych použila stehenní řízky, nebo ta prsa aspoň marinovala v podmáslí.
Takové talíře měla moje babička, vždycky na nich něco přinesla z hotelu, kde pracovala jako provozní a pak u ní chvíli pobývaly, než je umyla a vrátila... Některé zůstaly...;-):-))

no mňam:yes::yes::yes::yes:

:-O:yes::yes:

:-p:yes:+6

Ivo - tři kastroly:-O:-D:-D
Bibinko, Ty jsi geniální, nevíš, proč mě to nenapadlo ?:-8 :-8 a to mám i provázek:-D
Děkuju za bodíky:-K

Prvni recept, na ktery jsem koukla a uz vim, co budu varit :-D:-p:-p. Posilam bodik...:yes:

Mňááám, se smetanovou omáčkou jsem ještě závitky nedělala, vždycky jen přírodní...budu muset vyzkoušet:-p:yes:

maris, tobě ještě nedošlo, že to mám k tobě 1 stanici metrem :-8:-8:-D:-D:-D přivezu si kastrůlky ;-) co kastrůlky:-? kastroly:-! a aspoň 3 :-D:-D:-D
stehna mám sice doma teď jen vlastní, ale dokoupím, neboj;-):yes:

Maris, my máme stehna raději na všechno a dneska zrovna na paprice se smetanou. Jestli by to nechtělo omotat nití, aby se to nerozpadalo. Jinak je to pěkný recept a dávám 3.boda:yes:

:yes:

Super nápad, taky to zkusím z těch stehen, prsíčka nám nějak nejedou, právě, že jsou suchá, jak Maris píše ;-):-p:yes::yes:

jj dělám podobně proto letí bodík:yes::-K

Tématické fráze:
vepřové závitky se smetanovou omáčkou, spanelsky ptacek se smetanovou omackou, kuřecí závitky se smetanovou omáčkou, španělský ptáček se smetanou, přírodní řízek s citronovou omáčkou, vepřový závitek se smetanovou omačkou, kureci stehenni ptačky, jména pro ptácky, ptáčci s omáčkou, ptáčky recept, smetanové omáčky recepty, hovězí závitky se smetanovou omáčkou, kureci ptacek, ptacky z kotlety, přírodní řízek se smetanovou omáčkou, závitky se smetanovou omackou, vepřové na paprice se smetanovou omáčkou, ptáček s omáčkou, kuřecí stehenní řízky se smetanovou omáčkou, španělský ptáček ve smetanové omáčce

Suroviny:
kuřecí stehenní řízky, cibule, vejce, nožička vepřová, okurka čerstvá, hořčice, smetana ke šlehání, paprika sušená sladká, paprika sušená uzená, vývar drůbeží, mouka hladká, sůl, pepř, šťáva citronová, máslo, olej, kapie

Přidat fotografie receptu