Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí maso zapékané s jablky a hermelínem

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Pesee

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: podle množství surovin

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 686 kJ /
2 554 kcal
Bílkoviny417,12 g
Tuky65,52 g
Vláknina7,80 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 5,89 g
Sůl14,66 g
Sacharidy38,84 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí prsíčka naklepeme, nasolíme, případně kdo chce může i opepřit a posypeme grilovacím kořením. Vložíme do vymazaného pekáčku, či zapékací mísy. Na maso klademe oloupaná nakrájená jablíčka a salám. Krok 2: Zasypeme hermelínem nastrouhaným na hrubém struhadle (velké kapky) a zalijeme smetanou smíchanou s rumem a sojovou omáčkou. Krok 3: Dáme zapéct na 150°C na 30 minut a pak ještě přidáme troubě na 180°C a zapečeme ještě tak 15 minut.

Zveřejněno 6. 1. 2011

Poznámka autorky Pesee

Tento recept jsem kdysi našla v letáku InterSpar.

Je velmi rychlý a chutný.

Jako přílohu doporučuji jakkoliv upečené brambory, či hranolky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí maso zapékané s jablky a hermelínem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D0ry

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí maso zapékané s jablky a hermelínem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D0ry

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Výborný, díky za recept

a skvěle chutná! Vyzkoušejte:-p

vypadá to moc dobře:-p:yes:

Aničko jsem ráda, že Vám chutnalo a děkuji za přidání foteček!! Jsou úchvatný

Díky za príma inspiraci k dnešnímu obědu:-KMoc nám chutnalo:-p+5 bodík a fotka letí:-*:yes::yes:

Dělám velmi podobně, ten rum mě tam zaujal ;-):-p

Zuzko, myslim, ze sem fotka prileti hodne rychle... Recept je zajimavy, ale dej na to, co pise Isahu. Take nechci, abys musela celit negativnim reakcim, radeji nejdriv uvar a vyfot.....Bodika ti davam predem, protoze tohle musi byt dobre....:-p:yes::yes: Jeste si dej pozor na duplicitni recepty, myslim, ze tento uz tady je....;-). Rizky v hermelinu.....

Kdo chce, ať reaguje nemile. Já zdroje uvádím a až případné fotky budou, tak přidám. Dnes jen vkládám, protože jsem sama doma a nudím se :-)

Pesee, je dobře, že receptíky dodáš, každá nová inspirace je vítaná ;-) - ale dobrá rada: uvař je a vyfoť, pak vlož společně, to bude oceněno podstatně víc, než jen opisování kuchařky ;-) to bys mohla narazit na nemilé reakce ;-)

Děkuji za přivítání. Recepty jsem začala přidávat až dnes z nudy, ale předtím jsem tu čerpala spousty inspirací. Za chvíli bude přidán další: Hermelín v těstíčku s banánem:-)

Zuzko, já vidím, že jsi tady už snad déle, ale asi jsi jen nakukovala;-), tak vítej na Topreceptech;-)

Děkuji vřele doporučuji vyzkoušet. Občas dám více smetany. Je to pak skvělý sosík na pečené brambory či hranolky:-)

Hodně zajímavé s tím rumem a Hermelínem!! Hmmm,:-p:yes:

Tématické fráze:
zapečené kurecí maso s hermelinem, kuřecí maso s jablky, kuřecí prsíčka s hermelínem, kuřecí maso s hermelínem, kureci maso zapecene s hermelinem, kuřecí maso recepty, maso s hermelínem, maso s jablky, recepty z kureciho masa, recepty kuřecí maso, zapečené kuřecí maso s jablky, zapečené maso s jablky, kuřecí směs s hermelínem, zapečené maso s hermelínem, zapékané kuřecí řízky recepty, kureci maso zapecene s jablky, maso zapecene s hermelinem, zapečené maso s hermelínem a rumem, zapečené kuře s jablky, zapečená kuřecí prsíčka s jablky

Suroviny:
prsa kuřecí, jablko, sýr hermelín, omáčka sojová, rum, smetana ke šlehání, koření grilovací, sůl, salám herkules

Přidat fotografie receptu